Тушкована капуста з рисом – 7 рецептів приготування

Тушкована капуста в мультиварці з рисом

Відмінний спосіб приготування капусти з рисом для любителів смачно поїсти, але витратити при цьому мінімум часу на приготування. Вірна помічниця на кухні – мультиварка, завжди готова прийти на допомогу і полегшити рутинні операції.

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти білоголової;
  • 1 склянку рису;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 склянки води;
  • томатна паста, сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.

Як приготувати?

  • Капусту дрібно нашаткувати;
  • Цибулю і моркву почистити, дрібно нарізати;
  • Цибулю злегка обсмажити на рослинному маслі в чашу мультиварки, при цьому використовувати режим «Випічка»;
  • Додати моркву, продовжувати обсмажувати;
  • Коли овочі стануть золотистими, влити томатну пасту;
  • Через 5 хвилин викласти капусту, перемішати, тушкувати 15 хвилин;
  • Рис промити;
  • Всипати до капусти рис і влити воду;
  • Посолити, поперчити, за бажанням додати зелень і спеції;
  • Змінити програму «Випічка» на програму «Плов», готувати близько години;
  • Коли мультиварка подасть сигнал про готовність, капусту перемішати і можна подавати.
Дивіться також:  Овочева нарізка – 5 варіантів красивого оформлення на святковий стіл
Прокрутка до верху