Тушкована капуста з рисом – 7 рецептів приготування

Готуємо з фаршем і рисом

«Ліниві голубці» — так по-іншому називають це блюдо. Просте, швидке і таке смачне, що легко може стати вашим фірмовим. Варто приготувати один лише раз капусту з фаршем і рисом, а потім відбою не буде від охочих скуштувати її знову.

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти;
  • 700 г яловичого фаршу;
  • 1 склянку круглозерного рису;
  • 0,5 кг протертих томатів;
  • 2 цибулини;
  • 3 стакан води;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 стіл. ложок соняшникової олії;
  • зелень (петрушка, кріп, базилік), сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати?

  • Білокачанну капусту нашаткувати;
  • Рис промити;
  • Цибулю дрібно нарізати;
  • Часник пропустити через прес;
  • Цибулю і часник обсмажити до прозорості;
  • Додати яловичий фарш, обсмажувати, поки не випарується вся рідина;
  • Додати капусту, рис, томатну пасту, зелень;
  • Посолити і поперчити;
  • Залити окропом, перемішати;
  • Дочекатися закипання і накрити кришкою;
  • Тушкувати на повільному вогні близько півгодини до готовності.
Дивіться також:  Булгур – що це таке за крупа, і як її приготувати?
Прокрутка до верху