Готуємо з фаршем і рисом
«Ліниві голубці» — так по-іншому називають це блюдо. Просте, швидке і таке смачне, що легко може стати вашим фірмовим. Варто приготувати один лише раз капусту з фаршем і рисом, а потім відбою не буде від охочих скуштувати її знову.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 700 г яловичого фаршу;
- 1 склянку круглозерного рису;
- 0,5 кг протертих томатів;
- 2 цибулини;
- 3 стакан води;
- 3 зубчики часнику;
- 5 стіл. ложок соняшникової олії;
- зелень (петрушка, кріп, базилік), сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати?
- Білокачанну капусту нашаткувати;
- Рис промити;
- Цибулю дрібно нарізати;
- Часник пропустити через прес;
- Цибулю і часник обсмажити до прозорості;
- Додати яловичий фарш, обсмажувати, поки не випарується вся рідина;
- Додати капусту, рис, томатну пасту, зелень;
- Посолити і поперчити;
- Залити окропом, перемішати;
- Дочекатися закипання і накрити кришкою;
- Тушкувати на повільному вогні близько півгодини до готовності.