З рисом і грибами
Навіть вегетаріанські та пісні рецепти бувають смачними і цікавими. Наприклад, як цей – з грибами. Навіть найстійкіші м’ясоїди можуть засумніватися у своїх поглядах після того, як спробують таку капусточку. Не варто коливатися: треба готувати!
Інгредієнти:
- 0,3 кг білокачанної капусти;
- 0,5 склянки рису;
- 1,5 склянки води;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 0,3 кг грибів (печериці, білі гриби, гливи);
- 1 ч. ложка цукрового піску;
- 1,5 стіл. ложки томатної пасти;
- сіль, перець, лавровий лист – за смаком.
Готуємо:
- Капусту очистити і дрібно порізати;
- Гриби промити і крупно нарізати;
- Рис промити;
- Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці;
- Цибулю трохи підсмажити, додати моркву і продовжити пасерувати їх разом ще кілька хвилин до рум’яності;
- Додати томатну пасту, цукор, сіль, перець, лавровий лист;
- Перемішати обсмажити одну хвилину;
- Влити воду і дати соусу закипіти;
- Дно товстостінного посуду змастити рослинним маслом;
- Потім викласти шарами: половина нашаткованої капусти, гриби, рис, друга половина капусти;
- Залити приготований соус;
- Тушкувати капусту з рисом і грибами на повільному вогні до повної готовності.