Тушкована капуста з рисом – 7 рецептів приготування

З рисом і грибами

Навіть вегетаріанські та пісні рецепти бувають смачними і цікавими. Наприклад, як цей – з грибами. Навіть найстійкіші м’ясоїди можуть засумніватися у своїх поглядах після того, як спробують таку капусточку. Не варто коливатися: треба готувати!

Інгредієнти:

  • 0,3 кг білокачанної капусти;
  • 0,5 склянки рису;
  • 1,5 склянки води;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 0,3 кг грибів (печериці, білі гриби, гливи);
  • 1 ч. ложка цукрового піску;
  • 1,5 стіл. ложки томатної пасти;
  • сіль, перець, лавровий лист – за смаком.

Готуємо:

  • Капусту очистити і дрібно порізати;
  • Гриби промити і крупно нарізати;
  • Рис промити;
  • Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці;
  • Цибулю трохи підсмажити, додати моркву і продовжити пасерувати їх разом ще кілька хвилин до рум’яності;
  • Додати томатну пасту, цукор, сіль, перець, лавровий лист;
  • Перемішати обсмажити одну хвилину;
  • Влити воду і дати соусу закипіти;
  • Дно товстостінного посуду змастити рослинним маслом;
  • Потім викласти шарами: половина нашаткованої капусти, гриби, рис, друга половина капусти;
  • Залити приготований соус;
  • Тушкувати капусту з рисом і грибами на повільному вогні до повної готовності.
Дивіться також:  Рис з куркою на сковороді – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху