Тушкована капуста зі свининою – 8 рецептів

Гострий варіант з томатним соусом

Любителі яскравого смаку готують страву з м’яса з жирком. Шия або грудинка відмінно підійдуть для рецепта з гострим соусом.

Свинина і капуста знадобляться у відношенні 1:1. Наприклад, по 0,5 кг на три-чотири порції готового страви. Крім того, потрібні цибулю, моркву і болгарський перець (всього по одній штуці) і трохи часнику. Для соусу: по дві столові ложки томатної пасти і цукру, по чайній ложці оцту, солі й борошна. За смаком перець і лавровий лист.

В обсмажені шматочки свинини додають по черзі всі овочі, їх теж злегка підрум’янюють її. Капуста закладається останньої. На слабкому вогні все тушкується майже до готовності. Якщо овочі недостатньо соковиті, можна влити 50 мл води.

Гострий соус не дозволить овочів розм’якнути, тому його додають в самому кінці. Всі складові змішуються в невеликій мисочці, борошно прогрівається до легкої жовтизни на сухій сковороді. Капуста перемішана з соусом повинна покипіти дві-три хвилини.

Оцет додавати не обов’язково. Соус і без нього додасть капусті злегка кислуватий смак, такий, що відтіняє аромат тушкованого м’яса.

Дивіться також:  Макарони у вершковому соусі – 9 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху