Тушкована капуста зі свининою – 8 рецептів

Квашена капуста, тушкована з свининою

У квашеною тушкованою капусти смак абсолютно особливий — насичений і яскравий. Для цієї страви можна взяти будь-яку свинину — з прожилками сала, пісну м’якоть або реберця. Головне, щоб м’яса і капусти вийшло порівну.

Свинина попередньо трохи обсмажується. Окремо пассеруются моркву і цибулю. Квашену капусту промивають, дуже кислу — злегка вимочують. Щоб позбутися зайвого розсолу, овочі треба потримати в друшляку або віджати руками. Капуста окремо обсмажується в рослинному маслі на сильному вогні 5-7 хвилин, а потім гаситься під кришкою майже до готовності, зазвичай не менше півгодини. На 1 кг капусти можна додати 50 мл рідини (води, бульйону або навіть розсолу за смаком).

У глибокій сковороді всі інгредієнти з’єднуються. На цьому етапі страву потрібно спробувати, щоб визначити, чи потрібна сіль. Різні способи квашення дають різні по гостроті і солоності результати. Теплова обробка теж сильно змінює смак. Перед готовністю у страву додають перець і лавровий лист. Якщо вийшло недостатньо гостро, не завадить пара ложок томатної пасти і щіпка цукру. Всі добавки вносяться за бажанням.

Дивіться також:  Курка з рисом в духовці – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху