Червонокачанна капуста, тушкована з свининою
Цей екзотичний рецепт для цінителів тонких відтінків смаку.
Рівну кількість червоної капусти і нежирної свинини готується окремо. Невеликі шматочки м’яса підрум’янюються на сильному вогні.
Капуста гаситься 20-30 хвилин в яблучному соку з вином. На 0,5 кг капусти знадобиться:
- 200 мл соку;
- 50-70 мл сухого білого вина;
- 60 г цукру;
- кориця, кардамон, аніс;
- сіль і перець.
Гарячі овочі поміщають на дно сотейника, зверху викладають м’ясо. Щоб пом’якшити смак додають пару ложок вершкового масла. Сотейник накривають кришкою або фольгою. Страву доводять до готовності в духовці протягом 15 хвилин в духовці при 1700С.
До столу можна подати салат зі свіжих помідорів. Їх підкреслить смак і доповнить незвичайне блюдо з червонокачанної капусти.