Тушкованою картоплею нікого не здивувати. Однак якщо докласти мінімум зусиль і фантазії, то можна приготувати незвичайне блюдо, яке приведе в захват усіх. Завдяки гасіння картопля виходить особливо корисною і поживною.
Тушкована картопля з м’ясом у каструлі
Готується з використанням невеликої кількості рідини. Виходить ніжною, м’якою, дивно ароматною.
З цибулин зняти лушпиння. Нашаткувати. Необхідна соломка.
Розжарити сковорідку.
Влити олію.
Закинути свинину.
Обсмажити. Прибрати на тарілку.
Помістити овочі в сковорідку. Підсмажити.
Змішати свинину з засмажкою.
Підготувати каструльку.
Закинути м’ясну засмажку.
Помістити картоплю.
Посолити.
Закинути перець в горошках.
Влити томатну пасту.
Закинути лаврушку.
Влити трохи води.
Перемішати.
Накрити кришкою.
Поставити на вогонь. Він повинен бути мінімальним.
Томити годину.
Рецепт приготування в мультиварці
Коли в будинках з’явилася мультиварка, у жінок з’явився вільний час, який можна провести з сім’єю. Картопля тушкована в мультиварці виходить дуже ніжною.
Інгредієнти:
курка – тушка;
борошно – 2 ст. ложки;
картопля – 1200 м;
зелень – 35 г;
сметана – 3 ст. ложки;
помідори – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 2 цибулини.
Приготування:
Тушку промити. Обробити.
Помістити в чашу.
Таймер виставити на годину.
Виставити режим. На цьому етапі знадобиться «Варка».
Через годину нарізати бульби картоплі. Бажано кружечками.
Помістити в каструльку.
Якщо треба, долити ще рідини. Загасити півгодини.
З тушонкою
У радянські часи — це страва вважалося делікатесом. Готували його тільки по великих святах. Адже у часи дефіциту дістати цей заповітний продукт було не просто. Для молодого покоління тушкована картопля з тушонкою не є цінністю, але від цього, ласощі не стає менш смачним. Здивуйте сім’ю і приготуйте забуте, ароматне блюдо, яке навіє вам спогади минулого.
Інгредієнти:
картопля – 10 бульб;
олія соняшникова – 1 ст. ложка;
тушонка – 380 г;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
цибуля – 1 головка;
перець мелений чорний;
часник – 2 зубки;
сіль;
морква – 1 шт.;
зелень – 30 г;
паста томатна – 1 ст. ложка.
Приготування:
Нашаткувати цибулину.
Порубати зубки часнику.
Перетерти морквину. Добре для цієї мети підійде терка крупного помелу.
Взяти вилку. Розім’яти тушонку.
Очистити бульби картоплі. Порізати на дольки.
Залити картоплю водою. Рідина повинна покрити овоч до середини.
Помістити на розігріту сковорідку цибулю. Прожарити.
Закинути морквину. Протушкувати.
Влити томатну пасту. Перемішати.
Коли закипить, викласти тушонку.
Протушкувати чотири хвилини.
Перекинути до картоплі.
Підсолити. Посипати перцем.
Накрити кришкою.
Протушкувати вісім хвилин.
Порубати зелень. Закинути разом з часником до картоплі.
Картоплю з грибами можна приготувати, використовуючи печериці. Також дуже смачно виходить з лісовими відварними або грибочками з консервованою продукцією.
Інгредієнти:
олія оливкова;
картопля – 1700 м;
спеції;
печериці – 340 г;
перець – 5 горошин;
цибуля – 2 головки;
сіль;
морква – 2 шт.;
лавр – 3 аркуша;
часник – 3 зубки.
Приготування:
Скибами порізати картоплю.
Залити воду. Рідина повинна повністю покрити шматки картоплі.
Поставити тушкуватися.
Печериці промити.
Порізати.
Використовуючи тертку великого розміру перетерти морквину.
Нашаткувати цибулю.
Розжарити сковорідку.
Влити масло оливкове.
Закинути овочі з грибочками. Протушкувати.
Всипати сіль.
Посипати приправами.
Закинути горошинки перцю.
Розмішати.
У картоплю покласти лаврушку.
Нашаткувати зубки часнику. Закинути до картоплі.
Підсолити. Перемішати.
Коли дочекалися м’якості картоплі, помістити обжарку.
Перемішати.
Загасити.
З додаванням капусти
Картопля з капустою – це ситна страва, хороший варіант для вечері в колі родини.
Інгредієнти:
гриби – 250 г;
капуста – качан;
олія оливкова;
картопля – 7 бульб;
вода – 270 мл;
томатна паста – 2 ст. ложки;
морква – 2 шт.;
сіль;
цибуля -1 головка;
перець.
Приготування:
Видалити пожухлі листя з качана.
Вирізати качан.
Листя нашаткувати.
Подрібнити бульби картоплі. Потрібна соломка.
Натерти моркву. Можна нарізати соломкою.
Нашаткувати цибулю.
Гриби нарізати шматочками.
Смажити картоплю на оливковій олії. Коли з’явилася скориночка золотистого забарвлення, засипати печериці з овочами.
Загасити.
Закинути капусту. Загасити.
Закип’ятити воду.
Змішати з томатною пастою.
Залити овочі.
Накрити кришкою.
Загасити півгодини.
Тушкована картопля з квасолею і м’ясом
Страва виходить ніжним, м’яким і дуже ароматним. Квасоля дуже добре поєднується з картоплею і робить страву більш оригінальним.