Тушкована картопля з куркою в мультиварці – 6 рецептів

Тушкована картопля з куркою в мультиварці – страва не вимагає особливих витрат, але яке обов’язково сподобається всій родині і стане хорошим обідом або вечерею.

Універсальний рецепт тушкованої картоплі з куркою в мультиварці

Найпростіший рецепт з мінімальним набором інгредієнтів.

Необхідні продукти для страви:

  • спеції за смаком;
  • дві цибулини і стільки ж моркви;
  • кілограм картоплі;
  • 500 грам м’яса курки;
  • вода.

Процес приготування:

  • Добре промийте м’ясо і подрібніть його на невеликі шматочки, покладіть в чашку мультиварки і обсмажте на режимі «Смаження». Не забувайте, що при готуванні на цьому режимі кришку закривати не потрібно, а продукти необхідно заважати, як і на сковороді.
  • Через 10 хвилин, викладаємо подрібнену цибулю до м’яса, чекаємо, поки він змінить колір, додаємо терту моркву, тримаємо все ще близько 8 хвилин.
  • Картоплю звільняємо від шкірки, перетворюємо на квадратики середнього розміру і відправляємо в чашу.
  • Все заливаємо водою так, щоб вона злегка прикривала вміст, і доводимо до готовності в режимі «Гасіння», поставивши час на 40 хвилин.

Варіант з курячим філе і овочами

Це блюдо можна назвати дієтичним, адже картопля з філе курки містить зовсім небагато калорій, зате досить корисних і поживних речовин.

Необхідні продукти:

  • близько 500 грам курячого філе;
  • цибулина;
  • 500 грам картоплі;
  • спеції за бажанням;
  • один невеликий кабачок;
  • солодкий перець;
  • два томату.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті не доведеться робити попередню теплову обробку овочів.
  • Очистіть їх, добре промийте і почніть подрібнювати. Цибуля перетворіть в півкільця, картоплю і курку порізати кубиками, кабачок і помідори — як завгодно.
  • Викладіть всі складові в чашку мультиварки, всипте вибрані приправи, додайте сіль і перець, перемішайте.
  • Залийте всі інгредієнти невеликою кількістю води, виставите режим «Плов» на приладі і поставте час приготування 45 хвилин.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша на молоці – 7 рецептів як варити

З куркою і грибами

Картопля з куркою і грибами – дуже ситна поєднання за рахунок великої кількості білка у цих інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • дві ложки томатної пасти;
  • спеції на свій смак;
  • 6 картоплин;
  • цибулина;
  • 200 грам грибів;
  • 300 грам курки.

Процес приготування:

  • Всі продукти спочатку потрібно подрібнити. Найкраще перетворити їх на квадратики.
  • Потім включаємо мультиварку в режим «Випічка», в чашу викладаємо курку і тушкуємо близько 10 хвилин.
  • Пізніше, до м’яса додаємо цибулю і готуємо все разом ще кілька хвилин. Наступними в чашу відправляються гриби. Все добре перемішуємо і в цьому ж режимі готуємо ще приблизно 10 хвилин.
  • Поверх тушкованих продуктів викладаємо картоплю, додаємо спеції і зазначена кількість томатної пасти. Заливаємо воду і доводимо до готовності в цьому ж режимі протягом 30 хвилин.

В сметанному соусі

Сметана добре поєднується з куркою, а якщо до цих інгредієнтів додати ще й картоплю, то вийде просто чудове блюдо.

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам сметани;
  • кілограм картоплі;
  • приблизно 700 грам курки;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • У миску викладаємо всю сметану і заправляємо її обраними спеціями. Обов’язково потрібно покласти в неї трохи солі і перцю.
  • Картоплю з м’ясом нарізаємо на квадратики і відправляємо їх до сметані, перемішуємо.
  • Те, що вийшло, переміщаємо в чашу мультиварки, включаємо її на 60 хвилин в режимі «Випічка» і чекаємо, поки блюдо буде готово. Якщо є бажання можна покласти до картоплі ще і подрібнений часник.

Картопля з куркою і квасолею, тушкована в мультиварці

Ще один варіант приготування всім відомого страви, смак якого злегка змінений за рахунок квасолі.

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • куряче м’ясо – 400 грам;
  • кілограм картоплі;
  • 150 грам квасолі консервованої;
  • приправи за своїм бажанням.
Дивіться також:  Підлива для котлет – 8 рецептів соусу-підливи

Процес приготування:

  • Починаємо з підготовки овочів. Все потрібно очистити, помити і подрібнити будь-яким способом. Найпростіше інгредієнти порізати квадратиками.
  • Потім починаємо викладати продукти в чашку мультиварки. Спочатку висипаємо порізану курку, потім всі овочі і вже до них вказану кількість квасолі.
  • Засипаємо приправи, додаємо трохи води і доводимо страву до готовності на режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин.

Ситне і ніжне блюдо з сиром і вершками

Якщо калорії вас не лякають, то варто обов’язково приготувати картоплю по цьому рецепту.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • кілограм картоплі;
  • 450 грам курки;
  • приправи на свій смак;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • 20 грам масла.

Процес приготування:

  • Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка», час виставляємо на 45 хвилин і починаємо викладати продукти.
  • Спочатку нарізаємо картоплю круглими пластинками, кладемо її в миску, змащену маслом. Поверх картоплі розподіляється нарізана курка і вибрані приправи.
  • Заливаємо вміст вершками, додаємо тертий сир і доводимо картоплю до готовності протягом зазначеного часу.

Нюанси приготування в мультиварках провідних виробників

Призначення і функції у мультіварок однакові, але в залежності від виробника дещо може відрізнятися. Наприклад, назва режиму, розмір чаші або потужність нагріву. Щоб не допустити промаху і блюдо вийшло таким, яким повинно бути, важливо знати деякі нюанси його приготування в мультиварках.

  • Зазвичай мультиварки готують досить довго, а овочі не люблять такого тривалого процесу термообробки, тому потрібно самостійно регулювати час приготування.
  • У різних виробників свої програми на певний рецепт і це призводить до того, що не завжди краще використовувати режим «Смаження» якщо ви, щось смажите. Можливо, в якомусь конкретному випадку вам підійде будь-який інший режим. Це можна дізнатися тільки методом проб.
  • М’ясо краще всього готувати в режимі «Гасіння». І воно завжди виходить м’яким, тоді як на плиті цього домогтися буває важко.
  • Обсмажувати продукти можна без використання олії, оскільки чаша мультиварки зі спеціальним покриттям, до якого нічого не приклеюється. А це означає, що їжа буде більш корисною, малокалорійною і легкою.
Дивіться також:  Печенковий торт з яловичої печінки класичний - 8 рецептів приготування з морквою та цибулею
Прокрутка до верху