Тушкована картопля з куркою в мультиварці – страва не вимагає особливих витрат, але яке обов’язково сподобається всій родині і стане хорошим обідом або вечерею.
Універсальний рецепт тушкованої картоплі з куркою в мультиварці
Найпростіший рецепт з мінімальним набором інгредієнтів.
Необхідні продукти для страви:
- спеції за смаком;
- дві цибулини і стільки ж моркви;
- кілограм картоплі;
- 500 грам м’яса курки;
- вода.
Процес приготування:
- Добре промийте м’ясо і подрібніть його на невеликі шматочки, покладіть в чашку мультиварки і обсмажте на режимі «Смаження». Не забувайте, що при готуванні на цьому режимі кришку закривати не потрібно, а продукти необхідно заважати, як і на сковороді.
- Через 10 хвилин, викладаємо подрібнену цибулю до м’яса, чекаємо, поки він змінить колір, додаємо терту моркву, тримаємо все ще близько 8 хвилин.
- Картоплю звільняємо від шкірки, перетворюємо на квадратики середнього розміру і відправляємо в чашу.
- Все заливаємо водою так, щоб вона злегка прикривала вміст, і доводимо до готовності в режимі «Гасіння», поставивши час на 40 хвилин.
Варіант з курячим філе і овочами
Це блюдо можна назвати дієтичним, адже картопля з філе курки містить зовсім небагато калорій, зате досить корисних і поживних речовин.
Необхідні продукти:
- близько 500 грам курячого філе;
- цибулина;
- 500 грам картоплі;
- спеції за бажанням;
- один невеликий кабачок;
- солодкий перець;
- два томату.
Процес приготування:
- У цьому рецепті не доведеться робити попередню теплову обробку овочів.
- Очистіть їх, добре промийте і почніть подрібнювати. Цибуля перетворіть в півкільця, картоплю і курку порізати кубиками, кабачок і помідори — як завгодно.
- Викладіть всі складові в чашку мультиварки, всипте вибрані приправи, додайте сіль і перець, перемішайте.
- Залийте всі інгредієнти невеликою кількістю води, виставите режим «Плов» на приладі і поставте час приготування 45 хвилин.
З куркою і грибами
Картопля з куркою і грибами – дуже ситна поєднання за рахунок великої кількості білка у цих інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- дві ложки томатної пасти;
- спеції на свій смак;
- 6 картоплин;
- цибулина;
- 200 грам грибів;
- 300 грам курки.
Процес приготування:
- Всі продукти спочатку потрібно подрібнити. Найкраще перетворити їх на квадратики.
- Потім включаємо мультиварку в режим «Випічка», в чашу викладаємо курку і тушкуємо близько 10 хвилин.
- Пізніше, до м’яса додаємо цибулю і готуємо все разом ще кілька хвилин. Наступними в чашу відправляються гриби. Все добре перемішуємо і в цьому ж режимі готуємо ще приблизно 10 хвилин.
- Поверх тушкованих продуктів викладаємо картоплю, додаємо спеції і зазначена кількість томатної пасти. Заливаємо воду і доводимо до готовності в цьому ж режимі протягом 30 хвилин.
В сметанному соусі
Сметана добре поєднується з куркою, а якщо до цих інгредієнтів додати ще й картоплю, то вийде просто чудове блюдо.
Необхідні продукти:
- близько 400 грам сметани;
- кілограм картоплі;
- приблизно 700 грам курки;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- У миску викладаємо всю сметану і заправляємо її обраними спеціями. Обов’язково потрібно покласти в неї трохи солі і перцю.
- Картоплю з м’ясом нарізаємо на квадратики і відправляємо їх до сметані, перемішуємо.
- Те, що вийшло, переміщаємо в чашу мультиварки, включаємо її на 60 хвилин в режимі «Випічка» і чекаємо, поки блюдо буде готово. Якщо є бажання можна покласти до картоплі ще і подрібнений часник.
Картопля з куркою і квасолею, тушкована в мультиварці
Ще один варіант приготування всім відомого страви, смак якого злегка змінений за рахунок квасолі.
Необхідні продукти:
- цибулина і морквина;
- куряче м’ясо – 400 грам;
- кілограм картоплі;
- 150 грам квасолі консервованої;
- приправи за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Починаємо з підготовки овочів. Все потрібно очистити, помити і подрібнити будь-яким способом. Найпростіше інгредієнти порізати квадратиками.
- Потім починаємо викладати продукти в чашку мультиварки. Спочатку висипаємо порізану курку, потім всі овочі і вже до них вказану кількість квасолі.
- Засипаємо приправи, додаємо трохи води і доводимо страву до готовності на режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин.
Ситне і ніжне блюдо з сиром і вершками
Якщо калорії вас не лякають, то варто обов’язково приготувати картоплю по цьому рецепту.
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- кілограм картоплі;
- 450 грам курки;
- приправи на свій смак;
- 200 мілілітрів вершків;
- 20 грам масла.
Процес приготування:
- Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Випічка», час виставляємо на 45 хвилин і починаємо викладати продукти.
- Спочатку нарізаємо картоплю круглими пластинками, кладемо її в миску, змащену маслом. Поверх картоплі розподіляється нарізана курка і вибрані приправи.
- Заливаємо вміст вершками, додаємо тертий сир і доводимо картоплю до готовності протягом зазначеного часу.
Нюанси приготування в мультиварках провідних виробників
Призначення і функції у мультіварок однакові, але в залежності від виробника дещо може відрізнятися. Наприклад, назва режиму, розмір чаші або потужність нагріву. Щоб не допустити промаху і блюдо вийшло таким, яким повинно бути, важливо знати деякі нюанси його приготування в мультиварках.
- Зазвичай мультиварки готують досить довго, а овочі не люблять такого тривалого процесу термообробки, тому потрібно самостійно регулювати час приготування.
- У різних виробників свої програми на певний рецепт і це призводить до того, що не завжди краще використовувати режим «Смаження» якщо ви, щось смажите. Можливо, в якомусь конкретному випадку вам підійде будь-який інший режим. Це можна дізнатися тільки методом проб.
- М’ясо краще всього готувати в режимі «Гасіння». І воно завжди виходить м’яким, тоді як на плиті цього домогтися буває важко.
- Обсмажувати продукти можна без використання олії, оскільки чаша мультиварки зі спеціальним покриттям, до якого нічого не приклеюється. А це означає, що їжа буде більш корисною, малокалорійною і легкою.