Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці – 6 рецептів приготування
Цей електроприлад спростив життя багатьом господиням. Тому, ми і далі знайомимо вас з такими рецептами. Дотримуючись наших порад, у вас вийде відмінна тушкована картопля з м’ясом в мультиварці.
Покроковий варіант з копченою грудинкою
Інгредієнти:
картопля – 8 штук;
сухе біле вино – 0,1 л;
сіль, зелень, приправи і мелений перець – за смаком;
сир твердих сортів – 0,25 кг;
ріпчаста цибуля – 1 головка;
вершкове масло – для обсмажування;
грудинка – 0,3 кг;
вершки – 0,1 л.
Приготування:
Зніміть шкірку з картоплі. Наріжте її тонкими брусочками.
Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
Увімкніть мультиварку на режим «Випічка». Змастіть чашу вершковим маслом і через 2 хвилини, коли воно прогріється, закладайте цибулю. Смажте до м’якості.
Наріжте дрібними шматочками копчену грудинку. Покладіть її до цибулі. Смажте всі разом, періодично помішуючи. Приблизний час – 7 хвилин.
Тепер викладайте подрібнену картоплю. Смажте всі разом близько 10-15 хвилин.
Натріть на крупній тертці весь твердий сир. 1/3 частина – відразу відкладіть.
Залийте вміст мультиварки вином.
Покладіть весь сир.
Додайте необхідні приправи, сіль і чорний перець. Все змішайте і залийте вміст мультиварки вершками.
Присипте блюдо твердим сиром, і виставте режим «Гасіння» або «Плов». Готуйте їжу до закінчення програми.
Дрібно наріжте свіжу зелень.
Тушкована картопля готова. Розкладайте її по тарілках, зверху прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Смачна тушкована картопля зі свининою в мультиварці
Інгредієнти:
свинина – 0,6 кг;
очищена вода – 1 л;
сіль і перець – за смаком;
цибуля – 1 головка;
рафінована олія – 2 ст. ложки;
морква – 1 штука;
лавровий лист – 2 листочка;
картопля -0,6 кг
Приготування:
Свинину промийте. Наріжте її невеликими кубиками. Якщо є жир – не зрізайте, він розтопиться і страва вийде більш соковитим.
Картопля очистіть і наріжте скибочками або кубиками.
Моркву наріжте тонкою соломкою.
Нашаткуйте цибулю кубиками.
Змастіть чашу електроприладу рафінованим маслом і увімкніть прилад на режимі «Смаження».
Коли олія нагріється, викладайте свинину, жирної прошарком до низу. Нехай вона смажиться близько 10 хвилин під закритою кришкою. Один раз чи два, відкрийте прилад і перемішайте м’ясо.
Тепер додайте подрібнену моркву і цибулю. Все змішайте і залиште смажитися на 5 хвилин.
Закладайте картоплю. Додайте за смаком сіль і мелений перець.
В чайнику закип’ятіть воду і залийте нею картоплю.
Поставте в піч режим «Гасіння» на 60 хвилин.
Через 55 хвилин, додайте лавровий лист.
Після закінчення готування, пристрій перейде в режим «Підігрів». Їжа повинна настоятися близько 10-15 хвилин.
Смачна тушкована картопля з м’ясом готова. Подавайте її разом з овочами.
Промийте телятину і наріжте її тонкими скибочками.
Картоплю наріжте великими кубиками.
Цибулю наріжте кільцями.
Складіть всі інгредієнти в чашу приладу. Додайте сіль і мелений перець.
Закип’ятіть склянку води і залийте ним страву.
Виставте програму «Тушкування» на 1-1,5 години. Цей час залежить від потрібної вам консистенції. Чим довше будете готувати телятину, тим ніжніше вона вийде.
Готову страву залиште настоятися 10 хвилин. Потім, можна розкладати телятину з картоплею по тарілках.
Тушкована картопля з м’ясом і грибами
Це одне з найбільш ситних страв, які перераховані в цій статті.
Інгредієнти:
печериці – 0,4 кг;
спеції хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
картопля – 1,5 кг;
вершки (жирність 10%) – 0,2 л;
рослинна олія – 7 ст. ложок;
сіль – 2 ч. ложки;
куряча грудка – 0,2 кг;
цибуля – 0,4 кг
Приготування:
Кілька разів промийте гриби. Наріжте печериці тонкими пластинами.
Цибулю наріжте півкільцями. Чим більше його буде, тим соковитіше вийти готову страву.
Картоплю наріжте кубиками.
Грудку промийте і наріжте кубиками.
Налийте олію і виберіть програму «Смаження». Коли воно нагріється, викладайте цибулю і смажте до м’якості.
Додайте подрібнені печериці. Коли вони пустять сік, посоліть їх (приблизно, дві щіпки).
Викладіть картоплю і обсмажуйте його разом з іншими овочами близько 5-7 хвилин. Періодично помішуйте дану суміш.
Тепер додайте решту солі і хмелі-сунелі.
Додайте до овочів курку. Смажте всі разом близько 3-5 хвилин.
Влийте вершки, все змішайте і поставте програму «Тушкування» на 40 хвилин.
Коли пролунає сигнал, перемішайте вміст мультиварки і можна подавати страву до столу. Приємного вам апетиту!
свіжа зелень (базилік, кріп або петрушка) – за смаком;
часник – 2-3 зубчики;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
лавровий лист – 3 штуки;
морква – 1 штука.
Приготування:
Свинину промийте і наріжте її середніми кубиками (приблизний розмір – 1 сантиметр).
З болгарського перцю виріжте серцевину. Нарубаєте його великими кубиками.
Промийте моркву і наріжте її півкільцями.
Часник дрібно наріжте або роздушіть в спеціальному пристосуванні.
Картоплю подрібніть на середні кубики.
Розігрійте в мультиварці масло і обсмажте на ньому свинину з двох сторін. Це займе близько 10 хвилин, на програмі «Смаження».
Додайте до м’яса часник. Обсмажте разом ці два компоненти, близько 1-2 хвилин.
Тепер кладіть в мультиварку болгарський перець і моркву. Смажте всі разом близько 5 хвилин.
Печериці наріжте пластинами і покладіть їх у каструлю. Смажте вміст приладу ще 5-7 хвилин.
Вимкніть режим «Смаження» і покладіть всередину картоплю і консервований горошок.
Додайте улюблені приправи, перець, лавровий лист і сіль. Все змішайте і виставте режим «Гасіння». Додавати воду не потрібно. Тому що овочі, зокрема печериці і перець, пустять сік, в якому і буде тушкуватися наше спекотне.
Після звукового сигналу, залиште прилад в режимі «Підігрів» на 15 хвилин.
Тепер можете розкладати печеня по тарілках, зверху прикрасьте блюдо свіжою зеленню.
Як загасити картоплю з яловичиною?
Страва готується довго, але результат вас приємно здивує.
Наріжте яловичину на невеликі кубики. Якщо є жир – зріжте його, він ще стане в нагоді.
Увімкніть програму «Випічка». Змастіть чашу рослинним маслом або розтопіть залишився жир.
Коли сало розтопиться, викладайте яловичину. Смажте її близько 10 хвилин.
Цибулю дрібно нарубаєте.
Моркву натріть на великій тертці.
Додайте до яловичині подрібнені овочі. Смажте всі разом близько 8-10 хвилин.
Окремо нагрійте воду (близько склянки) і перелийте її в мультиварку. Вона повинна повністю покривати яловичину.
Переставте режим «Гасіння», час приготування — 60 хвилин.
Через годину, додайте томатний сік. Знову програма «Тушкування» на 30 хвилин.
Дрібно наріжте картоплю. Перекладіть її в чашу. Залийте все гарячою водою.
Додайте подрібнений часник, два види перцю, базилік і сіль. Тепер потрібно ще раз загасити картоплю з м’ясом. Все змішайте і виставте програму «Тушкування» на 50 хвилин.
Тушкована картопля з яловичиною готова. Подавайте її гарячою, разом з улюбленим соусом.
Нюанси приготування в різних мультиварках
Головна відмінність – це різна потужність приладів. Тому, в мультиварках час готування буде відрізнятися.
До того ж, не у всіх пристроях, є безліч програм. Але вони взаємозамінні. Наприклад, замість «Випічки» можна поставити «Смаження» і навпаки.
У деяких мультиварках є ще 3Д нагрівання. Це прискорює час готування, в них кілька нагрівальних елементів.
Хоч і деякі відмінності є, але це не критично. Адже базові програми мають однаковий принцип дії. До того ж, в рецептах використовується невелика кількість режимів.
Ми представили кілька популярних рецептів приготування цього смачного страви. Тепер ви точно зможете легко приготувати картоплю по вподобаному рецептом.