Найпростіше блюдо з найніжнішим смаком і пряним ароматом, яке можна приготувати – це тушкована курка в мультиварці. Вона відмінно поєднується з будь-якими продуктами: грибами, овочами, крупами. Мультиварка ж дозволить заощадити вам час та сили. Обов’язково спробуйте приготувати!
Тушкована курка з овочами в мультиварці
Необхідні продукти:
- перець болгарський – 1 шт.;
- сіль – 12 г;
- помідори – 2 шт.;
- перуки – 4 г;
- цибулина – 1 шт.;
- половина курячої тушки;
- морква – 1 шт.;
- чорний перець – 5 р;
- часникові часточки – 2 шт.
Алгоритм дій:
- Половину курячої тушки розрізаємо на невеликі шматки і перемішуємо їх з масою солі і чорного перцю.
- З усіх овочів видаляємо шкірку. Цибулю шаткуємо на півкільця.
- З помідорів шкірку можна не знімати, ріжемо їх кубиками.
- Морквину обробляємо на тертці з великими ланками, болгарський перець розрізаємо на смужки.
- Складаємо в мультиварочную чашу підготовлені продукти, додати ще трохи солі, паприку і мелений перець.
- Виставляємо на мультиварці час – 1 година і натискаємо кнопку «Гасіння».
- Час від часу перевіряйте, як готується страва, пробуйте на смак. Через годину можна розливати ароматне соковите блюдо по тарілочках.
З картоплею
Склад рецепта:
- томатний соус – 25 р;
- куряче м’ясо – 0,6 кг;
- морквина – 0,15 кг;
- зубчики часнику – 3 шт.;
- картопляні бульби – 0,6 кг;
- цибулини – 0,3 кг
Як готується тушкована курка з картоплею:
- Подрібнюємо в крихту очищені цибулини. Морква перетворити на невеликі брусочки.
- Проводимо часник через часникодавку.
- Рубаємо почищені бульби картоплі на середні кубики.
- У чашу мультиварки виливаємо трохи рафінованої олії, додаємо подрібнені цибулю з часником і шматочки моркви.
- Для їх смаження використовуйте режим «Випічка». Готуємо з її допомогою продукти протягом 10 хвилин.
- Додаємо курку. Можна взяти стегенця, просто м’ясні шматочки або крильця.
- Насипаємо сіль і інші приправи. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
- Висипаємо кубики картоплі, затоках чисту воду так, щоб з неї показувалася картопля.
- Додаємо томатний соус і лист лаврушки при бажанні.
- Залишилося переключити кухонний прилад на «Гасіння» і встановити таймер на півтори години.
Філе курки в сметані
Курка вийде набагато соковитіше, якщо готувати її в соусі, наприклад в сметані. Щоб сметана не привносила в блюдо кислий присмак, насипте трохи цукру.
Вам знадобиться:
- борошно — 30 г;
- сметана – 0,2 кг;
- щіпка цукру;
- одна цибулина;
- сіль – 13 г;
- філе птиці – 0,7 кг
- часник і перець за смаком.
Поетапна інструкція:
- Включаємо мультиварку в програмі «Смаження», вливаємо невелику кількість масла.
- Цибулину і часникові зубчики кришимо ножем і кидаємо в нагревшееся масло.
- Філе птиці шаткуємо кубиками розміром 3 на 3 див.
- Коли овочі в мультиварці придбають злегка золотавий відтінок, кидаємо підготовлену курку. Готуємо близько 5 хвилин.
- Вливаємо сметану, додаємо сіль, борошно, цукор і прянощі.
- У меню натискаємо кнопку «Гасіння» і час – 30 хвилин.
- За цей час до птиці можна зробити гарнір.
Курка, тушкована з капустою
Список продуктів:
- одна морква;
- сіль – 14 м;
- курятина – 0,5 кг;
- мелений перець – 6 м;
- капуста біла – 0,7 кг;
- одна цибулина.
Готуємо покроково:
- Шаткуємо дрібними шматочками цибулину, філе курку розрізаємо на шматки, подрібнюємо за допомогою терки морквину.
- Ріжемо тонкими пластиками очищену від верхніх листків капусту.
- Шматочки птиці закладаємо в мультиварочную чашу, смажимо їх близько 15 хвилин.
- Міняємо режим «Гасіння», завантажуємо капусту і готуємо ще 15 хвилин.
- Зсипаємо шматочки моркви, цибулі, додаємо томатний соус, всі спеції і тушкуємо страва протягом півгодини, перемішавши інгредієнти.
Готуємо з грибами
Компоненти рецепту:
- сметана – 0,1 кг;
- морква – 1 шт.;
- куряче філе – 0,5 кг;
- сіль – 15 г;
- головка цибулі;
- гриби – 0,2 кг;
- борошно – 40 г;
- масло для піджарки;
- прянощі – 10 р.
Покрокова інструкція:
- Рубаємо на досить великі кубики очищені моркву і головку цибулі.
- Ставимо кухонний прилад на програму «Випічка» і пасеруємо овочі в олії 10 хвилин.
- Філе птиці шаткуємо середніми шматочками і додаємо до золотистої масі моркви і цибулі. Смажимо ще 15 хвилин.
- Заморожені гриби поміщаємо під кран з водою і додаємо до курки, продовжуємо підготовку в тій же програмі 15 хвилин.
- Наливаємо сметану,160 мл гарячої води, насипаємо сіль, борошно, прянощі.
- Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння» і вибираємо час – 60 хвилин.
- Коли страва буде готове, додаємо до нього свіжий кріп, чекаємо ще 5 хвилин і накриваємо на стіл.
Рецепт з рисом
Вам знадобляться:
- цибуля – 4 шт.;
- сіль – 12 г;
- тушка курки;
- щіпка кмину;
- рис круглий – 220 г;
- три пучечки чорного перцю;
- сметана – 30 р.
Алгоритм дій:
- Цілу курку розрубати на шматочки середнього розміру. Перекладаємо їх в окремий посуд, насипаємо сіль, кмин і чорний перець. Відставити миску вбік на 20 хвилин.
- Пересипаємо рис на друшляк або сито і поміщаємо під кран з холодною водою.
- На шматочки покришити почищену цибулину.
- Викладаємо промариновавшуюся птицю в чашу мультиварки з нагрітою олією.
- Як тільки шматочки побіліють, висипаємо цибулю і продовжуємо смажити протягом 3 хвилин.
- Додаємо рис і при бажанні кидаємо лаврове листя.
- Кладемо сметану, наливаємо 200 мл води, пробуємо страву на смак, додаємо трохи солі при необхідності.
- Включаємо пункт «Гасіння і чекаємо близько години до кінця готування.
Гречка, тушкована з куркою в мультиварці
Що потрібно взяти:
- воду – 0,3 л;
- одну моркву;
- гречану крупу – 160 г;
- пару щіпок перцю;
- сіль – 13 г;
- грудку птиці – 0,3 кг;
- рафінована олія – 40 мл;
- одну цибулину;
- листя лаврушки.
Поетапне приготування:
- Гречку перебираємо, промиваємо.
- З курки прибираємо плівку, хрящі і шкірку. Залишився м’ясо ріжемо на кубики по 3 див.
- Шаткуємо головку цибулі соломкою, моркву проводимо через тертку.
- На панелі мультиварки включаємо кнопку «Смаження», прогріваємо в ній рафіновану олію, кидаємо шматочки птиці і готуємо 8 хвилин.
- Пересипаємо до курки нашатковані овочі і продовжуємо готувати ще 12 хвилин.
- Засипаємо гречку, сіль, вливаємо воду, додаємо перець і лаврушку.
- Продовжуємо готувати страву в режимі «Гречка» до закінчення часу, яке програма регулює самостійно.
- Перед подачею перемішайте ароматне блюдо і розкладіть по тарілках.