В томаті з овочами в духовці
Приголомшливо смачна риба виходить при запіканні в духовці з томатним соусом — така їжа летить зі столу без залишку. Результат рецепта протилежний попередньому, хоча для приготування використовується той же склад основних інгредієнтів. З однакових продуктів можна готувати різні страви!
Які продукти потрібні:
- риба свіжа — 1 кг, можна брати морську, а також річкову рибу;
- 2 цибулини;
- морква — 2 плоду;
- часник — 4-5 зубчиків;
- болгарський перець — 1 плід;
- томатний сік — пів літра;
- оливкова олія;
- сіль і спеції.
Як приготувати рибу в духовці:
- Цибулю нарізати кубиками. Моркву потерти на середній тертці (якщо використовувати терку для корейського салату, буде красивіше).
- Часник і болгарський перець подрібнити в блендері.
- Розігріти сковороду з оливковою олією.
- Обсмажити окремо цибулю і окремо моркву, потім додати моркву до цибулі і змішати.
- Частину засмажки перекласти в іншу ємність, а решта — розрівняти в сковороді.
- Вимити рибу, розділити на порційні шматки. Натерти сіллю і будь-якими приправами — в даному випадку використовуються мелений чорний перець і мелений коріандр, обваляти з обох сторін у борошні і викладати шматки на іншу, чисту сковороду. Невеликий секрет — для більш цікавого смаку використовуйте кукурудзяне борошно.
- Обсмажувати рибні шматки по хвилині з кожної сторони.
- Приготувати соус — змішати томатний сік, подрібнений часник, болгарський перець, кріп, кмин, сіль і чорний перець мелений.
- Викласти обсмажені шматки риби на сковороду з цибулею і морквою. Зверху покрити залишилася обсмаженням. Залити страву томатним соусом.
- Готувати з злегенька кришкою не менше 40 хвилин.
Готової риби дати охолонути і поставити в холодильник на 8-10 годин — тоді вона буде ще смачніше! Подавати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Один з кращих рецептів риби з томатом!