Для приготування яловичини в мультиварці знадобиться яловичина, порізана на шматочки і трохи ріпчастої цибулі півкільцями. Інгредієнти складають у чашу мультиварки, додають мультиварочный склянку води і ставлять на 1,5 години в режимі «Гасіння».
Але мета мультиварки в тому, щоб максимально полегшити життя господині. Так чому б не поєднати приємне з корисним і не приготувати заодно і гарнір? Найпростішим і популярним блюдом є класичне спекотне. Для його приготування до м’яса додають нарізану часточками картоплю. Проте гасити м’ясо можна не тільки з картоплею, але і з іншими, більш корисними овочами.
Рецепт тушкованої яловичини в мультиварці
Тушковані овочі з яловичиною. Інгредієнти:
Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці покроковий рецепт
- 1. Яловичину промивають, нарізають невеликими шматками.
- 2. Цибулю і моркву очищають, з перцю видаляють плодоніжку і насіння. Після цього їх нарізають півкільцями, соломкою і смужками відповідно. (для моркви можна використовувати спеціальну терку)
- 3. Вершкове масло викладають в чашу мультиварки і включають режим випічки. Масло має розтопитися.
- 4. На маслі обсмажують м’ясо до появи скоринки. Потім туди додають овочі і теж обсмажують, помішуючи, близько 8 хвилин.
- 5. У чашу наливають воду так, щоб вона ледь покривала інгредієнти. Туди ж додають сіль і приправи, після чого закривають кришку і залишають тушкуватися на 1,5 години у відповідному режимі.
- 6. Коли страва приготується, його залишають постояти ще на 20 хвилин при закритій кришці.
На перший погляд мультиварка здається дивною і не функціональною. Не зрозуміло, як в ній готувати, з рецептів – маленька книжка з десятком не найпопулярніших рецептів, що йде в комплекті. Однак якщо сісти та розібратися, це дуже корисний прилад, що значно полегшує життя – неможливо згадати, як обходилися без неї, стоячи годинами біля плити, щоб нічого не втекла і не підгоріло, і стежачи за таймером.
При приготуванні м’яса всі ці функції найбільш зручні, оскільки виключають можливість перетримати його, а значить пересушити або спалити блюдо. Особливо актуально це для яловичини, здатної перетворитися в гумову підошву, якщо її готувати занадто довго і пересушити. І тут, як ніколи до речі, знадобляться можливості мультиварки.
Тушкована яловичина припаде до смаку кожному. Від тривалого гасіння м’ясо стає ніжним і повітряним. А відсутність масла (як, наприклад, при смаженні) робить страви практично дієтичним. До того ж це прекрасне джерело білка.
Дивіться також:
Смажимо Мойву
Низькокалорійні млинці
Рецепт смаженої тріски
Салат з авокадо і креветками
Не забувайте залишати свої коментарі. Пишіть, яку мультиварку використовуєте рэдмонд, поларіс або іншу.