Тушковані баклажани – 8 швидких і смачних рецептів

З помідорами і часником

Баклажани тушковані з помідорами і часником відрізняються насиченістю смаку і неперевершеною ароматностью.

При підготовці використовуються:

  • 4 баклажана;
  • 2 цибулини;
  • 5 помідорів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 15 мл винного оцту;
  • трохи оливок і каперсів;
  • оливкова олія;
  • сіль і спеції.

Технологія виконання рецепту:

  • Баклажани нарізати кубиками, солятся.
  • Через 30 хвилин овочеві кубики промиваються і відкидається на друшляк.
  • Цибуля шинкуется тонкими кільцями.
  • Каперси рубаються, оливки також подрібнюються.
  • Помідори нарізати часточками.
  • На оливковій олії обсмажують цибулю і часник, при цьому через 2 хвилини останній видаляється.
  • Далі відправляються баклажани, помідори, сіль і спеції.
  • При постійному помішуванні страва готується 20 хвилин, після чого в сковороду викладаються каперси, оливки і заливається оцет.
  • Тушкується вміст під кришкою не більше 7 хвилин.
Дивіться також:  Тартар з лосося – 7 рецептів приготування