З помідорами і часником
Баклажани тушковані з помідорами і часником відрізняються насиченістю смаку і неперевершеною ароматностью.
При підготовці використовуються:
- 4 баклажана;
- 2 цибулини;
- 5 помідорів;
- 2 зубчики часнику;
- 15 мл винного оцту;
- трохи оливок і каперсів;
- оливкова олія;
- сіль і спеції.
Технологія виконання рецепту:
- Баклажани нарізати кубиками, солятся.
- Через 30 хвилин овочеві кубики промиваються і відкидається на друшляк.
- Цибуля шинкуется тонкими кільцями.
- Каперси рубаються, оливки також подрібнюються.
- Помідори нарізати часточками.
- На оливковій олії обсмажують цибулю і часник, при цьому через 2 хвилини останній видаляється.
- Далі відправляються баклажани, помідори, сіль і спеції.
- При постійному помішуванні страва готується 20 хвилин, після чого в сковороду викладаються каперси, оливки і заливається оцет.
- Тушкується вміст під кришкою не більше 7 хвилин.