Тушонка з качки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Тушонка з качки, приготовлена в домашніх умовах, являє собою чудову альтернативу купівельними консервам, до складу яких входять продукти сумнівної якості. Завдяки широкому вибору способів створення заготовки, прекрасно поєднується з різними гарнірами, можна підібрати найбільш швидкий і простий рецепт домашньої тушонки з чудовим смаком.

Простий рецепт тушонки з качки в духовці

Коли є можливість придбати домашню качку, не варто упускати настільки щасливий випадок. З птиці, яку багато хто вважає занадто жирної і навіть смаку, можна приготувати дуже апетитну тушонку.

Інгредієнти:

  • тушка;
  • чорний перець горошком;
  • лаврові листочки;
  • сіль;
  • 2 л води.

Хід роботи:

  • Птах промивається, обсушивается і ділиться на невеликі шматочки, які злегка подсаливаются.
  • Банки стерилізуються, після чого наповнюються м’ясом з додаванням спецій і води.
  • Ємності закриваються декількома шарами фольги і встановлюються в широку каструлю з водою, яка відправляється в холодну духовку.
  • Готується страва при 180°C близько 3 годин.
  • У фіналі посуд закочується кришками, попередньо простерилизованными.

Готуємо в мультиварці

Традиційно блюдо готувалося в духовці або на плиті, але з вдосконаленням технологій і появою нових пристроїв виконати рецепт тушонки з качки стало можливо за допомогою мультиварки. Будуть потрібні:

  • тушка качки;
  • сіль і пряні спеції;
  • вода.

Тушонка в мультиварці готується наступним чином:

  • Тушка добре промивається.
  • М’ясо відділяється від кістки, нарізати шматочками, які змішуються з сіллю і спеціями.
  • Птах покривається водою, після чого мультиварка встановлюється на програму «Гасіння» з часом приготування 3 години.
  • Після звукового сигналу тушковане м’ясо розкладається по стерильним ємкостей, які закривають поліетиленовими кришками і відправляються в холод.

На плиті в каструлі

Найбільш смачні заготовки – ті, які готуються вдома. Для втілення в життя ще однієї варіації рецепти домашньої тушонки, слід мати під руками:

  • тушку качки;
  • цибулину;
  • морквину;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Курка в сметані на сковороді – 8 рецептів приготування

В процесі приготування:

  • Очищена тушка поділяється на шматки, які поміщаються в каструлю, де вже знаходяться цибулина, морквина, сіль і спеції.
  • Вміст покривається водою, щоб її рівень перевищував м’ясо на 2 див.
  • Через 2 години овочі витягуються, а м’ясо продовжує гаситися ще 1 годину.
  • Коли тушонка буде готова, птах розкладається по стерилізованим банкам, які укупориваются, перевертаються, а після остигання відправляються в темне місце.

Тушонка з качки в автоклаві з крупою

Автоклав в домашніх умовах дозволяє забезпечити термічну обробку за промисловим вимогам при використанні найбільш якісних продуктів. Для виконання рецепта необхідні:

  • тушка;
  • цибулина;
  • 2 морквини;
  • 100 г гречаної крупи;
  • вершкове масло;
  • перець і спеції.

Черговість дій:

  • Цибулина і морквина подрібнюються, після чого овочі обсмажуються на олії.
  • Качка відварюється в підсоленій воді і поділяється на шматочки.
  • Крупа, м’ясо і овочі перемішуються.
  • Суміш розкладається по чистим банкам до половини і заливається водою таким чином, щоб до краешков посуду залишалося не менше 2 див.
  • Ємності закочуються і поміщаються в автоклав на 40 хвилин при 120°C.

Рецепт по-адыгейски

З качки вагою 2,5 кг повчає 5 півлітрових баночок смачної тушонки. Щоб насолодитися птахом по-адыгейски, також необхідні:

  • велика цибулина;
  • 2 шт. червоного перцю;
  • трохи борошна;
  • головка часнику;
  • жир для смаження;
  • сіль.

При приготуванні:

  • Посуд миється і стерилізується.
  • Кришки також піддаються термічній обробці.
  • Овочі ріжуться, а часник товчеться.
  • Подрібнені довільними шматками овочі тушатся з кашкою часнику, сіллю, водою та борошном на жирі.
  • З качки готуються невеликі шматочки, які розкладаються по стерилізованої посуді, де заливаються заправкою.
  • Банки закочуються і поміщаються в автоклав.
  • Тушонка готується півгодини при 120°C.

Як приготувати зимову заготовку

Домашня тушонка, яка набагато смачніше придбаної в магазині, готується з:

  • тушки качки;
  • перцю і солі;
  • лаврових листочків;
  • води.
Дивіться також:  Як готувати макарони по-флотськи – 8 покрокових рецептів

Спосіб приготування:

  • Тушка ошпаривается і ретельно очищається від залишків пір’я, після чого розділяється на частини, які промиваються і обсушиваются.
  • Банки обсягом в 1 л стерилізують.
  • По ємностей розкладаються горошини перцю і лаврові листочки, після чого банки заповнюються підсоленим м’ясом з розрахунку 5 г солі на 1 кг продукту.
  • М’ясо заливають кип’яченою водою і в банках, закритих фольгою, поставити в духовку на 3 години.
  • По закінченні часу тушонка закупорюється стерильними кришками.

Смачна тушонка з дикої качки

Коли восени настає сезон полювання, в холодильниках завзятих мисливців часто з’являється дичину, з якої можна приготувати дуже смачну і ароматну заготівлю на зиму. Достатньо підготувати:

  • тушку качки;
  • спеції, мелений перець і сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • Тушка ощипывается, потрошится і опаливается, після чого з птиці зрізається шкірка з жиром.
  • Качка нарізається скибочками, які звільняються від великих кісточок.
  • Шкірка нарізають шматочками, з яких витоплюється жир.
  • Далі з сотейника видаляються шкварки, а замість них відправляються м’ясні шматочки, які обсмажуються до рум’яної скоринки.
  • З кісток готується міцний бульйон, в який відправляються обсмажені шматочки м’яса.
  • Тушкується качка з сіллю і спеціями 2 години, після чого розкладається по стерильним банкам, які накриваються кришками і відправляються в духовку на 1 годину.
  • Коли зазначений час підійде до кінця, посуд закупорюється і перевертається вниз кришками до повного охолодження.

Отже, незважаючи на те, що процес приготування тушкованого м’яса з качки займає більше часу, ніж з інших сортів м’яса, відкрита взимку ароматна заготівля з цієї птиці компенсує всі витрачені зусилля.

Прокрутка до верху