Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці

Як зварити в духовці

Мабуть, кожен з нас вже забув смак справжньої тушонки, адже те, що ми бачимо на прилавках магазинів назвати м’ясом досить важко. Тому тушковану свинину краще готувати в домашніх умовах. Тільки так можна отримати якісний продукт. І зараз ми розповімо, як приготувати в духовці ситне тушковане м’ясо.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячої лопатки;
  • 1 кг свинячого окосту;
  • 500 г свинячої пашини:
  • три ложки кам’яної солі;
  • запашний перець;
  • перець горошком;
  • лавровий лист.

Спосіб приготування:

  • Підготовлену свинину (окіст і лопатку) ріжемо на великі шматочки, викладаємо в глибоку ємність, присипаємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і залишаємо маринуватися на годину.
  • Беремо 6 баночок по 500 мл, в кожну кладемо по лавровому листу, запашного перцю і по п’ять горошин чорного перцю.
  • Розкладаємо м’ясо по банкам, зверху кладемо шматочок жирної пашини, закриваємо кришками, але не щільно.
  • На деко висипаємо кам’яну сіль і виставляємо банки так, щоб вони стояли саме на солі і не стикалися з залізним листом.
  • Відправляємо баночки з м’ясом в духовку на самий нижній ярус, включаємо температуру 200 градусів. Як тільки з’явиться сік, жар зменшуємо до 140 градусів і готуємо 4 години.
  • По закінченню часу виймаємо баночки, щільно закручуємо, закутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження. Готову консервацію зберігаємо в темному місці.
Дивіться також:  Гречка з грибами, цибулею і морквою – 7 рецептів приготування в мультиварці і в духовці
Прокрутка до верху