Як зварити в духовці
Мабуть, кожен з нас вже забув смак справжньої тушонки, адже те, що ми бачимо на прилавках магазинів назвати м’ясом досить важко. Тому тушковану свинину краще готувати в домашніх умовах. Тільки так можна отримати якісний продукт. І зараз ми розповімо, як приготувати в духовці ситне тушковане м’ясо.
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинячої лопатки;
- 1 кг свинячого окосту;
- 500 г свинячої пашини:
- три ложки кам’яної солі;
- запашний перець;
- перець горошком;
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Підготовлену свинину (окіст і лопатку) ріжемо на великі шматочки, викладаємо в глибоку ємність, присипаємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і залишаємо маринуватися на годину.
- Беремо 6 баночок по 500 мл, в кожну кладемо по лавровому листу, запашного перцю і по п’ять горошин чорного перцю.
- Розкладаємо м’ясо по банкам, зверху кладемо шматочок жирної пашини, закриваємо кришками, але не щільно.
- На деко висипаємо кам’яну сіль і виставляємо банки так, щоб вони стояли саме на солі і не стикалися з залізним листом.
- Відправляємо баночки з м’ясом в духовку на самий нижній ярус, включаємо температуру 200 градусів. Як тільки з’явиться сік, жар зменшуємо до 140 градусів і готуємо 4 години.
- По закінченню часу виймаємо баночки, щільно закручуємо, закутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження. Готову консервацію зберігаємо в темному місці.