Домашня тушонка з свинини в автоклаві
Автоклав — це домашня установка, завдяки якій можна за короткий проміжок часу приготувати смачну страву. Так на приготування тушкованого м’яса піде не більше 2-х годин і вам не доведеться розкладати гаряче м’ясо по банкам.
Спосіб приготування:
- Підготуйте чисті і сухі півлітрові баночки для консервації.
- В кожну покладіть лавровий лист, три горошини запашного і чорного перцю.
- Нарізані на великі шматки свинини перемішайте з сіллю і перцем, залиште на 15 хвилин.
- Розкладіть м’ясо банкам і щільно закрийте їх кришками.
- Тепер помістіть банки в автоклав, і налийте води стільки, щоб вони повністю опинилися у воді.
- Закрийте кришку, виставте температурі 130°С і тиск 2 бари. Через 20 хвилин збільшіть температуру до 150°С і готуємо в домашньому автоклаві, головне слідкуйте за тим, щоб тиск не перевищував 4 бари.
- Через добу домашня тушонка з свинини в автоклаві буде готова.