Готуємо в скороварці
З допомогою скороварки можна приготувати смачну домашню тушонку. Дуже ніжною виходить консервація зі свинини з додаванням шматочків курки. Багато господинь вважають за краще залишати скороварку з підготовлюваною в ній свининою на ніч, щоб вранці насолодитися чудовим смаком і незвичайним аромат приготованого блюда.
Інгредієнти:
- 2 кг свіжої свинини;
- 1 кг м’яса курячих стегенець;
- лавровий лист;
- перець запашний;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Свинину і м’ясо курки ріжемо на шматочки, кладемо в миску, присипаємо сіллю, перцем і перемішуємо.
- В простерилізовані баночки по пів-літра кладемо лавровий лист і кілька горошин запашного перцю.
- Заповнюємо банки м’ясом до нижнього краю шийки і щільно закриваємо кришками.
- Ставимо в скороварку, наливаємо води по вінця, закриваємо, встановлюємо клапан і включаємо плиту. Як тільки спрацює клапан, зменшуємо підігрів і тушкуємо м’ясо 2 години.
- По закінченню двох годин, відключаємо плиту, але скороварку не відкриваємо до повного остигання. Домашня тушонка з свинини готова.