Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці

Готуємо в скороварці

З допомогою скороварки можна приготувати смачну домашню тушонку. Дуже ніжною виходить консервація зі свинини з додаванням шматочків курки. Багато господинь вважають за краще залишати скороварку з підготовлюваною в ній свининою на ніч, щоб вранці насолодитися чудовим смаком і незвичайним аромат приготованого блюда.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжої свинини;
  • 1 кг м’яса курячих стегенець;
  • лавровий лист;
  • перець запашний;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Свинину і м’ясо курки ріжемо на шматочки, кладемо в миску, присипаємо сіллю, перцем і перемішуємо.
  • В простерилізовані баночки по пів-літра кладемо лавровий лист і кілька горошин запашного перцю.
  • Заповнюємо банки м’ясом до нижнього краю шийки і щільно закриваємо кришками.
  • Ставимо в скороварку, наливаємо води по вінця, закриваємо, встановлюємо клапан і включаємо плиту. Як тільки спрацює клапан, зменшуємо підігрів і тушкуємо м’ясо 2 години.
  • По закінченню двох годин, відключаємо плиту, але скороварку не відкриваємо до повного остигання. Домашня тушонка з свинини готова.
Дивіться також:  Як смачно зробити пюре з картоплі
Прокрутка до верху