Тушонка з свинячої голови в домашніх умовах
З свинячої голови можна приготувати ароматну і смачну домашню тушонку. Щоб скоротити час її приготування попросіть продавця розрубати голову на кілька частин.
Інгредієнти:
- свиняча голова вагою 8-10 кг;
- два репчатых цибулі;
- сіль, спеції.
Спосіб приготування:
- Шматки свинячої голови заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин. Потім видаляємо очниці і скребком очищаємо шкірку.
- У глибоку каструлю кладемо свинину, наливаємо чистої води, доводимо до кипіння і перший зливаємо бульйон. Потім знову наливаємо чистої води, додаємо очищені цибулини і варимо м’ясо на невеликому вогні протягом 4-х годин.
- Готову свинину розбираємо, видаляємо кістки, шкіру і прожилки. Розкладаємо по банках і наливаємо проціджений бульйон банки по плічка. Закручуємо кришками і зберігати в темному місці.