Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці

Тушонка з свинячої голови в домашніх умовах

З свинячої голови можна приготувати ароматну і смачну домашню тушонку. Щоб скоротити час її приготування попросіть продавця розрубати голову на кілька частин.

Інгредієнти:

  • свиняча голова вагою 8-10 кг;
  • два репчатых цибулі;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Шматки свинячої голови заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин. Потім видаляємо очниці і скребком очищаємо шкірку.
  • У глибоку каструлю кладемо свинину, наливаємо чистої води, доводимо до кипіння і перший зливаємо бульйон. Потім знову наливаємо чистої води, додаємо очищені цибулини і варимо м’ясо на невеликому вогні протягом 4-х годин.
  • Готову свинину розбираємо, видаляємо кістки, шкіру і прожилки. Розкладаємо по банках і наливаємо проціджений бульйон банки по плічка. Закручуємо кришками і зберігати в темному місці.
Дивіться також:  Святкові страви – 19 рецептів смачних і красивих страв на святковий стіл
Прокрутка до верху