Щоб приготувати творожно-яблучний пиріг, використовують не дуже соковиті і хрусткі яблука. У цьому випадку пиріг добре пропечеться, а шматочки фруктів не перетворяться на пюре. При небажанні возитися з сиром, можна придбати готову солодку сирну масу.
Класичний творожно-яблучний пиріг
З чого зробити тісто:
- борошно пшеничне – стакан;
- 3 ст. л. без гірки масла вершкового;
- 130 г цукру;
- яйця курячі – 3 штуки;
- 65 мл настойки лимончелло;
- 2 великі ложки молока;
- 10 г дріжджів.
Начинка:
- сиру 350 г;
- 2 ст. л. з гіркою цукру;
- 4 яйця курячі;
- яблуко.
Інструкція до приготування:
- Яйця і цукор спінити до невеликої пінки на поверхні.
- Розтопити, але не нагрівати масло. В яєчну суміш вилити лимончелло, злегка підігріте молоко з маслом.
- Змішати борошно з дріжджами, висипати в рідку суміш і зробити тісто. Промаслить форму і розподілити в ній тісто.
- Яблуко пропустити через тертку. Сир з цукром і яйцями розмішати до рівномірного стану. З’єднати яблучне пюре і сирну масу.
- Начинку розподілити поверх пирога. Встановити духовку на С і готувати 45 хвилин. Готування в мультиварці займе 1 годину на програмі «Випічка».
- Поле готовності остудити пиріг чверть години.
Пиріг «Ніжність»
З чого готувати:
- півкіло сиру;
- 3 ст. білого борошна;
- по склянці олії та цукру;
- 4 яйця;
- 5 яблук;
- по половині чайної ложечки ваніліну і розпушувача;
- півсклянки молока.
Як приготувати творожно-яблучний пиріг ніжність:
- З’єднати розпушувач з борошном, додати масло, порзане на шматочки. Розтерти суміш в крихту і прибрати під плівкою в холодне місце.
- Поєднати сир і три чверті наявного цукру, додати 3 яйця і трохи ваніліну.
- Вимиті яблука позбавити від шкірки і нарізати пластиками.
- У застелену пергаментом і промаслений форму розподілити половину тіста.
- Помістити на нього сирний склад, поверх маси яблучні шматочки. Залишками борошняної суміші накрити начинку.
- До залишився цукру і молока приєднати яйце. Рідкою сумішшю покрити пиріг.
- Відправити пиріг в духовку на 40 хвилин.
- Готову випічку перед подачею прикрасити рівномірно цукровою пудрою.
З пісочного тіста
З чого зробити основну частину:
- 450 г борошна;
- 150 г охолодженого вершкового масла;
- 2 яйця (курячі);
- ложечка розпушувача;
- ст. л. рому.
Начинку:
- півкіло сиру;
- 25 г вершкового масла;
- 50 г цукру-піску;
- 6 середніх яблук.
Посипання:
- 0,2 кг борошна вищого сорту;
- по півсклянки цукру і масла.
Пиріг пісочний з сирно-яблучною начинкою і штрейзельной посипкою:
- Шматочками нарізати масло, розмішати з усіма сухими продуктами і ромом. Зробити еластичне тісто. Відправити в холод на 60 хвилин, по можливості – на ніч.
- Зробити рівномірний складу з сиру, цукру і топленого масла. Подрібнити попередньо очищені яблука.
- Форму промаслить і розподілити тісто по дну. Сформувати краю. Всередину викласти сирно-масляну суміш, поверх неї яблука.
- Продукти, що залишилися для присипки розтерти виделкою до утворення крихти. Посипати сумішшю пиріг.
- В розігрітій до С духовці запікати годину. Перед подачею залишити остуджуватися на годину.
Творожно-яблучний пиріг на кефірі
З чого зробити:
- 400 г пшеничного борошна;
- 0,5 л кефіру;
- курячих яєць 3 штуки;
- 6,5 столових ложок маргарину з гіркою;
- 2 яблука;
- 350 г сиру;
- цукрової пудри 100 г;
- маленька упаковка розпушувача;
- 3 великі ложки цукру;
- маленька упаковка ванільного цукру;
- жменя волоських горіхів.
Метод приготування:
- Маргарин дістати заздалегідь, він повинен бути м’який. Збити яйця і цукор, налити кефір, додати маргарин. Приєднати борошно і розпушувач.
- Залишити приблизно на 7 хвилин тісто, щоб розпушувач погасился кефіром. Повинні утворитися бульбашки на поверхні.
- Яблука дрібно порізати на шматочки будь-якої форми. Горіхи, ванільний цукор, яблука з’єднати з тестом, добре розмішати.
- Протерти через сито сир і половину цукрової пудри, скачати з солодкої маси маленькі кульки.
- Вилити половину тіста в силіконову форму, викласти кульки з сиру. Тісто рівномірно вилити зверху.
- Духовку заздалегідь розігріти до З і запікати десерт не менше півгодини, після цього сірником протикати його кожні 5 хвилин.
- Після приготування дістати випічку, остудити і присипати пудрою цукру.
Шарлотка з яблуками і сиром
Компоненти:
- по 0,2 кг борошна та сиру;
- 4 невеликі яйця;
- 2 яблучка великого розміру;
- 160 г цукру;
- 65 мл сметани;
- 2 маленькі ложечки розпушувача;
- 35 г масла з вершків;
- щіпка солі.
Покрокова інструкція:
- З яєць з цукром зробити піну. Окремо зробити суміш сиру і сметани. З’єднати обидві маси.
- У глибокій тарі ретельно розмішати розпушувач з борошном. Потихеньку насипати борошно в рідку частину і вимішувати тісто.
- Мультиварочную чашу промаслить і насипати трохи борошна, розподілити в неї тісто.
- Вимити яблука і тоненько порізати. Викласти їх по колу на тісто.
- Встановити режим «Випічка» на 55 хвилин і помістити в неї чашу.
- Готову шарлотку остудити і дістати з чаші. Порізати шматочками і подавати до столу.
Порада: яблука варто взяти різних сортів, пиріг вийде ароматним і красивим.
Королевська випічка
Компоненти:
- 480 г борошна;
- 10 ложок вершкового масла;
- 6 курячих яєць;
- півкіло сиру сухого;
- 4 яблука;
- 0,6 кг цукру;
- по 1 упаковці ваніліну і розпушувача.
Як готувати:
- Розділити яйця на жовтки і білки. Маргарин розм’якшити, змішати з 0,2 кг цукру і 3 курячими жовтками, ретельно спінити.
- Окремо просіяти борошно, розпушувач і половину ваніліну. З’єднати з маргариновим складом і зробити пружне тісто. Тісто охолодити 30 хвилин.
- Змішати жовтки, 0,2 кг цукру, сир, ванілін. Позбавити яблука від шкірки, подрібнити.
- Промаслить форму і викласти тісто, сформувати краю. Наступний рівень – сирна маса, потім яблука.
- У розігріту до С духовку помістити форму і готувати півгодини. Збити всі білки з цукром, що залишився, розподілити на пирозі і відправити назад на 10 хвилин. Білковий шар повинен підрум’янитися, але залишатися м’яким.
- Після готовності дістати з духовки і залишити на 8 годин, щоб вийшли гарні крапельки.
- Перед подачею можна прикрасити свіжими солодкими ягодами або фруктами.
Яблучний пиріг на сирному тісті
З чого зробити основну частину:
- 170 г сиру;
- трохи більше склянки борошна;
- 50 мл молока;
- по 50 г вершкового масла і цукру;
- ложечка розпушувача.
Для начинки:
- 2 курячі яйця;
- півсклянки цукру;
- 50 г борошна;
- 4 середніх яблука;
- склянка сметани;
- ложечка ваніліну.
Як приготувати яблучний пиріг на сирному тісті:
- Зробити рівномірну масу з молока і сиру. Розтопити масло і додати його.
- Приєднати до борошна розпушувач. Потроху насипати до сирної суміші і зробити тісто шаром. Прибрати на 30 хвилин у холод.
- Протягом 5 хвилин заважати цукор і яйця. Насипати борошно з ваніліном і влити сметану, добре розмішати. Порізати тонкими скибочками яблуко.
- Тісто розподілити на деко, сформувати бортики. Укласти половину яблучних шматочків, на них половину заливки. Повторити те ж з залишками.
- Випікати в духовці при температурі С45 хвилин.
- Після готовності остудити півгодини і подавати до чаю.
З додаванням родзинок і кориці
Що знадобиться:
- сир – 3 склянки;
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- 180 г масла вершкового;
- півтора склянки цукру;
- 5 яєць;
- 3 зелених яблука;
- 100 г родзинок;
- 4 ч. л. крохмалю;
- по ложечці кориці і розпушувача;
- сіль на кінчику ножа.
Творожно-яблучний пиріг з корицею і родзинками:
- Розм’якшене Масло потрібно підготувати заздалегідь. Розмішати з цукром і яйцем.
- З’єднати розпушувач з борошном, змішати до однорідності з масляним складом. Помістити на 30 хвилин на холод.
- Змішати сир з цукром, родзинками, крохмалем і яйцями. Яблука порізати тонкими шматочками і змішати з порошком кориці.
- Форму для запікання промаслить, викласти тісто і зробити бортики. Розподілити сирний склад, зверху викласти яблука.
- Розігріти духовку до З і відправити туди пиріг на 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
- Остуджувати пиріг в ємності для запікання, щоб він не втратив свою форму. Перед подачею розрізати на шматочки.
Пиріг з сирно-яблучною начинкою завжди виходить ніжним. Солодкість цього десерту можна варіювати, вибираючи різні сорти яблук, від кислих до солодкавих.