Сирний пиріг в духовці – це прості і смачні ласощі для сім’ї та прийому гостей. Така випічка особливо сподобається тим, хто не любить надмірно солодких десертів. Сирний пиріг легкий, повітряний і дуже ніжний. Для приготування використовуйте нашу кулінарну добірку з десяти простих рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Сирний пиріг з піщаною крихтою в духовці
Сирний пиріг з піщаною крихтою в духовці – це найніжніші ласощі для сімейного чаювання, також підійде і для свят. Така апетитна випічка виходить повітряною і в міру солодкою. Приготувати пиріг з сиром та пісочною крихтою простіше простого. Запам’ятовуйте нашу кулінарну ідею!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Мука – 250 гр.
- Сир – 350 гр.
- Вершки – 150 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з сиром? До початку готування дістаємо вершкове масло|мастило| з холодильника. Воно полежить за кімнатної температури і самостійно розм’якшиться. Далі продукт нарізаємо шматочками та кладемо у будь-яку глибоку ємність, яка підходить для вимішування.
Акуратно відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Для цього можна зробити в яйцях отвори, акуратно злити білок, а далі витягти жовток зі шкаралупи. Яєчні жовтки відправляємо в посуд з розм’якшеним вершковим маслом.
Жовтки з олією збиваємо міксером до однорідності – отримуємо ніжну блискучу масу жовтого тіста.
Просіюємо сюди 250 г борошна. Продовжуємо збивати міксером – це пришвидшить процес. Але також ви можете вимішувати лопаткою чи руками.
Отримуємо розсипчасту крихту і візуально ділимо її на дві рівні частини.
Глибоку форму для випікання вистилаємо пергаментом. Сюди всипаємо одну частину борошняної крихти, рівномірно розподіляємо її дном форми. Потрібно викласти рівний пісочний шар.
Беремо сир, розтираємо його через дрібне сито або використовуємо блендер. Сир у пирозі не повинен бути зернистим. Далі сирну масу доповнюємо сметаною та цукровим піском. Продовжуємо вимішувати. Також ви можете всипати сюди смакові та ароматні добавки. Наприклад, ванілін.
Відокремлені яєчні білки збиваємо до м’яких пишних піків. Повітряну масу викладаємо у сирну заготовку.
Акуратно збиваємо сир з білковою піною – отримуємо ніжний та однорідний білий крем.
Викладаємо сирно-білкову начинку на шар із пісочної крихти. Поступово розподіляємо сирний продукт. Зручно це робити за допомогою силіконової лопатки.
Закриваємо сирний шар пісочною крихтою, що залишилася. Відразу розсипаємо її рівномірно.
Ставимо пиріг у формі в попередньо прогріту духову шафу. Відповідна температура – 180 градусів. Час випікання – 40 хвилин.
Сирний пиріг з піщаною крихтою в духовці готовий. Дайте йому трохи остигнути|вичахати| і нарізайте порційними скибочками.
Сирний пиріг з ягодами
Сирний пиріг з ягодами – це привабливі повітряні ласощі, які захоплює поєднанням ніжного сирного смаку та ягідної кислинки. У нашому рецепті використається свіжа малина. Ви можете взяти будь-які інші ягоди за смаком, як свіжі, так і заморожені.
Час готування – 60 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Олія вершкове – 100 гр. + для змащування форми.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Сир – 550 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Малина – 180 г.
- Ванілін – 1 г.
- Пудра цукрова для прикраси.
Процес приготування:
- Для пісочного тіста відміряємо борошно, цукровий пісок, вершкове масло, розпушувач і беремо куряче яйце. Олії даємо полежати при кімнатній температурі для кращого розм’якшення.
- У зручну для вимішування ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло та цукор. Збиваємо міксером до повної однорідності. Продовжуємо збивати, поступово додаючи сюди щіпку солі та куряче яйце.
- Просіюємо в масу борошно та розпушувач тіста. З отриманої маси вимішуємо ніжне та м’яке тісто. Закриваємо його харчовою плівкою і перекладаємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
- А поки що можемо зайнятися начинкою. Спочатку підготуємо ягоди, сир та інші інгредієнти (дивіться за списком).
- Збиваємо куряче яйце із цукром. Далі сюди опускаємо сир та сметану. Якщо ваш сир із зернами, то попередньо його рекомендується пропустити через металеве сито (дрібне). Всю масу збиваємо до отримання однорідної повітряної маси.
- Круглу форму для випікання або іншу будь-яку глибоку промазуємо вершковим маслом. Вивантажуємо сюди підготовлене пісочне тісто і розподіляємо його формою руками. Робимо акуратну основу та руками формуємо бортики.
- Викладаємо на тісто трохи ягід та заливаємо це все сирним кремом. Поступово розподіляємо сирний шар. Ми використовуємо свіжу малину, але в цей пиріг можна додавати і заморожені ягоди: смородину, вишню, полуницю та ін.
- По поверхні заготовки акуратно розкладаємо ягоди. Випікаємо десерт 40 хвилин|мінути| при температурі 190 градусів.
- Сирний пиріг з ягоди готовий. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою за бажанням.
Сирно-яблучний пиріг у духовці
Сирно-яблучний пиріг у духовці – це поєднання ніжного сирного смаку та приємної фруктової кислинки. Крім того, такий десерт виходить неймовірно ароматним та привабливим. Процес приготування такого домашнього десерту нескладний, тому відмінно підійде для тих, хто має мало досвіду в випічці.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Сир – 0,5 кг.
- Вершки – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яблуко – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 2 ст.
Процес приготування:
- З’єднуємо борошно з розпушувачем і обидва компоненти просіюємо. Можна прокрутити кілька секунд у блендері для швидкого розпушування.
- Приєднуємо до борошна цукровий пісок (можна використовувати суміш білого та коричневого цукру – на ваш розсуд).
- У цю ж суміш відправляємо шматочки холодної вершкового масла. Продукт достатньо нарізати кубиком.
- Всі продукти (сухі та олія) старанно розтираємо або прокручуємо в блендері-подрібнювачі (так швидше).
- Вибираємо форму для випікання з бортиками, застеляємо її пергаментом. У підготовлену ємність висипаємо половину одержаного тіста у вигляді крихти.
- Розподіляємо крихту по всьому периметру форми і добре утрамбовуємо в рівний шар.
- Для начинки в чашку блендера викладаємо сир, манку, розбиваємо курячі яйця та вливаємо сметану. Перемелюємо до отримання ніжного складу.
- Знімаємо шкірку з яблук, а самі плоди пропускаємо через великі зубці вашої тертки.
- Яблучну стружку відправляємо у сирну масу разом із цукровим піском.
- Знову подрібнюємо усі компоненти начинки до однорідності. Маса вийде трохи рідкою, але це нормально.
- Переливаємо начинку на піщаний шар у формі. Засипаємо масу з сиру і яблук крихтою, що залишилася. Важливо крихту розподілити рівномірно і закрити їй усю нашу начинку. Випікаємо підготовлений десерт 35 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.
- Сирно-яблучний пиріг у духовці готовий. Акуратно дістаємо його з форми та нарізаємо!
Смачний сирний пиріг з вишнею
Смачний сирний пиріг з вишнею – це вишуканий та неймовірно привабливий десерт для затишного чаювання у родинному колі або домашнього свята. Пиріг порадує поєднанням ніжного солодкуватого смаку та приємною ягідною кислинкою. Прикрасьте ваш стіл апетитними і привабливими ласощами.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Мука – 190 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Розпушувач тесту – 1 год.
Для начинки:
- Сир – 0,4 кг.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль – 2,5 ст.л.
- Вишня – 0,4 кг.
Для борошняної крихти:
- Мука – 150 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Стружка кокосовая – 80 гр.
Процес приготування:
- Викладаємо продукти, які необхідні для приготування апетитного сирного пирога.
- Для основного пісочного тіста викладаємо в глибокий посуд розм’якшене масло (заздалегідь тримаємо його при кімнатній температурі для розм’якшення). Опускаємо сюди 40 г цукрового піску.
- Старанно перетираємо м’яку олію з цукром.
- У масляно-цукрову суміш кладемо жовток курячого яйця. Ще раз все розмішуємо до повної гладкості.
- Просіюємо в однорідну суміш борошно з розпушувачем тіста. Рекомендується підсипати муку порційно, безперервно помішуючи.
- Вимішуємо масу до отримання дрібної крихти.
- Усю цю крихту збираємо в щільну м’яку кулю, розкочуємо її і викладаємо у форму з бортиками. Тісто обов’язково розподіляємо по бортах. Підготовлену піскову основу ставимо у холодильник.
- Для начинки з сиру з’єднуємо основний інгредієнт, курячі яйця, цукор-пісок, ванільний цукор та крохмаль.
- З’єднуємо продукти за допомогою занурювального блендера.
- Для борошняної крихти в глибокий посуд відправляємо кокосову стружку та цукор, розмішуємо.
- Приєднуємо до сухих продуктів розм’якшене вершкове масло. Продовжуємо перемішувати до утворення щільної однорідної маси.
- Через дрібне сито просіюємо борошно в заготовку.
- Далі все перетираємо руками, щоб отримати привабливу дрібну крихту.
- Також для начинки необхідно підготувати ягоди – ми використовуємо вишню. Для пирога можна брати свіжу або заморожену ягоду. Промиваємо фрукт, обсушуємо та обвалюємо в крохмалі.
- У пісочну форму висипаємо підготовлену вишню у крохмалі.
- Заливаємо ягідний шар ніжною сирною масою.
- Все це засипаємо борошняною крихтою з додаємо ароматної кокосової стружки.
- Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Потім частування трохи остуджуємо та акуратно дістаємо з форми.
- Смачний сирний пиріг з вишнею готовий. Розрізайте на шматочки і спробуйте!
Простий заливний пиріг з сирною начинкою
Простий заливний пиріг з сирною начинкою виходить неймовірно ніжним, повітряним і в міру солодким. Такий десерт стане справжньою окрасою вашого столу. Подавайте з чашкою гарячого чаю або іншими напоями до смаку, наприклад, з компотами, морсами.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Кукурудзяне борошно – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор очеретяний – 180 гр.
- Сир – 300 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Проходимося за списком та готуємо продукти, які в ньому вказані.
- У зручну для вимішування глибоку ємність розбиваємо курячі яйця і всипаємо коричневий цукор тростини. Якщо у вас немає такого, можна взяти звичайний білий пісок.
- Збиваємо яйця з цукром, далі сюди вивантажуємо сир зі сметаною. Продовжуємо збивати, досягаючи максимальної однорідності.
- Просіюємо в заготівлю кукурудзяне борошно і додаємо один грам солі (це приблизно одна щіпка).
- Вимішуємо тісто, необхідно прибрати всі борошняні грудочки. Отримуємо гладку рідку масу.
- Вибираємо форму для випікання з бортиками. Промазуємо її шматочком вершкового масла|мастила| і вливаємо рідке тісто.
- Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою або звичайною зубочисткою. Якщо тісто не липне до палички, то пиріг готовий.
- Простий заливний пиріг із сирною начинкою готовий. Вийміть із форми та подавайте до столу!
Сирно-гарбузовий пиріг у духовці
Сирно-гарбузовий пиріг у духовці – це неймовірно смачне та яскраве кулінарне рішення для сімейного чаювання чи свята. Частування вийде дуже привабливим, а також корисним, завдяки високобілковому сиру і багатим на гарбуз вітамінами.
Час готування – 1 година 35 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Гарбуз очищений – 500 гр.
- Олія вершкове – 100 гр. + для змащування форми
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мука – 130 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тесту – 18 гр.
- Вода – 60 мл.
Для начинки:
- Сир жирний – 360 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Манна крупа – 20 г.
- Ванілін – 1 г.
Процес приготування:
- Користуючись списком, вимірюємо потрібні продукти.
- Яскравий помаранчевий плід (попередньо очищений від шкірки та насіння) ріжемо акуратним кубиком.
- Кубики гарбуза викладаємо в рукав, призначений для випікання. Сюди ж вливаємо трохи води – достатньо 60 мілілітрів. Зав’язуємо наповнений рукав з обох боків.
- Відправляємо заготовку в мікрохвильову піч. Готуємо близько 8-10 хвилин за великої потужності – приблизно 800 Вт.
- З рукава акуратно зливаємо зайву рідину, розм’якшений гарбуз перекладаємо в тарілку і перетворюємо на ніжне пюре за допомогою блендера. Відразу ж розтоплюємо шматочок вершкового масла. Для цього зручно використовувати мікрохвильову піч.
- У містку миску відправляємо розтоплене вершкове масло та цукор. Збиваємо продукти за допомогою міксера.
- У цю ж заготовку по черзі розбиваємо курячі яйця.
- Продовжуємо збивати протягом двох-трьох хвилин – за цей час маса має помітно побіліти.
- Доповнюємо ніжне тісто ніжним пюре з гарбуза.
- Продовжуємо працювати віночками міксера до однорідності.
- Відправляємо в яскраве тісто сіль та розпушувач, який дасть велику пишність та легкість.
- Поступово просіюємо сюди муку.
- Вимішуємо всю масу до отримання ніжної та повітряної консистенції.
- Для начинки беремо ще одну містку ємність. Відправляємо сюди сир, манну крупу, ароматний ванілін, звичайний цукор та курячі яйця.
- Збиваємо продукти, доки не отримаємо апетитну повітряну масу. Для цього достатньо збивати близько трьох-чотирьох хвилин.
- Підготуємо форму для випікання. При необхідності закриваємо дно пергаментом і обмазуємо шматком вершкового масла. Вливаємо половину яскравого гарбузового тіста.
- На це тісто рівним шаром виливаємо сирний крем.
- Закриваємо білий шар гарбузовим тестом, що залишився.
- Відправляємо наш пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
- Остуджуємо рум’яну випічку і акуратно витягаємо з форми.
- Сирно-гарбузовий пиріг у духовці готовий. Нарізайте апетитний десерт та спробуйте!
Сирний пиріг із листкового тіста
Сирний пиріг із листкового тіста – це просте та швидке кулінарне рішення. Використовуйте наш рецепт, якщо різко захотілося солодкої випічки або завітали гості. Готовий пиріг порадує поєднанням ніжного хрусткого тіста та повітряною начинкою з корисного сиру.
Час готування – 1 година
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тесто слоеное бездрожжевое – 450 гр.
- Сир – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Мука – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
Для подачі:
- Пудра цукрова для прикраси.
- Кориця мелена – для прикраси.
Процес приготування:
- Готове листкове тісто заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо повністю розморозитися йому природним шляхом. Далі підготовлені продукти викладаємо на робочу поверхню.
- В об’ємну миску розбиваємо одне куряче яйце і розбовтуємо за допомогою віночка. Збивати не потрібно, достатньо з’єднати білок та жовток. Вершкове масло розтоплюємо за допомогою мікрохвильової печі або водяної лазні – як вам зручніше.
- Це збите яйце для начинки поєднуємо з сиром, відправляємо сюди столову ложку цукрового піску. Старанно все вимішуємо.
- Для посипання пирога з’єднуємо борошно, раніше розтоплене вершкове масло та ще одну столову ложку цукрового піску. Розтираємо продукти до утворення дрібної крихти.
- Розморожене тісто розкочуємо і ділимо на два рівні прямокутники.
- По центру прямокутників у вигляді ковбаски викладаємо начинку сиру. З боків тіста робимо надрізи з однаковим інтервалом. По черзі кожен шматочок тіста повертаємо до начинки і таким чином плетемо апетитні кіски.
- Кіски з сирною начинкою перекладаємо на лист з пергаментом. Добре обмазуємо заготовки яєчним жовтком і посипаємо підготовлений крихтою.
- Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 25-30 хвилин.
- Сирний пиріг з листкового тіста готовий. Можна прикрасити цукровою пудрою та ароматною меленою корицею.
Пиріг на дріжджовому тісті з сирною начинкою
Пиріг на дріжджовому тесті з сирною начинкою – це пишні і апетитні ласощі для вашого столу або посиденьок за чашкою чаю. Привабливий дріжджовий пиріг, наповнений найніжнішою начинкою з сиру, стане справжньою прикрасою столу або свята.
Час готування – 2 години
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Мука – 550 гр.
- Дріжджі свіжі – 50 грн.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Олія – 100 мл.
- Вода – 250 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
- Сир – 1000 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Для борошняної крихти:
- Мука – 80 гр.
- Олія вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Додатково:
- Яйце – для обмазування.
- Молоко – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Свіжі дріжджі заливаємо теплою водою і ретельно вимішуємо. Дріжджовий продукт повинен повністю розчинитись у воді.
- Окремо просіюємо борошно за допомогою металевого сита і далі сухий продукт перемішуємо із сіллю та цукровим піском.
- Борошно всипаємо в дріжджову заготовку, доповнюємо це все розтопленим вершковим маслом та рослинним.
- Вимішуємо продукти і, таким чином, замішуємо однорідне тісто. Прикриваємо його чистою тканиною та прибираємо на 30 хвилин у тепле місце. За цей час наше тісто помітно збільшиться у кілька разів.
- Для начинки з’єднуємо сир і два види цукру: звичайний білий та ароматний ванільний.
- У сирну масу розбиваємо курячі яйця і починаємо все перемішувати ложкою або лопаткою.
- Старанно замішуємо масу до повної однорідності. Враховуйте, що крупнозерновий сир попередньо потрібно розтирати через сито, інакше такий продукт буде дуже важко вимішувати.
- В окремому посуді підготуємо крихту. Для цього з’єднуємо терте на тертці підморожене вершкове масло, борошно та цукор.
- Продукти добре розтираємо, щоб вийшла апетитна приваблива крихта.
- Повертаємось до готового дріжджового тесту. Його розминаємо руками та викладаємо на робочу поверхню.
- Тісто візуально ділимо на три рівні частини. Розрізаємо та відокремлюємо частини один від одного.
- Дві частини з’єднуємо одна з одною – це буде нижня основа нашого частування. Розкочуємо продукт під розмір форми для випікання.
- Форму з бортиками застилаємо пергаментом і викладаємо сюди нашу основу з тіста. Тісто акуратно розподіляємо по всій формі, заходячи на борти.
- На шар із тіста виливаємо сирну начинку.
- Шматок тіста, що залишився, також розкочуємо і закриваємо їм нашу начинку. Краї тісто обов’язково з’єднуємо і добре прищипуємо.
- Яйце збовтуємо з молоком. Цю суміш використовуватимемо для обмазування пирога.
- Суміш на поверхню пирога наносимо за допомогою силіконового пензлика.
- Також по всьому периметру верхівки пирога робимо проколи вилкою.
- Закриваємо нашу заготовку раніше підготовленою борошняною крихтою.
- Забираємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 45-50 хвилин.
- Пиріг на дріжджовому тісті з начинкою сиру готовий. Ділить на порції і спробуйте!
Швидкий сирний пиріг на швидку руку
Швидкий сирний пиріг нашвидкуруч – це яскрава і проста кулінарна ідея для вашого столу. Такий рецепт прийде на допомогу, якщо раптово прийшли гості і вам хочеться порадувати їх смачним та нескладним частуванням. Такий пиріг виходить дуже ніжним та приємним до смаку.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Мука – 300 гр.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Процес приготування:
- Вибираємо зручний місткий посуд, в якому вимішуватимемо наше тісто. Просіюємо сюди борошно і викладаємо шматок попередньо розм’якшеного вершкового масла|мастила|.
- Активно розминаємо продукти між собою до одержання крихти. У цю крихту висипаємо цукровий пісок, розпушувач тіста та соду. Знову все розтираємо. Можна це робити просто руками.
- Тепер займемося підготовкою начинки. В окремій ємності з’єднуємо сир, курячі яйця, цукор-пісок та ванільний цукор. Продукти розтираємо або для прискорення процедури використовуємо занурювальний блендер.
- Нам необхідно отримати однорідну ніжну масу сиру, схожого на крем.
- Вибираємо глибоку форму для випікання. Викладаємо сюди половину нашого тіста та щільно притискаємо його рукою рівним шаром.
- На підготовлену основу виливаємо начинку сиру.
- Начинку обсипаємо борошняною крихтою, що залишилася.
- Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 35-40 хвилин.
- Остуджуємо апетитний пиріг і потім витягаємо його з форми або нарізаємо всередині цієї форми.
- Швидкий сирний пиріг нашвидкуруч готовий. Оцінюйте смак!
Сирний пиріг на кефірі
Сирний пиріг на кефірі відрізняється особливою ніжністю та повітряною текстурою. Таке в міру солодке частування підійде не тільки як десерт до чаю, але і послужить чудовим рішенням для сімейного обіду або перекушування. Обов’язково спробуйте приготувати найніжніші сирні ласощі на кисломолочному продукті.
Час готування – 3 години
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг.
- Кефір – 250 мл.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
Для начинки:
- Сир – 600 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст.
- Родзинки – 50 гр.
Додатково:
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Вимірюємо потрібні продукти, які вказані у списку вище.
- Просіюємо борошно в зручну глибоку миску і також сюди відправляємо сіль, цукровий пісок, м’яке масло, розбиваємо куряче яйце і вливаємо кефір кімнатної температури. Вимішуємо продукти між собою і таким чином замішуємо м’яке тісто, що нагадує пластилін.
- Готове тісто розгортаємо і формуємо з нього прямокутний пласт. Тепер буде маленька кулінарна хитрість: цей пласт поступово посипаємо содою. Соду ділимо на три частини і зараз всипаємо лише одну третину.
- Пласт із тіста з частиною соди складаємо в конвертик і знову посипаємо содою. Складаємо так заготівлю тричі, щоразу підсипаючи білий сипучий продукт.
- Далі заготовку округляємо руками, викладаємо у зручну миску та закриваємо харчовою плівкою. Забираємо в тепле місце на півтори-дві години.
- Відміряємо необхідні продукти для нашої начинки пирога.
- Збиваємо сир з цукром, використовуючи занурювальний блендер або іншу кухонну техніку. В отриману повітряну масу занурюємо раніше промиті родзинки, перемішуємо лопаткою.
- Готове тісто ділимо на дві рівні частини. Одну розгортаємо у вигляді прямокутника і викладаємо у відповідну форму для випікання.
- Заливаємо нашу основу сирною начинкою.
- Закриваємо начинку з сиру другим пластом тіста і щільно притискаємо по краях. Обмазуємо сумішшю з яєчного жовтка та молока. Відправляємо десерт у розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.
- Сирний пиріг на кефірі готовий. Подавайте до столу!