Тістечко «Картопля» з печива класичне – це ласощі, знайомі кожному з нас ще в СРСР, тому що багато років тому, таке частування продавалося в будь-якій кондитерській, причому за демократичною та доступною ціною. То чому б нам не відновити смак дитинства і не побалувати себе, а заразом і членів своєї сім’ї? Для приготування вам знадобляться виключно прості та доступні продукти, які можна легко знайти на полицях будь-якого продуктового супермаркету. Не втрачаємо часу і негайно приступаємо!
Класичне тістечко «Картопля» з печива в домашніх умовах
Класичне тістечко «Картопля» з печива в домашніх умовах, приготоване з додаванням ядер волоського горіха та згущеного молока – це швидкий і простий десерт, який підкорить серце кожного, хто спробує хоча б шматочок. Не втрачаємо жодної хвилини і приступаємо!
Інгредієнти:
11 шт.
- Печиво пісочне – 400 гр.
- Молоко згущене – 200 гр.
- Олія вершкове – 150 гр.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Волоські горіхи – ½ ст.
Процес приготування:
Класичне тістечко «Картопля» з печива легко готується в домашніх умовах. Вказану кількість печива висипаємо в пакет і добре проходимо качалкою до утворення дрібної крихти. Висипаємо в ємність із високими бортиками.
Слідом висипаємо какао-порошок.
Підливаємо апетитне згущене молоко.
Також до складу вводимо кубики розм’якшеного вершкового масла.
Інгредієнти ретельно перемішуємо.
Руками формуємо тістечка бажаного розміру.
Прикрашаємо частування очищеними горішками та за наявності часу прибираємо в холодильник на 60 хвилин для стабілізації.
Тістечко «Картопля» з печива готове! Сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!
Тістечко «Картопля» з печива зі згущеним молоком
Тістечко «Картопля» з печива зі згущеним молоком – це частування, яке допоможе вам не тільки прикрасити звичайне сімейне чаювання, але також і здивувати гостей. Готуються ласощі з тих інгредієнтів, які найчастіше є під рукою і коштують недорого.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Печиво – 350 гр.
- Олія вершкове – 150 гр.
- Згущене молоко – 200 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Какао-порошок – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовляємо продукти: масло слід заздалегідь витягти з холодильної камери.
Крок 2. Печиво прокручуємо через дрібні ґрати м’ясорубки.
Крок 3. Ядра волоського горіха подрібнюємо за допомогою маточки і ступки або нормальної качалки.
Крок 4. За допомогою міксера ретельно збиваємо до однорідності м’яке вершкове масло та згущене молоко.
Крок 5. Вмішуємо какао і додаємо крихту з горіхів та печива – заважаємо.
Крок 6. Ліпимо «картоплю» і красиво викладаємо на блюдо для подачі. Рекомендується охолодити (1-2 години). Смачного!
Тістечко «Картопля» з печива, какао та олії
Тістечка «Картопля» з печива, какао та олії – це десерт нашвидкуруч, який подарує вам справжню гастрономічну насолоду, незважаючи на простоту складу та елементарність приготування. Для готування нам знадобиться лише 5 компонентів!
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Печиво пісочне – 220 гр.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Пудра цукрова – 120 грн.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Ядра волоського горіха – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Пісочне печиво перемелюємо в чаші блендера і висипаємо в ємність із високими бортами.
Крок 2. У той самий посуд висипаємо пудру з перемеленого цукру.
Крок 3. Горіхи очищаємо від оболонки та твердих перегородок, подрібнюємо аналогічно печінці.
Крок 4. Горіхову масу та столову ложку какао додаємо до основного складу.
Крок 5. Викладаємо шматок розм’якшеного вершкового масла.
Крок 6. Масу активно перемішуємо та на 10 хвилин поміщаємо в холодильник.
Крок 7. Після закінчення зазначеного часу формуємо частування.
Крок 8. Обвалюємо тістечка в какао-порошку та переходимо до сервірування.
Крок 9. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Тістечко «Картопля» з печивом та молоком
Тістечко «Картопля» з печивом і молоком – це вишукані ласощі, які не можуть не сподобатися, тому що до його складу входять тільки натуральні і дуже смачні компоненти. Залежно від ваших уподобань, ви також можете додати подрібнені сухофрукти та горіхи.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Какао-порошок – 1-2 ст.л.
- Печиво – 350 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У будь-який зручний спосіб подрібнюємо печиво в дрібну крихту.
Крок 2. У невелику каструлю висипаємо цукровий пісок та какао-порошок.
Крок 3. Поміщаємо вогнетривкий посуд на конфорку, виливаємо склянку молока і доводимо суміш до кипіння при активному помішуванні лопаткою.
Крок 4. У гарячу масу закидаємо вершкове масло і заважаємо доти, доки компонент не поєднається з усіма інгредієнтами.
Крок 5. Масу злегка остуджуємо і поступово змішуємо з крихтою печива, в’язке тісто на 10 хвилин прибираємо в холодильник.
Крок 6. Ліпимо невеликі тістечка і обвалюємо в цукрі, какао-порошку і т.д. Смачного!
Тістечко «Картопля» з печива без згущеного молока
Тістечка з печива без згущеного молока – це варіант смачного і простого в приготуванні частування, яке скрасить будь-яке чаювання. Десерт є подрібненою пісочною крихтою, змішаною з такими добавками, як вершкове масло і цукровий пісок.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Печиво – 250 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
Крок 2. 250 г печива пробиваємо в чаші кухонного комбайна.
Крок 3. Крихту пересипаємо в робочу ємність, додаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло, цукор та молоко.
Крок 4. Перемішуємо за допомогою ложки до вологої та липкої консистенції.
Крок 5. У долоню кладемо 1-2 столові ложки маси і формуємо частування.
Крок 6. Пануємо в какао.
Крок 7. Забираємо в холод для стабілізації, а потім знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!
Тістечко «Картопля» з вівсяного печива
Тістечко «Картопля» з вівсяного печива – це ласощі, які завжди прийде на допомогу в ті моменти, коли потрібно запропонувати гостям або домочадцям щось смачне до чаю. Особливу особливість десерту надає ванільна есенція, бо перед цим ароматом просто неможливо встояти!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Печиво вівсяне – 200 гр.
- Молоко згущене – 40 гр.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Згущене молоко варене – за смаком.
- Какао-порошок – 2-3 ст.л.
- Пудра цукрова – до смаку.
- Есенція ванільна – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Вівсяне печиво подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою ніжки занурювального блендера.
Крок 2. До крихти викладаємо м’яке вершкове масло.
Крок 3. Слідом відправляємо згущене молоко і ароматну ванільну есенцію.
Крок 4. Вимішуємо і збираємо в грудку.
Крок 5. Розділяємо масу на 4 рівні сегменти, кожен розплющуємо в коржик, в центр кладемо трохи вареного згущеного молока, формуємо «картоплю».
Крок 6. Обвалюємо в невеликій кількості какао-порошку і посипаємо цукровою пудрою.
Крок 7. Прикрашаємо на свій смак і приступаємо до трапези. Смачного!
Тістечко «Картопля» з печива з горіхами
Тістечко «Картопля» з печива з горіхами – це смачне і соковите частування, яке можна приготувати навіть у тому випадку, якщо у вас несправна духова шафа, адже ласощі не потребують випічки! Побалуйте себе та свою сім’ю оригінальним десертом, всі будуть задоволені!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Печиво пісочне – 400 гр.
- Олія вершкове – 150 гр.
- Молоко згущене – 200 гр.
- Горіхи грецькі – 70 гр.
- Какао-порошок – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові: насамперед ретельно промиваємо горіхи і підсушуємо їх у духовці або на сухій сковороді.
Крок 2. Пісочне печиво висипаємо в чашу блендера та пробиваємо до крихти.
Крок 3. До крихти додаємо згущене молоко і какао.
Крок 4. Доповнюємо склад розм’якшеним вершковим маслом та ретельно перемішуємо.
Крок 5. Руками ліпимо овальне тістечко, декоруємо горішком і негайно приступаємо до дегустації. Смачного!
Тістечко «Картопля» з вареним згущеним молоком
Тістечко «Картопля» з вареним згущеним молоком можна запросто приготувати з печива, що залежалося, обрізків бісквіту і навіть звичайних сухарів. І який з варіантів ви не обрали, частування в будь-якому випадку вийде неймовірно ніжним, ароматним і соковитим.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5-10 хв.
Порцій – 7-8.
Інгредієнти:
- Печиво/бісквіт – 500 гр.
- Відварені пельмені – 200 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Молоко – 1 ст.
- Какао-порошок – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Вибрану основу подрібнюємо в крихту за допомогою дрібних грат м’ясорубки або гострих ножів блендера.
Крок 2. Доповнюємо крихту м’яким вершковим маслом та вареним згущеним молоком.
Крок 3. Додаємо какао і перемішуємо, поступово виливаємо молоко, домагаючись в’язкої та густої консистенції.
Крок 4. Формуємо «картоплини».
Крок 5. Прикрашаємо на свій смак і прибираємо на полицю холодильної камери для застигання. Смачного!
Сирна «картопля» з печивом
Сирна «картопля» з печивом – це смачний та ароматний десерт, який гідно оцінять, як дорослі, так і діти. Особливо варто звернути увагу на цей рецепт тим, чиї діти відмовляються від кисломолочних продуктів, а от солодощі уплітають за обидві щоки.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 9 прим.
Інгредієнти:
- Сир м’який – 200 гр.
- Печиво “топлене молоко” – 100 гр.
- Молоко згущене – 1-2 ст.
- Какао-порошок – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Ароматне печиво подрібнюємо у чаші кухонного комбайна чи блендера.
Крок 2. В окремій ємності розминає 200 г сиру.
Крок 3. Змішуємо сир зі згущеним молоком.
Крок 4. До сирної маси відправляємо какао (1 ст.л.) та пісочну крихту, добре перемішуємо.
Крок 5. Формуємо овальні тістечка і пануємо в залишках какао.
Крок 6. Сервіруємо та трапезуємо. Смачного!
Тістечко «Картопля» з печива з шоколадом
Тістечко «Картопля» з печива з шоколадом – це частування, на приготування якого ви витратите лічені хвилини. А в результаті отримаєте десерт, який за своїми смаковими характеристиками нічим не поступається тому, що нам пропонують у кожній кондитерській!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Печиво пісочне – 400 гр.
- Відварені пельмені – 120 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Шоколад білий – 100 гр.
- Цукати – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Перемелюємо печиво в крихту.
Крок 2. У велику миску викладаємо згущене молоко, розм’якшене вершкове масло, какао, виливаємо коньяк і ретельно збиваємо до однорідності.
Крок 3. У «шоколадний» склад поступово втручаємо крихту, домагаючись в’язкої та вологої консистенції.
Крок 4. Формуємо «картоплю» і ненадовго забираємо в холод, паралельно розтоплюємо шоколад на водяній бані.
Крок 5. Декоруємо розтопленим білим шоколадом та цукатами – насолоджуємось. Готуйте та отримуйте задоволення!