Угорська ватрушка – 6 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Угорська ватрушка з сиром є прикладом смачної випічки, яку нескладно зробити у себе вдома. Існує два варіанти виготовлення цього десерту і багато різновидів начинки. Представляємо вашій увазі найбільш розповсюджені способи приготування популярною угорською випічки.

Класична угорська ватрушка з сиром

Робимо тісто з:

  • 0,6 кг борошна (пшеничне вищий гатунок)
  • Пачка вершкового масла (стограмова)
  • 15 г сухих дріжджів (краще візьміть швидкодіючі)
  • 2 жовтки
  • 3 великі ложки цукру;
  • 300 мл молока
  • Сіль (на кінчику ножа)

Склад начинки:

  • 400 г сиру зернистого
  • 2 білка
  • 1 лимон
  • 3 великі ложки цукрової пудри

Додатково знадобляться два жовтки, щоб змастити готову випічку. Припустиме змішування жовтків і теплого молока (вершків).

Покрокові етапи приготування:

  • Взяти 1/3 борошна і пропустити через ситечко в посуд. Додати масло, нарізане на шматочки.
  • Борошно та олія м’яти пальцями або за допомогою виделки. Повинна вийти «крошистая» маса. У неї всипати дріжджі і залити тепле молоко.
  • Суміш доповнити сіллю, цукром і жовтками. Ретельно перешкодити. Закрити полотенчиком і залишити на 25 хвилин. Опара вважається готовою, коли в ній з’являються бульбашки.
  • Борошно просіяти в опару і почати місити тісто руками.
  • Отриману пружну масу прибрати в ємність і накрити рушником. Тісто має піднятися. Цей процес може зайняти 20 хвилин.
  • Після, тісто заново пом’яти і знову залишити в стороні, щоб воно підійшло». В цілому, таку процедуру необхідно виконати декілька разів. Готове тісто повинно мати яскравий запах бродіння.
  • Поки готується тісто, треба приступати до підготовки начинки. Лимон обдати окропом, а потім охолодити в проточній воді. Знадобиться подрібнена цедра цитрусового фрукта.
  • В окремому посуді поєднати сирок, цукрову пудру, збиті білки і цедру. Ця суміш повинна бути білосніжно-білого кольору.
  • Готову тестову масу розкачати до пласта товщиною менше 2 см і нарізати на квадратики. На них рівномірно розподілити всю начинку і сформувати закриті конвертики.
  • Покрити деко пергаментним папером і викласти майбутні ватрушки. З допомогою силіконової кисті обмазати їх жовтками.
  • Лист повинен постояти ¼ години в теплі, щоб ватрушки «піднялися». Не варто ігнорувати цей пункт рецепту, так як готова випічка може вийти непишним.
  • Випікається сирний десерт при 180 градусах до утворення рум’яного золотистого відтінку.
Дивіться також:  Оладки на кефірі – 11 рецептів пишних оладок

Готуємо угорські ватрушки з листкового тіста

Необхідні продукти:

  • півкіло листкового тіста
  • 250 г сиру
  • 2 курячих яйця
  • 2 білка
  • 1 десертна ложка цедри лимона
  • 1 велика ложка манки
  • півсклянки цукру

Приготування:

  • З морозильної камери дістати листкове тісто. Зробити це необхідно мінімум за 50 хвилин до приготування.
  • По закінченню часу, розкласти тісто на столі і дати йому ще трохи розморозитися.
  • У мисці збити яйця і цукор до утворення повітряної маси.
  • В неї додати сир, перетертий через сито, і цедру жовтого фрукта. Отриману суміш перешкодити і залишити на 15 хвилин.
  • За допомогою міксера збити білки в піну. Влити її до сирної маси. Акуратно перешкодити.
  • Листи тесту порізати навпіл, отримані частини розкачати за допомогою качалки. У середину кожної частини покласти начинку (столову ложку з гіркою) і зробити конвертики.
  • Покрити деко пергаментом і викласти на нього ватрушки, змащені жовтком.
  • Випікати при 190 градусах не довше 30 хвилин.
  • Діставши з духовки, посипати десерт цукровою пудрою.

Випічка з заливкою з згущеного молока, сметани і шоколаду

Продукти:

  • 1,5 склянки борошна
  • півсклянки цукру
  • пачка вершкового масла (120 г розм’якшеного)
  • 1 пачка розпушувача
  • 1 склянка цукру
  • 1 упаковка ванільного цукру
  • 3 курячих яйця
  • банку згущеного молока
  • 4 великі ложки сметани
  • 70 г гіркого шоколаду
  • 3 столові ложки молока

Процес приготування:

  • З борошна, масла, цукру (0,5 скл.) і розпушувача зробити крошистую масу. Це можна зробити блендером на слабкою швидкості.
  • В іншому посуді з сиру, яєць і цукру (склянки звичайного + пачки ванільного) зробити крем. Треба ретельно збити його міксером до однорідності.
  • У форму, змащену маслом, викласти шар крошистой маси, потім шар крему. Повторювати так, поки не закінчаться складові. Важливо, щоб верхнім шаром була крихта.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати трохи менше години.
  • Поки готуються ватрушки, приготувати заливку. Для цього треба згущене молоко з’єднати зі сметаною. Половиною цієї рідкої маси полити випічку відразу після духовки. Дати десерту охолонути, дістати з форми і змастити другою частиною заливки.
  • Розтопити шоколад в молочці. Кулінарними мішечком намалювати візерунки на ватрушках. За браком такого пристосування, можна з допомогою ложки тонкою цівкою робити шоколадний малюнок.
  • Перед подачею ватрушки бажано остудити.
Дивіться також:  Житній хліб на заквасці – 6 рецептів, як спекти домашній хліб в духовці, в хлібопічці і в мультиварці

Угорська ватрушка, яка сильно кришиться

З чого складатиметься борошняна крихта:

  • 1,5 склянки борошна
  • пачка масла
  • ½ Склянки цукру
  • 10 г розпушувача

З чого будемо робити начинку:

  • 400 г сиру (5-процентгной жирності)
  • 2 курячих яйця
  • 200 г цукру
  • 2 чайні ложки ванільного цукру

Як робити:

  • Масло накришити ножем, змішати з цукром, розпушувачем і борошном. Все це перетерти до крихти.
  • В окремій мисці ретельно перемішати всі компоненти сирної начинки.
  • Борошняні крихти розділити на 4 порції, сирна начинка повинна бути розділена на 3 порції.
  • Форму застелити пергаментом.
  • Один за одним викладати шари крихти і сирної начинки. Останній шар обов’язково повинен бути з крихти.
  • Випікати при 180 градусах близько години.

В мультиварці

Тісто:

  • склянку борошна
  • пачка масла (можна маргарин)
  • 10 г розпушувача

Заливка:

  • 2 курячих яйця
  • 200 г цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • Півкіло сиру

Крем:

  • 170 г згущеного молока
  • 4 великі ложки сметани

Як приготувати:

  • З олії, розпушувача і борошна руками замісити крошистое тісто.
  • Робимо заливку. Збивати яйця і потроху підсипати до них два види цукру (звичайний і ванільний). Додати сирок і перемішати.
  • Мультиварку зсередини промазати соняшниковою олією.
  • Дотримуючись черговість «тісто – 2 ст. л. заливки» викласти компоненти. Останнім шаром повинен бути тісто. Пласти вкладати тонкі.
  • Вибравши режим «випічка перший рівень» готувати 60 хвилин.
  • Спечену ватрушку намастити кремом, зробленим зі згущеного молока і сметани.

З шоколадною підливкою

Ось, що знадобиться:

  • борошно – 250 г
  • пачка масла
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – стакан для начинки, півсклянки для тіста
  • сир – 0,5 кг
  • яйця – 3 шт.
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • шоколад

Як приготувати:

  • Масло накришити ножем. Всипати борошно, цукор і розпушувач. Все це розтерти в крихту.
  • З сиру, яєць, двох цукрів (звичайного і ванільного) зробити однорідну масу.
  • Папір для випічки застелити форму. Туди по черзі викласти шари борошняної крихти і сирної маси. Завершальний шар – крихта.
  • Готувати при 190 градусах одну годину.
  • Поки випікається ватрушка, розтопити шоколад. Готову ватрушку полити рідким шоколадом.
Дивіться також:  Як приготувати пончики – 9 смачних рецептів

Прокрутка до верху