Уйгурський лагман – 7 рецептів приготування

Уйгурський лагман – страва не звичне для нашої країни, в якому смачну підливку з овочами і соковитим м’ясом заправляють спеціальну локшину. Щоб блюдо вийшло ідеальним, ми розповімо про тонкощі приготування.

Як правильно готувати тісто для лагмана по-уйгурски

Успіх страви залежить від правильно приготовленого тіста. Пропонуємо ідеальний, швидкий рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • соняшникова олія;
  • вода.

Приготування:

  • Воду наливати на око. Тісто має вийти дуже крутим. Розібрати його на шматки.
  • Розім’яти за допомогою кулака. Знову розірвати на шматки і замісити. Повторити процес ще раз. Зібрати масу в один клубок.
  • Накрити кришкою і відставити на три години. Розім’яти тісто. Повинна вийти коржик, яку необхідно полити олією. Перевернути. Облити з іншого боку маслом.
  • Перемістити на стіл і розім’яти кулаком. Вийде тонка коржик. Розрізати навпіл.
  • Кожну частину нарізати на смужки. Ширина кожної близько трьох сантиметрів, але не більше.
  • Починаючи з крайньої смужки розтягнути і скрутити. Вийде равлик. Продовжувати обкручувати іншими довгастими смужками. В результаті вийде дві великі спіралі. Вкрити пакетом. Відставити на півгодини.
  • Починаючи з центру витягати по черзі джгутики. При витягуванні злегка розтягувати. Складати у дві купки. Промазати маслом. Накрити і відставити на чверть години.
  • Розтягнути ще раз кожен джгутик. Викладати таким чином, щоб виходять довгі мотузки не заплутувалися.
  • Взяти п’ять отриманих мотузок і намотати на дві руки, відстань між якими півметра. Розтягнути. Довжина кожної заготовки повинна вийти приблизно півтора метра.
  • Отриману локшину розмістити на столі. Закип’ятити воду. Підсолити і помістити готову локшину. Проварити. Знадобиться сім хвилин.

Уйгурська лагман — класичний рецепт

Якщо ви не знаєте, як приготувати уйгурська лагман, то рекомендуємо почати знайомство з класичного рецепту. Завдяки йому можна відчути смак справжнього лагмана.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 щіпки;
  • баранина – 270 г;
  • борошно для локшини – 190 г;
  • мелений коріандр – 2 ч. ложки;
  • редька – 0,5 шт.;
  • квасоля зелена – 6 стручків;
  • болгарський перець – 0,5 шт.;
  • кінза – 1 ст. ложка рублена;
  • часник – 4 зубки;
  • гострий перець – 1 стручок;
  • селера – 3 стебла;
  • цибуля – 3 шт.;
  • вода;
  • баклажан – 1 шт.;
  • томат – 3 шт.
Дивіться також:  Спагетті з куркою в вершковому соусі – 7 покрокових рецептів

Приготування:

  • Насипати сіль в борошно. Залити воду, яка знадобиться теплою. Вимісити круте тісто. Помістити в пакет. Прибрати на годину в холодильне відділення.
  • Розім’яти. Скачати джгут, який повинен бути довгим. Нарізати. Кожен шматок необхідний за товщиною близько сантиметра. Скачати джгутики з кожного шматочка.
  • Промазати маслом і відставити на годину. Розтягнути кожен. Довжина однієї локшини повинна вийти півтора метра. Відварити. Полити маслом. Перемішати і залишити під кришкою.
  • Порубати часникові зубки. Посипати коріандром. Додати гострий перець. Посипати кінзою. Присолити. Перемішати. Помістити в сковороду, в якій заздалегідь розжарили масло. Моментально розмішати і зняти з плити. Вийшов соус лазу-чанг.
  • У казан налити олію. Помістити нашатковану цибулю. Додати квасолю. Посолити і посипати коріандром. Закинути порубаний селера. Засмажити.
  • Нарізати м’ясної шматок. Помістити в казан. Засмажити. Підсолити. Посипати коріандром. Нарізати баклажани і подрібнити редьку. Помістити до м’яса. Додати порубані томати. Взяти ополоник бульйону, що залишився від локшини і залити в казан. Розмішати. Закип’ятити. Перемістити в тарілку. Вкрити.
  • Облити окропом локшину. Рідину злити. Полити приготованим соусом і розмістити засмажку. Перемішати.

Як приготувати з квасолею

Найстаріший рецепт, по якому готували предки уйгурів.

Інгредієнти:

  • м’ясний бульйон – 420 мл;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • квасоля – 3 стручки зеленої;
  • томатний соус – 3 ст. ложки;
  • зелена редька – 1 шт.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • м’ясо – 850 м;
  • соняшникова олія;
  • томат – 2 шт.;
  • сіль – 17 г;
  • морква – 1 шт.;
  • лагманная локшина – 1 пачка;
  • цибуля – 5 шт.

Виконання:

  • Нарізати м’ясної шматок. Необхідні тонкі пластини.
  • Зняти шкірку з помідорів. Нарізати. У вигляді невеликих кубиків знадобиться редька, перець, квасоля, морква. Через спеціальний прес пропустити часникові зубки.
  • Прогріти чавунець. Влити олію. Помістити м’ясної шматок з цибулею. Засмажити.
  • Закинути томати, редьку, часник, моркву. Залити томатний соус з бульйоном. Готувати чверть години.
  • Проварити локшину. Влити олію. Перемішати.Розкласти на блюдо. Залити підливою.
Дивіться також:  М’ясо по-тайськи – рецепт як приготувати з овочами, огірками та кисло-солодким соусом

З яловичини

Блюдо насичено різними ароматними приправами та овочами, чому лагман по-уйгурски з яловичини виходить особливо смачною і корисною.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • локшина – 1 пачка;
  • стручкова квасоля – 120 г;
  • яловичина – 370 г філе;
  • дунганскій перець – 1 шт.;
  • часник – 5 зубків;
  • томатна паста – 30 мл;
  • зелена редька – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • кінза – 20 г;
  • сіль – 20 г дрібної;
  • зіра – 20 г;
  • зелена цибуля – 3 пера;
  • кунжутна олія – 3 ст. ложки;
  • зелень часнику – 5 аркушів;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка – 20 г;
  • чорний перець – 20 р;
  • коріандр – 20 г порошку.

Приправа:

  • пекучий мелений перець – 20 р;
  • сіль – 20 г;
  • порошковий коріандр – 20 г;
  • вода – 1100 мл;
  • часник – 4 зубки;
  • яблучний оцет – 30 мл;
  • кунжутна олія – 30 мл

Виконання:

  • Розрізати м’ясної шматок. Посмажити в маслі.
  • Нашаткувати цибулю. Надіслати до яловичим кубиках. Засмажити.
  • Нарізати помідори. Залити томатною пастою. Пропустити часникові зубки через прес і змішати з помідорами. Розмішати. Настояти чверть години. Помістити до м’ясної засмажки. Смажити поки волога не випарується.
  • Нарізати редьку, дунганскій перець і моркву. Порубати квасоля і часникові пір’я. Надіслати до м’яса. Посипати сіллю. Присипати перцем. Перемішати. Гасити сім хвилин. Залити водою. Готувати півгодини.
  • Посипати коріандром, зірою, посіченою петрушкою. Тушкувати хвилин п’ять.
  • Проварити локшину.
  • Тепер необхідно приготувати приправу. Для цього порубати часникові зубки. Помістити в сковороду з кунжутним маслом. Посипати коріандром і пекучим перцем. Прогріти. Посипати сіллю. Залити оцтом. Розмішати.
  • Накладати порційно. Спочатку влити підливу. Викласти локшину. Присипати петрушкою і полити приправою.

З капустою

Під час приготування слідкуйте за овочами, їх не можна переварювати. Ідеально приготоване блюдо – коли овочі хрумтять.

Інгредієнти:

  • перець чилі – 1 стручок;
  • локшина – 1 упаковка;
  • яловичина – 550 г;
  • коріандр – 15 г;
  • зіра – 15 г;
  • зелена редька – 1 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 3 стебла;
  • морква – 2 шт.;
  • томат – 5 шт.;
  • масло;
  • капуста – 300 р.
Дивіться також:  Люля-кебаб в домашніх умовах – 3 рецепту приготування на мангалі, в духовці на сковороді

Приготування:

  • Порубати м’ясної шматок. Нарізати всі овочі. Нашаткувати капусту.
  • Помістити в сковороду м’ясо. Влити олію. Засмажити. Підсолити. Додати гострий перець. Закинути цибулю. Засмажити.
  • Помістити помідори і часник. Тушкувати 3 хвилини.
  • Додати овочі, що залишилися. Засмажити. Влити воду. Вона повинна покрити продукти. Тушкувати до часткового випаровування. Засипати зелений лук. Помістити зіру. Посипати коріандром. Присолити перемішати.
  • Проварити локшину. Влити олію. Розмішати.
  • На блюдо покласти локшину. Залити підливою.

Рецепт від Сталика Ханкишиева

Щоб блюдо вийшло смачним і ароматним виконуйте рекомендації по приготуванню.

Інгредієнти:

  • томати – 3 шт.;
  • перець сичуанський;
  • баранячі кістки – 1500 г;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • чорний перець;
  • локшина – 1 пачка.
  • кінза;
  • солодкий перець – 370 г;
  • сіль;
  • ріпа – 370 г;
  • петрушка;
  • часник – 5 зубків;
  • кріп;
  • морквина – 370 г;
  • зіра;
  • баранина – 550 г м’якоті.

Виконання:

  • Баранячі кістки прожарити.
  • Нарізати м’ясної шматок. Засмажити. Помістити порубані компоненти. Засмажити. Додати нарізані томати. Залити воду. Вона повинна покрити продукти. Закип’ятити. Закинути спеції і підсолити. Перемішати.
  • Відварити локшину. Змастити маслом. Помістити на блюдо. Залити підливу. Навколо розкласти м’ясні кістки.

Уйгурська лагман Гуйра без локшини

При бажанні будь-який овоч можна замінити на будь-який інший, або виключити з страви.

Інгредієнти:

  • яловичина – 550 г;
  • джандо або стручкова квасоля – 45 г;
  • гострий мелений перець;
  • селера – 30 г;
  • болгарський перець – 3 шт.;
  • чорний перець;
  • пекінська капуста – 1 качан;
  • помідор – 2 шт.;
  • аджика;
  • масло;
  • хмелі-сунелі;
  • цибулина – 3 шт.

Приготування:

  • Нарізати м’ясної шматок. Перець порубати. Нашаткувати цибулю. Капустяне листя потрібні квадратиками. Зняти шкірку з помідорів. Нарізати.
  • Влити олію в казан. Прогріти. Засмажити м’ясо. Помістити томати і цибулю. Тушкувати пару хвилин. Закинути джандо. Помістити порубані стебла селери і капусту. Присипати спеціями. Прожарювати сім хвилин.