В’ялена яловичина – 5 рецептів, як зробити в’ялене м’ясо в домашніх умовах

В’ялена яловичина – класичний рецепт

В’ялене м’ясо обожнюють практично все за його своєрідний смак і пряний аромат. Такий продукт у кожній країні має свою назву – хамон, бастурма, спек, прошутто. За допомогою сухого способу сушіння можна зробити в’ялену яловичину в домашніх умовах.

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 2 ложки меленого чорного перцю;
  • 700 г морської солі;
  • 1 ч. л. червоного перцю;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 3 ч. л. паприки;
  • 1 ложка прованських трав;
  • 2 ложки коньяку.

Спосіб приготування:

  • М’ясо очищаємо, промиваємо і якщо вам дістався великий шматок, то розрізаємо його на кілька частин.
  • Готуємо суміш для сухої засолювання. Для цього змішуємо сіль з чорним перцем і коньяком.
  • На дно широкої ємності викладаємо частина приготовленого складу, зверху кладемо шматочки м’яса і засипаємо їх залишилася засолкою. Щільно закутуємо ємність і ставимо в холодильник на добу, не забуваємо зливати рідину.
  • Дістаємо м’ясо, обсушуємо і обмазують сумішшю з залишилися в мисці приправ.
  • Заготівлю обертаємо кількома шарами марлі, обв’язуємо ниткою і підвішуємо на балконі або в холодильнику, тобто в тому приміщенні, де температура не опускається нижче 4-х градусів.
  • Вялим яловичину від десяти днів до двох тижнів.

Дивіться також:  Спагетті з фаршем – 9 рецептів приготування