В’ялена яловичина – класичний рецепт
В’ялене м’ясо обожнюють практично все за його своєрідний смак і пряний аромат. Такий продукт у кожній країні має свою назву – хамон, бастурма, спек, прошутто. За допомогою сухого способу сушіння можна зробити в’ялену яловичину в домашніх умовах.
- 1 кг яловичої вирізки;
- 2 ложки меленого чорного перцю;
- 700 г морської солі;
- 1 ч. л. червоного перцю;
- 1 ч. л. сушеного часнику;
- 3 ч. л. паприки;
- 1 ложка прованських трав;
- 2 ложки коньяку.
Спосіб приготування:
- М’ясо очищаємо, промиваємо і якщо вам дістався великий шматок, то розрізаємо його на кілька частин.
- Готуємо суміш для сухої засолювання. Для цього змішуємо сіль з чорним перцем і коньяком.
- На дно широкої ємності викладаємо частина приготовленого складу, зверху кладемо шматочки м’яса і засипаємо їх залишилася засолкою. Щільно закутуємо ємність і ставимо в холодильник на добу, не забуваємо зливати рідину.
- Дістаємо м’ясо, обсушуємо і обмазують сумішшю з залишилися в мисці приправ.
- Заготівлю обертаємо кількома шарами марлі, обв’язуємо ниткою і підвішуємо на балконі або в холодильнику, тобто в тому приміщенні, де температура не опускається нижче 4-х градусів.
- Вялим яловичину від десяти днів до двох тижнів.