Хрусткі, золотисті вафельні трубочки з найрізноманітнішою начинкою, приготовані на электровафельнице або ж на газу, – це улюблені ласощі дітей. З нашими рецептами вафельних трубочок ви легко приготуєте цей дуже смачний і калорійний десерт просто вдома.
Класичні вафельні трубочки в электровафельнице
Приготуйте хрусткі трубочки вафельні за рецептом, який можна назвати класичним. З нього готували десерт ще наші бабусі.
Для його реалізації необхідні:
- 5 яєць;
- пачка масла;
- 1 ст. цукру;
- 180 г борошна;
- 1 ст. л. соняшникової олії.
Якщо ви захочете знизити жирність десерту, то «важкий» масло цілком можна замінити нежирної сметаною.
Покрокове приготування:
- Щоб наші вафлі не прилипали до стінок вафельниці, масло потрібно розпустити на пару. Можна і просто розм’якшити його.
- З’єднати масло з цукром, розбити яйця і ще раз збити тісто.
- Додати борошно і перемішати. Ввести соняшникову олію. Готове тісто буде подібно сметані.
- Тісто невеликою порцією (достатньо 2 ст. л.) налити в вафельницю, спекти і зняти. Вафельницю перед початком роботи слід промаслить.
Варіант для радянської вафельниці
Для приготування десерту в радянській вафельниці на плиті є простий і недорогий рецепт.
Будуть необхідні:
- 100 г масла;
- 3 яйця;
- ¼ Ч. л. солі;
- 1 ст. цукру;
- 400 г борошна;
- 2 ст. л. сметани;
- ваніль;
- 1 ч. л. розпушувача.
Покрокове приготування:
- Збити яйця і цукор до появи невеликої піни. Додати ваніль.
- Окремо перемішати соду і сметану.
- З’єднати суміші і додати розм’якшене масло. Зверніть увагу, що воно має бути м’яким, а не розтопленим.
- Додайте сіль і збийте тісто міксером, поступово вводячи борошно.
- На розігріту поверхню вафельниці капніть трохи соняшникової олії, влийте 2 ст. л. тіста і обсмажте його.
Готові вафлі потрібно відразу ж згортати, поки вони гарячі.
Хрусткі трубочку в вафельниці на газу
Можна використовувати і простий рецепт для вафельниці на газу, за яким готували ще в СРСР.
Нам будуть потрібні:
- 4 яйця;
- 200 р масла;
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. цукру;
- 2 ст. л. пудри.
Покрокове приготування:
- Яйця збити з цукром і додати ваніль. Маса повинна стати білуватою і сильно піднятися. Після цього слід ввести цукрову пудру.
- Додати розбещену на повільному вогні масло і збити тісто.
- Поступово, постійно помішуючи, вести борошно порціями. Тісто має бути гладким, без грудочок.
- Обидві сторони пристрою змастити маслом і розігріти прилад.
- Налити 2 ст. л. тіста і прожарити. Зазвичай тісто для трубочок прожарюється за 2 хвилини.
Залишається тільки згорнути заготівлю акуратно трубочкою, поки вафля ще гаряча.
Начинка для вафельних трубочок
Домашні вафельні трубочки можна начинити будь-яким солодким кремом. Багато господинь просто змащують вафлі згущеним молоком, але можна вигадати і щось цікавіше.
Заварний крем
Такий крем в трубочках має багато шанувальників, і приготувати його дуже просто.
Будуть необхідні:
- 2 жовтка;
- 250 г цукру;
- 1 ст. л. борошна;
- 250 мл молока;
- ваніль.
Покрокове приготування:
- У невеликій мисці збити жовтки і цукор. Туди ж додати борошно, ваніль і молоко, продовжуючи розтирати. Маса повинна бути без грудочок.
- Суміш перелити в каструлю і поставити на маленький вогонь. Крем потрібно помішувати, поки він не стане густим.
- Коли крем загусне. Його знімають з вогню і добре збивають. Густий крем укладають в трубочки шприцом.
Згущене молоко
Всі діти люблять вафлі зі згущеним молоком і вершками. Вершки цілком можна замінити якісним маслом. Приготувати такий крем для вафельних трубочок не складе праці.
Будуть необхідні:
- ¾ Пачки масла;
- банку згущеного молока.
Покрокове приготування:
- Зварити банку згущеного молока. Зазвичай на це йде близько півтора годин.
- Масло розм’якшити і збити.
- З’єднати масло зі згущеним молоком і знову добре збити отриманий склад.
- Наповнити вафлі кремом.
Білковий крем
Найпростіша начинка для вафель – це білковий крем.
Будуть необхідні:
- 2 білка;
- 1,5 ст. цукру.
Покрокове приготування:
- Продукти кладемо в миску і збиваємо хвилину. Потім майбутній крем ставимо на парову баню і продовжуємо збивати.
- Коли цукор повністю розчиниться, миску слід зняти з лазні і ще близько 2 хвилин збивати її вміст.
- Готовим кремом наповнюємо трубочки.
Шоколадно-вершкова начинка
Дуже смачний десерт виходить, якщо наповнити вафельні трубочки шоколадно-вершковою начинкою. Рецепт трохи складний і вимагає тимчасових витрат, але результат того вартий.
Нам будуть потрібні:
- 120 г цукру;
- 75 г вершкового масла;
- 80 г борошна;
- 75 г шоколаду;
- 400 мл молока;
- 6 жовтків.
Покрокове приготування:
- Жовтки збити з заданим кількістю цукру. Додати відразу все борошно і вимісити отриманий склад до однорідності.
- У каструлі закип’ятити молоко і влити в нього жовтки. Суміш на вогні потрібно постійно заважати.
- Коли майбутній крем закипить, його потрібно вимкнути і додати масло маленькими шматочками.
- Помішуючи крем, всипати тертий шоколад і перемішати.
- Коли крем охолоне, перекласти його в кондитерський мішок і наповнити вафельні трубочки.
За бажанням, вафлі з цією начинкою можна прикрасити подрібненими горіхами. Поєднання смаків горіха та шоколаду обов’язково сподобається вашим домашнім. Для приготування крему можна використовувати як темний, так і молочний шоколад.
Крем на основі сиру
Дуже смачні вафлі виходять, якщо начинити їх сирним кремом та додати вишню. Начинка на основі сиру обов’язково всім сподобається.
Нам будуть потрібні:
- 150 г сиру;
- 3 ст. л. сметани;
- 80 г цукру;
- 0,5 ч. л. ванілі;
- вишні.
Використовувати для приготування начинки можна як свіжі ягоди в сезон, так і заморожені, якщо ви вирішите побалувати своїх домашніх таким десертом взимку.
Покрокове приготування:
- Розтерти виделкою сметану, сир і цукор. Маса повинна стати обов’язково м’якою, пухкою і однорідною.
- В кінці додати ваніль і ще раз перешкодити. Крем повинен бути подібним густої сметани.
- Ваніль за цим рецептом можна замінити корицею, якщо вона вам більше до смаку.
- Готовим кремом за допомогою шприца або звичайного поліетиленового пакету з дірочкою наповніть трубочки.
- Кожну порцію прикрасити вишнею, поклавши її в отвір всередині вафлі.
Вафельні трубочки з смачним кремом – улюблені ласощі з дитинства, з яким можна порівняти, хіба що горішки зі згущеним молоком. Печіть їх на сніданок або як десерт до вечірнього чаювання і насолоджуйтеся ідеальним поєднанням ніжного крему і хрусткого тіста.