Вафельні трубочки – 3 рецепту приготування у вафельниці

Хрусткі, золотисті вафельні трубочки з найрізноманітнішою начинкою, приготовані на электровафельнице або ж на газу, – це улюблені ласощі дітей. З нашими рецептами вафельних трубочок ви легко приготуєте цей дуже смачний і калорійний десерт просто вдома.

Класичні вафельні трубочки в электровафельнице

Приготуйте хрусткі трубочки вафельні за рецептом, який можна назвати класичним. З нього готували десерт ще наші бабусі.

Для його реалізації необхідні:

  • 5 яєць;
  • пачка масла;
  • 1 ст. цукру;
  • 180 г борошна;
  • 1 ст. л. соняшникової олії.

Якщо ви захочете знизити жирність десерту, то «важкий» масло цілком можна замінити нежирної сметаною.

Покрокове приготування:

  • Щоб наші вафлі не прилипали до стінок вафельниці, масло потрібно розпустити на пару. Можна і просто розм’якшити його.
  • З’єднати масло з цукром, розбити яйця і ще раз збити тісто.
  • Додати борошно і перемішати. Ввести соняшникову олію. Готове тісто буде подібно сметані.
  • Тісто невеликою порцією (достатньо 2 ст. л.) налити в вафельницю, спекти і зняти. Вафельницю перед початком роботи слід промаслить.

Варіант для радянської вафельниці

Для приготування десерту в радянській вафельниці на плиті є простий і недорогий рецепт.

Будуть необхідні:

  • 100 г масла;
  • 3 яйця;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 1 ст. цукру;
  • 400 г борошна;
  • 2 ст. л. сметани;
  • ваніль;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Покрокове приготування:

  • Збити яйця і цукор до появи невеликої піни. Додати ваніль.
  • Окремо перемішати соду і сметану.
  • З’єднати суміші і додати розм’якшене масло. Зверніть увагу, що воно має бути м’яким, а не розтопленим.
  • Додайте сіль і збийте тісто міксером, поступово вводячи борошно.
  • На розігріту поверхню вафельниці капніть трохи соняшникової олії, влийте 2 ст. л. тіста і обсмажте його.

Готові вафлі потрібно відразу ж згортати, поки вони гарячі.

Дивіться також:  Тісто на кефірі для пиріжків – 6 рецептів

Хрусткі трубочку в вафельниці на газу

Можна використовувати і простий рецепт для вафельниці на газу, за яким готували ще в СРСР.

Нам будуть потрібні:

  • 4 яйця;
  • 200 р масла;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. цукру;
  • 2 ст. л. пудри.

Покрокове приготування:

  • Яйця збити з цукром і додати ваніль. Маса повинна стати білуватою і сильно піднятися. Після цього слід ввести цукрову пудру.
  • Додати розбещену на повільному вогні масло і збити тісто.
  • Поступово, постійно помішуючи, вести борошно порціями. Тісто має бути гладким, без грудочок.
  • Обидві сторони пристрою змастити маслом і розігріти прилад.
  • Налити 2 ст. л. тіста і прожарити. Зазвичай тісто для трубочок прожарюється за 2 хвилини.

Залишається тільки згорнути заготівлю акуратно трубочкою, поки вафля ще гаряча.

Начинка для вафельних трубочок

Домашні вафельні трубочки можна начинити будь-яким солодким кремом. Багато господинь просто змащують вафлі згущеним молоком, але можна вигадати і щось цікавіше.

Заварний крем

Такий крем в трубочках має багато шанувальників, і приготувати його дуже просто.

Будуть необхідні:

  • 2 жовтка;
  • 250 г цукру;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 250 мл молока;
  • ваніль.

Покрокове приготування:

  • У невеликій мисці збити жовтки і цукор. Туди ж додати борошно, ваніль і молоко, продовжуючи розтирати. Маса повинна бути без грудочок.
  • Суміш перелити в каструлю і поставити на маленький вогонь. Крем потрібно помішувати, поки він не стане густим.
  • Коли крем загусне. Його знімають з вогню і добре збивають. Густий крем укладають в трубочки шприцом.

Згущене молоко

Всі діти люблять вафлі зі згущеним молоком і вершками. Вершки цілком можна замінити якісним маслом. Приготувати такий крем для вафельних трубочок не складе праці.

Будуть необхідні:

  • ¾ Пачки масла;
  • банку згущеного молока.
Дивіться також:  Як зробити безе – 7 рецептів

Покрокове приготування:

  • Зварити банку згущеного молока. Зазвичай на це йде близько півтора годин.
  • Масло розм’якшити і збити.
  • З’єднати масло зі згущеним молоком і знову добре збити отриманий склад.
  • Наповнити вафлі кремом.

Білковий крем

Найпростіша начинка для вафель – це білковий крем.

Будуть необхідні:

  • 2 білка;
  • 1,5 ст. цукру.

Покрокове приготування:

  • Продукти кладемо в миску і збиваємо хвилину. Потім майбутній крем ставимо на парову баню і продовжуємо збивати.
  • Коли цукор повністю розчиниться, миску слід зняти з лазні і ще близько 2 хвилин збивати її вміст.
  • Готовим кремом наповнюємо трубочки.

Шоколадно-вершкова начинка

Дуже смачний десерт виходить, якщо наповнити вафельні трубочки шоколадно-вершковою начинкою. Рецепт трохи складний і вимагає тимчасових витрат, але результат того вартий.

Нам будуть потрібні:

  • 120 г цукру;
  • 75 г вершкового масла;
  • 80 г борошна;
  • 75 г шоколаду;
  • 400 мл молока;
  • 6 жовтків.

Покрокове приготування:

  • Жовтки збити з заданим кількістю цукру. Додати відразу все борошно і вимісити отриманий склад до однорідності.
  • У каструлі закип’ятити молоко і влити в нього жовтки. Суміш на вогні потрібно постійно заважати.
  • Коли майбутній крем закипить, його потрібно вимкнути і додати масло маленькими шматочками.
  • Помішуючи крем, всипати тертий шоколад і перемішати.
  • Коли крем охолоне, перекласти його в кондитерський мішок і наповнити вафельні трубочки.

За бажанням, вафлі з цією начинкою можна прикрасити подрібненими горіхами. Поєднання смаків горіха та шоколаду обов’язково сподобається вашим домашнім. Для приготування крему можна використовувати як темний, так і молочний шоколад.

Крем на основі сиру

Дуже смачні вафлі виходять, якщо начинити їх сирним кремом та додати вишню. Начинка на основі сиру обов’язково всім сподобається.

Нам будуть потрібні:

  • 150 г сиру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 80 г цукру;
  • 0,5 ч. л. ванілі;
  • вишні.
Дивіться також:  Торт Пташине молоко — 6 рецептів по ГОСТу СРСР і майже по ГОСТу

Використовувати для приготування начинки можна як свіжі ягоди в сезон, так і заморожені, якщо ви вирішите побалувати своїх домашніх таким десертом взимку.

Покрокове приготування:

  • Розтерти виделкою сметану, сир і цукор. Маса повинна стати обов’язково м’якою, пухкою і однорідною.
  • В кінці додати ваніль і ще раз перешкодити. Крем повинен бути подібним густої сметани.
  • Ваніль за цим рецептом можна замінити корицею, якщо вона вам більше до смаку.
  • Готовим кремом за допомогою шприца або звичайного поліетиленового пакету з дірочкою наповніть трубочки.
  • Кожну порцію прикрасити вишнею, поклавши її в отвір всередині вафлі.

Вафельні трубочки з смачним кремом – улюблені ласощі з дитинства, з яким можна порівняти, хіба що горішки зі згущеним молоком. Печіть їх на сніданок або як десерт до вечірнього чаювання і насолоджуйтеся ідеальним поєднанням ніжного крему і хрусткого тіста.

Прокрутка до верху