Вафельний торт зі згущеним молоком – 7 смачних рецептів приготування

Вафельний торт зі згущеним молоком – це ласощі швидкого приготування, яке ніколи не приїдається. Зробити його можна з покупних коржів або приготованих самостійно, іноді десерт збирають з товстих віденських вафель.

Вафельний торт зі згущеним молоком з готових коржів

Цей торт можна приготувати всього лише за 20 хвилин. Для крему використовують звичайне або варене згущене молоко з вершковим маслом. Перший варіант сподобається любителям молочного смаку, а другий – шанувальникам карамелі. Перелік необхідних продуктів буде таким:

  • 7-8 готових коржів;
  • 370 г згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла.


Рецепт по кроках:

  • Дати маслу полежати на кухонному столі, щоб воно нагрілося до м’якості. Збити його міксером, додаючи невеликими порціями згущене молоко.
  • Готовим кремом змастити коржі і скласти їх один на одного. Зібраний торт з вафельних коржів зі згущеним молоком прикрасити по своєму смаку.

Щоб вафлі стали більш хрусткими, їх можна потримати одну–дві хвилини в мікрохвильовці. Така маленька хитрість поверне хрусткость навіть трохи отсыревшему продукту.

Десерт з шоколадною глазур’ю

Яскравий смак буде у торта, приготованого за цим рецептом. Але не варто економити на шоколаді для крему, купуючи кондитерську глазур або продукт з низьким вмістом какао. Коржі для нього можна придбати в магазині або виготовити самостійно, у вафельниці. При випічці вафель потрібно:

  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 250 мл молока;
  • 200 г маргарину або вершкового масла;
  • 10 г розпушувача;
  • 300-350 г борошна.

Крем для торта на основі шоколадної глазурі складається з:

  • 150 мл молока;
  • 50 г шоколаду;
  • 30 г какао-порошку;
  • 150 г вареного згущеного молока;
  • 100 г вершкового масла.


Готуємо з домашніх коржів:

  • Спочатку потрібно спекти вафлі. Для них яйця збивають з цукром, в цю пінну суміш вливають розтоплений, але не гарячий маргарин. Далі вмішують просіяне з розпушувачем борошно. В останню чергу вливають, розмішуючи густе тісто до потрібної консистенції, молоко.
  • З отриманого тіста печуть великі вафлі в электровафельнице, змащену невеликою кількістю масла. Якщо коржів вийде занадто багато, їх можна з’їсти просто так або герметично упакувати, щоб приготувати ще один торт пізніше.
  • Для шоколадної глазурі трохи підігріти молоко, розламати в нього шоколад і всипати какао. Підігрівати ці продукти при безперервному помішуванні до повного розчинення. Далі суміш остудити.
  • Розм’якшене масло збити в пишний крем разом з вареним згущеним молоком. Тонкою цівкою, продовжуючи працювати міксером, ввести глазур. Остудити і знову збити готовий крем. Після цього залишиться тільки переслоить коржі і прикрасити торт.
Дивіться також:  Торт медовик – 9 рецептів

Декор десерту також може бути шоколадним, наприклад, з солодкого дитячого какао-напою або стружки, змішаної з вафельною крихтою.

Готуємо з фруктами

Звичний вафельний торт зі згущеним молоком легко приготувати по-новому, додавши в начинку сезонні фрукти і ягоди. Вийде смачно, свіжо і оригінально. В один з варіантів фруктового десерту можуть увійти:

  • 5-6 готових коржів;
  • 350 г вареного згущеного молока;
  • 300 г бананів;
  • 300 г свіжої полуниці;
  • ківі, чорна смородина і волоські горіхи для прикраси.


Алгоритм приготування:

  • Банани очистити від шкірки, нашаткувати тонкими кружечками не більше 2-3 мм. Полуницю вимити, обсушити, видалити зелені хвостики і нарізати тонкими слайсами.
  • Кожен вафельний корж змастити згущеним молоком і викласти на нього полуничні і бананові скибочки. Зібрати з прослоенних вафель торт.
  • Зверху змастити десерт згущеним молоком, укласти на неї смородину, скибочки ківі і подрібнені горіхи.

Любителі «вафельного хрускоту» можуть ласувати десертом відразу, а ті, кому більше подобаються соковиті просочені торти, повинні будуть трохи почекати.

Ніжний торт зі згущеним молоком і бананами

Найпростіший варіант цього ласощі можна отримати просто, склеюючи стопкою вафлі за допомогою згущеного молока, на яке покладені тонкі бананові кружечки. Але існує варіант трохи складніше, при цьому такий самий апетитний. Для нього знадобиться:

  • 16 готових вафельних коржів;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 370 г вареного згущеного молока;
  • 300 г бананів;
  • 30 г шоколадної стружки;
  • 2 г ваніліну.


Черговість дій:

  • Масло збити з вареним згущеним молоком міксером до стану легкого крему.
  • У чашу блендера викласти м’якоть бананів, ванілін і тертий шоколад. Перетворити ці компоненти в однорідне бананове пюре.
  • Вафельні коржі по черзі перемазати банановим кремом і складом, приготованим з масла і згущеного молока.
Дивіться також:  Різдвяні пряники – 8 рецептів, як приготувати смачні і красиві пряники на Різдво

Верх і боки торта можна обмазати карамельним кремом і обсипати кокосовою стружкою, або ж прикрасити шматочками банана.

Рецепт з сухофруктами

Сухофрукти входять в одну з найсмачніших варіацій даного десерту. Вони не тільки роблять смак торта яскравіше і багатше, але і прибирають надмірну нудотність, на яку часто нарікають. Пропорції інгредієнтів для ласощі з сухофруктами з готових коржів:

  • 5 вафельних коржів;
  • 250 г вареного згущеного молока;
  • 150 г вершкового масла;
  • 150 г родзинок;
  • 150 г кураги;
  • 150 г чорносливу без кісточок;
  • 50 г горіхів.


Процес приготування:

  • Сухофрукти розпарити в окропі і промокнути від зайвої вологи паперовими рушниками. Потім перемолоти через м’ясорубку, але не змішувати. Так само подрібнити обсмажені горіхи.
  • М’яке кремоподобное масло разом зі згущеним молоком перетворити в повітряний крем. Довго збивати ці продукти не можна, інакше маса піде крупинками.
  • Збираємо торт. Перший корж змастити кремом, на який покласти родзинки, накрити другим коржем і також прошарувати і покрити шаром кураги. Далі по тому ж алгоритму, укладаючи начинку чорнослив і горіхи. Накрити все останнім коржем, який зверху промазати кремом.

Такий готовий торт після просочення можна розрізати на порційні шматочки, які покрити «павутинкою» з розтопленого шоколаду. Щоб прискорити просочення, торт поміщають на 2-3 хвилинки в розігріту духовку.

З полуничним варенням

Ті, чиє дитинство випало на часи СРСР, пам’ятають, як вони самі або разом з батьками готували вафельний торт з готових коржів, перемазуючи їх згущеним молоком або варенням. Не менш смачним виходить десерт, в якому обидва види начинки об’єднані. Щоб згадати дитячі роки і приготувати торт зі згущеним молоком та полуничним варенням, слід підготувати:

  • 8 круглих вафельних коржів;
  • 250 г згущеного молока;
  • 250 г полуничного варення.

Приготування:

  • На сервірувальне блюдо капнути трохи згущенки або варення і укласти зверху перший вафельний корж. Так десерт не буде прагнути зісковзнути з тарілки, а щільно приклеюється до неї.
  • Корж змастити згущеним молоком, покласти зверху другий, який прошарувати варенням. Так повторювати, чергуючи шари, поки не закінчаться коржі. Дати десерту хоча б півгодини просочитися, і можна подавати його до столу.
Дивіться також:  Корнуэльский яблучний пиріг – 6 рецептів, як спекти традиційний англійський пиріг

Цілі ягідки суниці з варення можна використовувати в якості декору для готового торта. І не варто засмучуватися, якщо цього продукту в запасах не знайшлося, замість нього можна взяти будь-яку іншу: малинове, смородинове або абрикосове.

Медовий вафельний торт зі згущеним молоком і сиром

Вологий крем з сиру, згущеного молока і меду робить вафельні коржі вологими і надає їм медово-карамельний аромат. Завдяки поживності інгредієнтів, що входять до складу крему, торт виходить калорійним настільки, що його буде цілком достатньо для ситного перекусу. Необхідний перелік продуктів:

  • 6-8 готових вафельних коржів;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 200 г ніжного сиру;
  • 50 г меду;
  • 50 г родзинок без кісточок;
  • 30 г волоських або інших горіхів;
  • 10-20 мл вершкового лікеру.


Хід приготування:

  • Родзинки розпарити в протягом декількох хвилин в окропі, потім обсушити на паперових серветках. Горіхи злегка обсмажити на сковороді і порубати.
  • Сир продавити через дрібне металеве сито, додати до нього мед, згущене молоко і лікер. Все старанно збити міксером у пишну однорідну масу.
  • Коржі переслоить щедрими порціями приготованого крему. Перед подачею торт обов’язково повинен постояти кілька годин, щоб просочитися.

Щоб красиво оформити десерт, можна невелика кількість згущеного молока збити з м’яким маслом і обмазати цим кремом виріб зовні. Потім прикрасити родзинками, горіховими ядрами і крихтою, наприклад, з медових пряників.

Ознайомившись з наведеними рецептами, можна сказати, що зробити вафельний торт зовсім не складно як з готових коржів, так і з спечених самостійно. До цього захоплюючого процесу корисно залучати дітей. Спогади про спільну готуванні з роками стануть солодше самого торта і для дорослих, і для дітей.