Варена ковбаса в домашніх умовах – 7 рецептів

Варено-копчена ковбаса

Для приготування копченого делікатесу обов’язково знадобиться коптильня.

Якщо така є, то можна сміливо готувати необхідні продукти:

  • кілограм м’яса – свинина або яловичина (краще, якщо і те, і інше);
  • сало 600 г;
  • ложечка цукру;
  • ложка (без гірки) солі.

Якщо яловичини більше, то цукру і солі беруть дещо більше (приблизно на пів-ложечки).

Готується варено-копчена ковбаса досить довго – не менше 10 годин.

Приготування варено-копченої ковбаси:

  • Яловиче м’ясо подрібнюють, додають сіль і цукор, добре перемішують.
  • Фарш прибирають в ємність і, накривши, плівкою, залишають настоюватися при температурі 3-4°С приблизно 6 годин.
  • Свинину і шпик подрібнюють ножем і змішують з яловичим фаршем, коли він настоїться.
  • Готовою масою наповнюють оболонку, зав’язують її кінці і проколюють у декількох місцях, щоб повітря при термообробці не розірвав оболонку.
  • Вироби відправляють в коптильню на пару годин для обробки високою температурою (90-100°С). Готові ковбаски повинні бути коричнево-червоними.
  • Останній етап приготування – варіння приблизно годину.
  • Після термообробки батон охолоджують у холодній воді (близько 10 хвилин).

    Дивіться також:  Соус песто: з чим його їдять і з чим поєднують