Варення з кабачків – 8 рецептів

Такий десерт, як варення з кабачків, припаде до смаку навіть тим домочадцям, хто не їсть цей овоч ні при яких умовах. Кабачок в принципі не має свого смаку, тому він вбирає зразок губки смакові і ароматичні якості доданих компонентів. Способів приготувати таке незвичайне ласощі досить багато, незважаючи на те, що у рецептурах вказані часом не поєднуються між собою продукти, які в кінцевому підсумку дають незрівнянний смак і аромат.

Як правильно варити варення з кабачків на зиму

Перед тим як варити варення з кабачків на зиму, кожної молодої господині слід взяти на замітку поради по приготуванню.

  • При виборі овочу для варення варто звернути увагу на стиглі твердокожие плоди з жовтою м’якоттю. Ласощі вийде не тільки смачним, але і красивим. Овочі молочної стиглості використовуються для приготування ніжного джему.
  • Ємність для варіння повинна бути емальованому, не має відколів і тріщин. Перемішувати варення в процесі приготування слід дерев’яною лопаткою або ложкою. Скляні банки і бляшані кришки для зберігання заготовок повинні бути заздалегідь простерилізовані.
  • Перед варінням, кабачки пересипані цукром, повинні витримати не менше 5 годин (краще всього залишити ємність на ніч), щоб виділилося достатню кількість соку.
  • Для отримання густого варення слід подрібнювати овочі в блендері або на м’ясорубці, а потім віджати сік, що виділився.
  • Додатково в склад рецепта можна додати улюблену пряність, яка додасть заготівлі аромат і смак.

Янтарне кабачкове варення

Склад:

  • 1 кг кабачків
  • 2 стиглих апельсина
  • 1 лимон
  • 1 кг цукрового піску

Приготування

  • Очищені кабачки від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, часточками або натираються на крупній тертці.
  • Лимон і апельсини також нарізати невеликими кубиками або часточками і змішуються з кабачком в ємності для варіння.Якщо передбачається використання цитрусових разом з цедрою, необхідно попередньо обдати їх окропом, інакше готовий продукт придбає неприємну гірчинку.
  • Змішані інгредієнти засипають цукром, після чого залишають на 5-6 годин для утворення сиропу.
  • Через певний час ємність ставиться на сильний вогонь і доводять до кипіння. Після чого вогонь згасає, а варення вариться протягом 10 хвилин.
  • Варка проводиться в кілька етапів, даючи щораз заготівлі повністю охолонути.
  • Гаряче варення бурштинового кольору розкладається по підготовленим банкам і закупорюється кришками для подальшого зберігання.
Дивіться також:  Як приготувати гороховий суп: ТОП 10 найбільш смачних рецепта

Для остигання, банки з варенням перевертати не слід.

Ароматне варення з кабачків і апельсинів

Склад:

  • 2 кг молодих кабачків
  • 1 кг цукрового піску
  • 2 великих апельсина
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Приготування

  • Кабачок очищається від шкірки і насіння, нарізають невеликим кубиком і пересипається з цукром в ємності для варіння.
  • Для виділення соку кабачки з цукром залишаються на ніч, після чого їх відкидають на друшляк.
  • Проціджений сироп змішується з лимонною кислотою, доводиться до кипіння і вариться протягом півгодини.
  • Під час варіння сиропу апельсини, з цедрою або без неї, нарізаються ідентично кабачка.
  • Підготовлені компоненти кладуть у киплячий сироп і варяться протягом півгодини на середньому вогні.
  • Варення вариться в 3 підходи, з інтервалом в 2-3 години.
  • Варення розкладається по стерильним банкам в гарячому стані.

Кабачкове варення з лимоном

Склад:

  • 1 кг кабачків
  • 1 кг цукру
  • 2 лимона

Приготування

  • Кабачок, чищений від шкірки і насіння, нарізати кубиком 1 на 1 см, складається в емальовану ємність.
  • Лимон з цедрою або без неї, нарізати невеликими кубиками або часточками і перемішується з кабачком.
  • Продукти пересипаються цукром і залишають на ніч для утворення сиропу.
  • З ранку інгредієнти доводять до кипіння, проварюються протягом 5 хвилин і залишають до вечора.
  • Процедура варіння повторюється ще 2 рази у вечірній та ранковий час.
  • Готове кабачкове варення з лимоном розкладається по стерильним банкам і щільно закупорюється.

Кабачковий джем з корицею

Склад:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1 великий лимон
  • 2 солодких апельсина
  • 1 кг цукрового піску
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 1 паличка кориці

Приготування

  • Кабачки натираються на тертці з великої осередком.
  • Лимон і апельсини очищаються від шару цедри і нарізаються шматочками, які перемелюють в блендері до кашкоподібного стану.
  • Цедра з цитрусових розрізається на дрібні частини, перемелюється в блендері з меленою корицею і 4 столовими ложками цукрового піску.
  • У ємності для варіння змішуються всі підготовлені інгредієнти, засипаються 800 грамами цукру і ставлять на слабкий вогонь.
  • Після закипання, кабачки з апельсином і лимоном варяться 15 хвилин, потім знімаються з плити для настоювання на 1 добу. За допомогою дерев’яної лопатки, на дно ємності занурюється паличка кориці, яка просочить джем смаком і ароматом.
  • Через деякий час в джем висипаються залишки цукру. Все перемішується і доводиться до кипіння.
  • Ароматний джем вариться 15 хвилин і розкладається по банках.
Дивіться також:  Рецепт супу з консервованою квасолею

Варення з кабачків і полуниці

Склад:

  • 0.5 кг очищених кабачків
  • 0.5 кг стиглої полуниці
  • лимон
  • 1.5 кг цукрового піску

Приготування

  • Кабачки нарізати тонкими скибочками і пересипаються половиною кілограми цукру. Зверху сбрызгивается соком, вичавленим з лимона, і залишається для виділення сиропу.
  • В окрему ємність викладається мита полуниця, пересипається половиною кілограма цукру і залишають на 4-5 годин.
  • Після закінчення часу, сік з обох ємностей зливається в емальовану каструлю, куди додається решта цукру.
  • Сироп доводять до кипіння, після чого в нього додається полуниця і вариться протягом 5-7 хвилин. Виділилася пінку знімають з поверхні.
  • Полуниця остуджується до кімнатної температури, і знову ставиться варитися на 5-7 хвилин.
  • Коли заготовка охолоне другий раз, її доводять до кипіння.
  • У киплячий полуничний сироп викладаються кабачки і варяться 5-7 хвилин.
  • Готове ласощі розливається гарячим по стерилізованим баночках і зберігається в темному прохолодному приміщенні.

Рецепт варення з додаванням фізалісу

Фізаліс або перуанський агрус відноситься до низькокалорійного дієтичного продукту. Його плоди вважаються лікувальними, оскільки застосовуються як сечогінний, жовчогінний, кровоспинний, антисептичний і болезаспокійливий засіб.

Кисло-солодкі ягоди зі специфічним присмаком гіркоти перед вживанням обдають окропом для зняття клейкого воскоподібного нальоту.

Склад:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 0.5 кг плодів фізалісу
  • 1.5 кг цукрового піску
  • щіпка квітів гвоздики

Приготування

  • Кабачки нарізати маленьким кубиком і складаються в емальовану ємність.
  • Дрібні ягоди фізалісу розрізаються навпіл, побільше на 4-6 частин і додаються до кабачків.
  • Підготовлені інгредієнти засипаються цукровим піском і залишають на 5-6 годин для виділення соку.
  • Після закінчення часу варення вариться в 3-4 підходу з інтервалом не більше 6 годин.
  • Поставивши ємність для варіння останній раз, до неї додається гвоздика. Все перемішується, доводиться до кипіння і розливається по заздалегідь стерилізованим баночках.
Дивіться також:  Овочева лазанья – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Варення з кабачків з консервованим ананасом

Склад:

  • 1.5 кг очищеного кабачка
  • 1.3 кг цукру
  • 1 банку консервованих ананасів
  • половина ч. л. лимонної кислоти

Приготування

  • Кабачок нарізати дрібним кубиком і висипається в ємність для приготування.
  • В окрему каструльку зливається сік з банки з ананасами, до нього додається цукровий пісок, ставиться на вогонь і кип’ятять до повного розчинення цукру.
  • Подрібнені кабачки заливаються гарячим сиропом, додається лимонна кислота, все перемішується і залишається на годину.
  • Після закінчення часу кабачки відкидаються на друшляк. Отцеженная рідина знову доводиться до кипіння і вливається в кабачки, після чого залишається ще на годину.
  • Консервовані ананаси нарізати на кубики і додаються до кабачків. Всі інгредієнти перемішуються і ставлять на повільний вогонь до закипання.
  • Закипевшее варення знімають з плити і остуджується до 30-40⁰С.
  • Процедура варіння повторюється 3-4 рази, готове варення розливають гарячим по стерильним банкам і закривається.

На початку варіння кабачки виділять велика кількість соку, але згодом вони вберуть виділився сироп. За рахунок зменшення кількості рідини варення вийде досить густим.

Кабачкове варення з яблуками

  • На кілограм очищених кабачків береться кілограм стиглих яблук будь-якого сорту і кілограм цукрового піску.
  • Кабачки з яблуками дрібно подрібнюються, викладаються в емальовану каструлю, засипають цукром.
  • Варення вариться на середньому вогні до того, поки сироп не перестане розтікатися по ложці.
  • Після готовності смачне варення розливається по стерильним банкам.

Приємного чаювання!

Прокрутка до верху