Варимо кисіль з крохмалю з фото

Раніше кисіль був досить популярним блюдом, його вживали в багатьох сім’ях. Але зараз ситуація змінилася, і це блюдо вийшло з раціону більшості людей. У багатьох господинь склалася думка, що кисіль потрібно дуже довго готувати і для його приготування потрібні спеціальні навички. А про корисність цього напою чомусь забули. Кисіль приносить велику користь зростаючому організму дитини і людям, у яких є проблеми з шлунково-кишковим трактом. Певні страви стають ще смачнішими саме з киселем. Дуже смачно запивати киселем, приміром, сирну запіканку, биточки манні, оладки і т. д.

 

Як зварити смачний кисіль з крохмалю

В сьогоднішній час кисіль можна придбати в брикетах. Для приготування напою, потрібно всього лише розчинити брикет у воді і вилити в гарячу воду. Але склад такого киселю не дуже корисний, і смакові якості його поступаються домашньому киселю.

 

Рецепт домашнього киселя

Час приготування – 60 хвилин.

Склад продуктів для домашнього киселя:

  • 150 грам журавлини.
  • 150 грам смородини.
  • 150 грам брусниці.
  • 150 грам цукру.
  • 75 грамів картопляного крохмалю.
  • 4 літри води.
  • Приготування домашнього киселя

    Попередньо вам потрібно обробити ягоди. Свіжі ягідки ретельно вимиваються водою, а замороженим ягодкам потрібно нагрітися до кімнатної температури, для цього дайте постояти півгодини.

    Ягоди потрібно промивати за допомогою кип’яченої води. Потім їх потрібно розім’яти з допомогою ложки або маточки, і залити одним літром холодної води.

    Потім суміш протирається з допомогою сита або марлі. Якщо у вас їх немає, то заміною їм може стати друшляк. Залишки складаються в каструлю, а отриманий сік ставиться окремо.

    У макуха додається гаряча вода. Її повинно бути близько трьох літрів. Макуха проварюється на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

    Дивіться також:  Глінтвейн – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

    Отриманий відвар потрібно процідити, а макуха можна викинути, він більше не знадобиться. Один стакан соку потрібно відставити. Залишився відварений сік повинен проваритися ще протягом 10 хвилин. Під час цього, потрібно повільно всипати цукровий пісок у відвар, постійно перемішуючи.

    У відставлений склянку соку всипається крохмаль, і все добре перемішують, щоб не було грудочок. Необхідно, щоб вийшла рівномірна суміш.

    Тепер треба повернутися до отваренному соку. Він заливається соком, який ви отримали на початку приготування. Вміст каструлі доводиться до кипіння, і заливається склянкою відвару з крохмалем. Кисіль потрібно прокип’ятити ще 5 хвилин і зняти з вогню.

    Кисіль можна вживати в гарячому або холодному вигляді, на ваш смак.

    Деякі поради з приготування киселю

  • Кисіль можна приготувати різної густоти. Його можна зробити більш рідким або густим. На консистенцію киселя впливає кількість доданого крохмалю.
  • Для відсутності пінки на киселі, яка повинна збиратися відразу після появи, його можна посипати невеликою кількістю цукрового порошку. Іноді цукром посипається кисіль для усунення тоненької плівки.
  • Перед додаванням крохмалю в склянку з відваром, він повинен охолонути. Відвар не повинен бути гарячим.
  • Для однорідності киселя, крохмаль повинен всыпаться швидко, але тонким струменем.
  • У світі існує багато різноманітних способів приготування киселю. Його можна готувати з безлічі продуктів. Кисіль можна готувати з полуниці, суниці, вишні, черешні, яблук. А також можна використовувати сушені яблука або курагу.

    Прокрутка до верху