Ватрушки з сиром з дріжджового тіста – 6 рецептів

Ватрушка – відкритий пиріг з начинкою з сиру. Апетитні, рум’яні і шалено смачні ватрушки традиційно готують з дріжджового тіста. У нашій підбірці рецептів, ви знайдете варіанти випічки з дріжджового тіста, якими діляться кулінари зі всього світу.

Класична ватрушка з сиром з дріжджового тіста

Рецепт традиційної випічки рум’яних, смачних і апетитних ватрушок з сиром.

Для тіста:

  • Молоко – 1ст.;
  • Яйце середня – 2 шт.;
  • Дріжджі швидкорозчинні – маленька пачка (12 гр.);
  • Цукор пісок – пів склянки;
  • Вершковий маргарин – пів пачки;
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Сільський сир – пів кілограма;
  • Цукор – 100-120 гр.;
  • Ванілін – 0,5 чл.;
  • Сметана домашня – 100-120 гр.;
  • Ізюм, сухофрукти, кориця – за бажанням.

Приготування ватрушки:

  • Молоко злегка розігріти;
  • Розчинити в ньому цукор, дріжджі, додати жменю борошна;
  • Все розмішати, поставити посуд біля джерела тепла на 40 хвилин;
  • У підійшла опару додати розтоплене масло, збиті білки і жовтки. Додати борошно і сіль;
  • Все добре вимісити і поставити для підняття тесту;
  • Коли тісто збільшиться в два рази, прим’яти його, але не сильно, таким чином випускаємо повітря і поставити ще раз для підняття;
  • Поки підходить тісто, приготуйте начинку, змішати в чашці всі приготовані інгредієнти до однорідної маси;
  • Тісто розділити на невеликі однакові коржі. Дном склянки, змоченого в борошні зробити поглиблення для начинки, по серединці кожної коржі;
  • На змащене олією деко покласти сформовані пишні коржі, змастити їх яйцем;
  • У поглиблення покласти начинку з сиру;
  • Розігріти духовочный шафа до 190 градусів;
  • Піч вироби до готовності;
  • Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Угорська ватрушка в мультиварці

Угорська сирна ватрушка відрізняється від традиційної своєю формою і способом приготування. Шоколадне тісто і багато смачної соковитою начинки, не залишать байдужим навіть самого маленького члена сім’ї.

Для тіста:

  • Сметана – 200-250 гр.;
  • Яйце столове – 3 шт.;
  • Цукор пісок – 100 гр.;
  • Борошно пекарська – 200 гр.;
  • Вершковий маргарин – 1/3 пачки;
  • Какао – 30 гр.;
  • Сіль – 0,5 чл.
Дивіться також:  Білковий крем – 9 рецептів приготування

Для начинки:

  • Сільський сир – 0,5 кг;
  • Яйце свіже куряче – 3 шт.;
  • Цукор пісок – пів склянки;
  • Крохмаль – 30 гр.

Приготування:

  • В чаші збити яйця блендером до міцних піків;
  • Масло розтопити. Остудити і влити в миску, туди ж додати сметану;
  • Обережно все перемішати до однорідної маси, потім всипати просіяне борошно, какао та сіль;
  • Вимісити однорідне тісто;
  • Приготувати начинку. Всі інгредієнти змішати до однорідної маси;
  • Чашу мультиварки змастити соняшниковою олією. Покласти в неї більше половини тесту, розрівняти;
  • Викласти начинку;
  • Зверху накрити другою меншою половиною тесту, розрівняти;
  • Закрити кришку, виставити програму «Випічка» на 90 хвилин.
  • Після закінчення випічки, виробу дати трохи постояти в мультиварці.

Ватрушка з листкового дріжджового тіста

Для тіста:

  • 1 пачка листкового дріжджового кольору – 500 гр.;

Для начинки:

  • Яйце середніх розмірів – 2 шт.;
  • Сир сухий, бажано сільський – 1 пачка;
  • Цукрову пудру – 100-150 гр.;
  • Ізюм, сухофрукти – за бажанням.

Приготування:

  • Тісто вийняти з пачки і розкласти на столі для розморожування на 25-30 хвилин. Потім залишити ще на 1 годину для расслойки;
  • Для начинки змішати всі підготовлені продукти в однорідну масу;
  • Пласт готового тіста розрізати на квадрати;
  • На кожен квадрат покласти по одній столовій ложки начинку;
  • Кути квадрата з’єднати один з одним і з боків завинути, щоб начинка, під час приготування не витекла;
  • Залишити підготовлене виріб постояти 15 хвилин;
  • Духовку розігріти до 180-190 градусів;
  • Випікати 20 хвилин;
  • Готові ватрушки подавати в гарячому і холодному вигляді.

З начинкою з солоного сиру

Апетитні, закусочні ватрушки, виходять, якщо у сир додати сіль і зелень.

Для тіста:

  • Борошно пекарська – 5 ст.;
  • Молоко нежирне – 1 ст.;
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.;
  • Цукрову пудру – 1 ст. л.;
  • Яйце столове – 2 шт.;
  • Вершкове масло – пів пачки;
  • Соняшникову олію рафіновану -50 гр.;
  • Сіль. – 1 чол.

Для начинки:

  • Кріп, петрушка – 1 пучок;
  • Сир сухий сільський — 300-350 гр.;
  • Яйце столове – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком.
Дивіться також:  Торт зі збитими вершками – 7 швидких і смачних рецептів

Приготування:

  • Всі продукти дістати їх холодильника, за 1-1,5 години, щоб вони були кімнатної температури;
  • Дріжджі змішати з цукром і залити трохи підігрітим молоком, перемішати;
  • Додати 1,5 склянки просіяного борошна в чашу з дріжджами, замісити опару. Накрити чашу рушником і залишити підходити;
  • Готуємо начинку. Зелень промити, просушити і дрібно нарізати. В чаші розім’яти сир виделкою і додати всі інші інгредієнти, розмішати і залишити до потреби.
  • Коли опара збільшиться в два рази, вбиває туди яйця;
  • Додаємо м’яке масло, сіль і решту просіяне борошно;
  • Вимішує тісто м’якої консистенції. В кінці вимішування, щоб тісто менше липло до рук, влийте соняшникову олію;
  • Добре вимішане тісто покласти в посуд і залишити на 20 хвилин в теплому місці;
  • Обім’яти піднялося тісто і розділити на однакові шматочки;
  • На змащене маслом деко, викласти сформовані коржі. В середині кожної зробити поглиблення і покласти туди готову начинку;
  • Деко поставити на плиту для расслойки, на 15 хвилин;
  • Духовку поставити розігріватися на температуру 180 градусів. Відкрити дверцята, щоб охолоджувалися теплом вироби на деко;
  • Випікати ватрушки до утворення рум’яної скоринки, протягом 30 хвилин;
  • За п’ять хвилин до закінчення вийняти вироби і змастити збитим яйцем
  • Подавати до столу у вигляді закуски або самостійного блюда.

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста на молоці

Для тіста:

  • Борошно пекарська – 3 ст.;
  • Молоко свіже – 150 мл;
  • Масло вершкове солодке – 0,5 пачки;
  • Дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. л;
  • Цукор пісок – 60 гр.;
  • Сіль – 0,5 чл.

Для начинки:

  • Сир свіжий крупнозерновой – 0,5 кг;
  • Яйце велике куряче – 1 шт.;
  • Цукрова пудра – 5 ст. л.;
  • Ванілін – 1 пакетик.

Для змащування:

  • Жовток одного яйця (білок відправте в тісто).

Приготування:

  • Молоко підігріти і розмішати в ньому дріжджі і цукор;
  • Масло розм’якшити в мікрохвильовці;
  • З’єднати всі інгредієнти і вимісити тісто до однорідної консистенції. Тісто має бути м’яким, гладким і не липнути до рук;
  • У підготовлену миску викласти тісто, дати постояти;
  • Збільшений обсяг обім’яти акуратно, випускаючи повітря;
  • Відставити, до наступного збільшення у два рази;
  • Приготувати начинку. Змішати підготовлені інгредієнти до однорідної маси;
  • Підійшло тісто розділити на однакові шматочки;
  • Сформувати кульки і укласти їх на деко;
  • Дном склянки видавити в тесті поглиблення, покласти на них начинку і залишити ватрушки постояти ще 15 хвилин;
  • Випікати при температурі 190-200 градусів до золотистої скоринки;
  • Вийняти деко з духовки, змастити збитим жовтком кондитерські вироби і поставити ще на п’ять хвилин;
  • Як тільки з’явитися золота скоринка, вийняти готові вироби і подавати до столу.
Дивіться також:  Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення

Простий рецепт на воді та ferment

Для тіста:

  • Мука в/с — 2,5 ст.;
  • Яйце свіже куряче – 2 шт.;
  • Вершкове масло – 100 гр.;
  • Вода кипяченная, охолоджена – 0,5 ст.;
  • Дріжджі «Саф-момент» – 1 чол.;
  • Кухонна сіль – 0,5 чл.;
  • Ванільний порошок – пів пачки.

Для начинки:

  • Цукор пісок – 3 ст. л.;
  • Сільський сухий сир – 0,5 кг;
  • Яйце куряче велика – 1 шт. або 2 середніх;
  • Ванільний цукор – 1 пачка.

Приготування:

  • Змішати дріжджі і борошно;
  • В окремому посуді збити яйця з усіма сипучими інгредієнтами, крім борошна;
  • Масло нарізати шматочками, додати яйця і довести розмішуванням до однорідного стану;
  • У борошно налити теплої води, розмішати. Додати масляну масу і вимісити тісто;
  • Викласти тісто в миску, поставити біля джерела тепла;
  • Тісто має піднятися два рази, в проміжку один раз його треба буде обім’яти;
  • Готове тісто дістати. Розділити на дві половини і розкачати з них невеликі ковбаски;
  • Ковбаски нарізати на шматочки, з яких сформувати кульки;
  • Розкласти кульки на деко і дном склянки, змоченого в борошні видавити поглиблення в кульках;
  • Приготувати начинку. Способом змішування всіх інгредієнтів, приготованих для неї;
  • Поглиблення заповнити начинкою, злегка придавлюючи сир ложкою;
  • Залишити кондитерські вироби на расслойку;
  • Духовку розігріти до 190 градусів;
  • Випікати ватрушки в плині 30 хвилин до золотавої скоринки.
Прокрутка до верху