Манна каша – продукт, виготовлений із манної крупи, яку виробляють із зерен пшениці. З цієї крупи готують не тільки каші, але і котлетки, бісквіти, галушки. Починаючи з дитячих пір нам знайома манна каша. Як і всі крупи, манка, безперечно, корисна, так як містить повільні вуглеводи, які поступово засвоюються організмом, створюючи відчуття ситості надовго, бадьорість, приплив енергії, Особливо корисна манна каша, зварена на молоці. Але, при всіх її корисних властивостях, її не рекомендують давати дітям до 1 року і людям, хворим на цукровий діабет.
Розглянемо як зварити манну кашу на молоці без грудочок
Інгредієнти для манної каші на молоці:
- молоко – 500 мл,
- манка – 199 гр.,
- сіль і цукор за смаком.
Приготування манної каші на молоці
!. Щоб молоко не пригоріло, налити в каструлю трохи води і прокип’ятити її. Потім віть молоко і довести його до кипіння.
Гур’євська каша
Традиційно російське блюдо, яке подавали у всіх ресторанах і трактирах дореволюційній Росії. Страва смачна і в наші дні не втратив своєї популярності. По суті, це та ж каша, але більш крута, запечена і подана з солодким соусом.
Інгредієнти для гур’ївської каші:
- манка – 120 гр.,
- молоко – 400 мл,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 100 гр.,
- вершкове масло – 40 гр.,
- ванілін – 1 пакетик,
- сіль за смаком.
Для шоколадного соусу:
- жовтки – 2 шт.
- цукор – 90 гр.,
- какао -20 гр.,
- борошно – 10 гр.,
- молоко – 300 мл
Приготування гур’ївської каші.
Бісквіт з манної крупи
Інгредієнти для бісквіта з манної крупи:
- манка – 150 гр.,
- яйця -4 шт,
- Цукор – 120 гр.,
- ванілін – 5 гр.,
- молоко – 200 мл