Звична лазанья – традиційне блюдо для італійської кухні, готується з макаронів, свого роду пиріг з макаронів.
Сьогодні ми хочемо запропонувати Вам рецепт приготування вегетаріанської лазаньї з картоплі.
Картопляними стравами славиться, як відомо, традиційна білоруська кухня, а тому візьмемо за основу кілька рецептів традиційних картопляних млинців, трохи варьированном варіанті приготування.
Готується він досить просто, приготування не займе багато часу.
Як приготувати вегетаріанську лазанью за рецептом?
Для початку слід приготувати картопляні млинці.
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Картопля – близько 1,2 кг;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Сметана – 2 ст. ложки;
- Борошно – 2 ст. ложки борошна або крохмалю;
- Яйця – 1 яйце;
- Сіль – за смаком.
Рецепт приготування
Картоплю очистити, натерти на тертці. Щоб картопля не темнів, потрібно спочатку натерти по всій поверхні очищений цибулю. У картопляну масу вбити яйце, додати сметану, борошно, сіль, все гарненько перемішати. Випікати підготовлені таким чином млинці на розігрітій сковороді, попередньо ретельно змащеній олією.
Варіант 2
- Картопля – 1,2 кг картоплі;
- Борошно – 2 ст. ложки борошна;
- Кисляк – 0,25 склянки кисляку;
- Цибуля – 2 цибулини;
- Сода – на кінчику ч. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Рослинне масло – близько склянки.
Очищену картоплю варто ретельно натерти на тертці, змішати з борошном, потім додати кисле молоко, сіль, а також – соду на кінчику чайної ложки і відразу ж випекти млинці на розігрітій сковороді, грунтовно попередньо змазаній рослинною олією.
На рослинному ж маслі підсмажити і попередньо помиту нашатковану цибулю.
Потім перекласти млинці підсмаженою таким чином цибулею і поставити в духовку приблизно на 10-15 хвилин.
Подати зі сметаною.