З цього рецепту ми дізнаємося – Як приготувати вегетаріанську піцу!
Її рецепт досить простий і доступний – ми намагаємося знайомити Вас з стравами, приготування яких не займає надто багато часу.
І, тим не менш, як більшість вегетаріанських страв, вони смачні і корисні.
Отже, вегетаріанська піца – класичне блюдо італійської кухні, який отримав широке поширення за межами Італії.
Можна сказати, страва – космополіт. Воно має величезну кількість варіацій, в тому числі, одна з яких – вегетаріанська піца.
Загальним принципом залишається одне:
Коржик з тіста і помідори – в якості начинки. Ну і, мабуть, розплавлений сир, що цілком поєднується з принципами вегетаріанства – їжа тваринного походження допускається у варіанті ово-лактовегетаріанства.
Сьогодні ми приготуємо один з класичних варіантів вегетаріанської піци, без додаткових складових в якості начинки.
Час приготування: близько 50 хв., розраховане на 4 – 6, відносно невеликих порцій.
Отже, для приготування цього колоритного страви зі смаком з самої сонячної Італії нам знадобляться:
- Тісто готове або ж приготоване самостійно – близько пів кіло, або трохи менше;
- Свіжі, стиглі, соковиті помідори солодких сортів – 6-7 шт.;
- Цибуля – 2-3 середніх цибулини;
- Сир – близько 200 р.
Як приготувати вегетаріанську піцу?
Є два варіанти приготування піци: класична, з більш щільним, пишним шаром тіста і з більш тонким, Ви можете вибрати той, який Вам більше сподобається.
Сьогодні ми представимо вашій увазі варіант приготування бездріжджового тіста, для тонкої піци
Приготування бездріжджового тіста:
- Борошно пшеничне — 2 скл.;
- Молоко тепле — близько 0, 5 скл.;
- Яйця курячі— 2 шт.;
- Масло рослинне — 2 ст. л.;
- Сіль — 1 ч. л.
Приготування тісто
Яйця слід ретельно збити з молоком, потім додати потроху, поступово помішуючи, борошно, замісити тісто, додати сіль і 2 столові ложки олії і вимісити тісто до еластичності.
Дати постояти протягом 10 хвилин, наше тісто готове!
Вегетаріанська піца – готуємо за рецептом
Тісто слід добряче розкачати в корж, потім розкласти рівним, тонким шаром на відносно невеликій сковорідці.
Помідори і цибулю помити, обсушити, на попередньо розкатане тісто викласти нарізані скибочками помідори, нарізану, знову ж таки, кільцями або півкільцями цибулю, потім зверху посипати натертим на крупній тертці сиром.
Наша страва готова! Приємного апетиту і привіт з сонячної Італії!