Є багато способів поліпшити смак традиційної пасти, наприклад, приготувати вершковий соус для макаронів. У статті зібрані найкращі рецепти цієї ніжної і пікантною заправки.
Класичний вершковий соус для макаронів
Для приготування знадобиться:
- масло вершкове – 20 грам;
- упаковка на 100 мл вершків;
- будь-які приправи за вашим бажанням;
- дві столові ложки борошна.
Процес приготування:
- Ставимо сковороду на плиту, її добре прогріваємо, але на слабкому вогні.
- Додаємо масло, чекаємо, поки воно розтопиться, і засипаємо борошно.
- Перемішуємо суміш, обсмажуємо деякий час, щоб вона стала рум’яною, і акуратно починаємо заливати вершки, при цьому постійно заважаючи соус.
- Приправляємо суміш обраними спеціями і продовжуємо варити, поки вона не стане густою. Як тільки це сталося, відразу ж знімаємо з плити і використовуємо за призначенням.
З додаванням грибів
Вершково-грибний соус – ідеальне поєднання простих продуктів. Гриби в вершках стають неймовірно ніжними і ароматними.
Інгредієнти для страви:
- 0,2 літра вершків;
- чотири ложки вершкового масла;
- приправи: сіль, перець;
- близько 100 грам шампіньйонів;
- дві ложки борошна.
Процес приготування:
- Гриби промийте, дайте їм висохнути або обсушити за допомогою паперових рушників.
- Наріжте їх на шматочки так, щоб вони не були надто великими, і смажте на сковороді кілька хвилин, поки колір не почне змінюватися і ставати більш темним і рум’яним.
- На іншу сковороду покладіть масло, що залишилося, розтопіть його, всипте борошно, перемішайте і залийте вершки.
- Варіть суміш, поки вона не почне густіти, потім додайте гриби і покладіть приправи, які ви вирішили використовувати.
Рецепт приготування з часником
Необхідні продукти:
- три зубки часнику;
- 0,2 кг твердого сиру;
- 0,15 літра вершків;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- Для початку натріть сир на дрібній тертці, а часник подрібніть. Найкраще його теж перетерти або передавити, але можна просто дуже дрібно нарізати.
- Змішайте вершки з сиром, поставте на плиту і повністю розтопіть. Бажано робити це на водяній бані.
- Покладіть вибрані спеції, наприклад, чорний мелений перець і трохи солі, а також часник, і швидше подавайте соус.
Вершково-сирний соус до макаронів
Коли набридає звичне меню, хочеться чогось нового, цікавого, але при цьому нескладного. Просто приготуйте вершково-сирний соус до макаронів і це блюдо стане зовсім іншим.
Необхідні інгредієнти:
- упаковка вершків – 200 мілілітрів;
- сир твердий – 0,2 кг;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- Перелийте вершки з баночки в яку-небудь посуд, яку можна нагрівати, і поставте на плиту.
- Як тільки вони прогріються, відразу ж додайте в них попередньо подрібнений на тертці сир і добре перемішайте. Зверніть увагу, що вершки повинні бути гарячими, але не киплячими.
- Постійно заважаючи склад, доведіть сир до повного розчинення і покладіть вибрані приправи.
- Поваріть суміш ще буквально дві хвилини, після закінчення яких готовий соус можна подавати разом з макаронами.
Для спагетті «Карбонара»
Ще один спосіб отримати смачний вершковий соус – додати до нього трохи м’ясних виробів, наприклад, бекону або грудинки.
Інгредієнти для заправки:
- 100 грам бекону;
- ложка оливкової олії;
- 0,1 кг сиру;
- приправи за своїм смаком;
- 0,2 літра вершків високої жирності;
- три жовтка.
Процес приготування:
- Прогріваємо масло на сковороді, а потім відправляємо в нього смажитися часник, який потрібно попередньо порізати на невеликі шматочки.
- Додаємо нарізаний на тонкі брусочки бекон і, помішуючи вміст сковороди, смажимо його пару хвилин, поки не з’явитися золотистий колір.
- В окрему каструлю вливаємо жовтки збиваємо до однорідності і підливаємо вершки. Кладемо спеції і цю масу прогріваємо на повільному вогні.
- Як тільки вміст каструлі почне підходити до кипіння, відразу ж знімаємо його з плити, з’єднуємо з беконом і натертим сиром. Ось і все, залишилося тільки заправити цим соусом спагетті.
З помідорами
Вельми незвичайний варіант соусу. Хто б міг подумати, що вершки і помідори – це теж смачно. Обов’язково спробуйте таку заправку до макаронів.
Необхідні продукти:
- 400 грам томатів;
- приправи за вашим смаком;
- 0,1 літр вершків;
- одна невелика цибулина;
- два зубки часнику;
- ложка вершкового масла.
Процес приготування:
- Будь-яким способом подрібнюємо цибулю і часник, після чого обсмажуємо овочі, поки вони не стануть рум’яного кольору.
- В цей час робимо невеликі надрізи на помідорах, обдаємо окропом і легко знімаємо шкірку. Після цього дрібно нарізаємо м’якоть томатів або перебиваємо в блендері.
- Додаємо до цибулі з часником помідори, відразу ж присипаємо все сіллю, перцем і чекаємо, коли вміст закипить. Варимо майбутній соус ще не більше десяти хвилин.
- Залишається влити вершки, покласти масло, все добре перемішати і потримати на слабкому вогні ще пару хвилин.
Вершково-майонезний варіант
Для заправки краще всього зробити домашній майонез, але якщо такої можливості немає, то придбайте не дуже жирний продукт. Гірчицю беріть звичайну, не зернисту, тоді соус вийде однорідним.
Необхідні інгредієнти:
- столова ложка не гострої гірчиці;
- спеції на свій смак;
- упаковка вершків – 200 мілілітрів;
- ложка лимонного соку;
- близько 100 грам майонезу.
Процес приготування:
- Візьміть невелику ємність, влийте туди вказану кількість вершків, потім покладіть майонез і все добре перемішайте, щоб утворилася однорідна суміш.
- Додайте гірчицю і трохи лимонного соку. Обов’язково спробуйте, якщо чогось не вистачає, то покладіть ще.
- Не забудьте приправити сіллю, перцем і, якщо є бажання, та іншими приправами.
- Також можна додати трохи роздавленого часнику, якщо хочете заправку з більш пікантним смаком. Подавайте макарони, полив їх таким соусом, а зверху присипавши тертим сиром.
Подати макарони разом з вершковим соусом – це відмінна ідея для обіду, так і для вечері. При цьому можете навіть не сумніватися, що це просте блюдо обов’язково припаде до смаку всій вашій родині.