Вершково-майонезний варіант
Для заправки краще всього зробити домашній майонез, але якщо такої можливості немає, то придбайте не дуже жирний продукт. Гірчицю беріть звичайну, не зернисту, тоді соус вийде однорідним.
Необхідні інгредієнти:
- столова ложка не гострої гірчиці;
- спеції на свій смак;
- упаковка вершків – 200 мілілітрів;
- ложка лимонного соку;
- близько 100 грам майонезу.
Процес приготування:
- Візьміть невелику ємність, влийте туди вказану кількість вершків, потім покладіть майонез і все добре перемішайте, щоб утворилася однорідна суміш.
- Додайте гірчицю і трохи лимонного соку. Обов’язково спробуйте, якщо чогось не вистачає, то покладіть ще.
- Не забудьте приправити сіллю, перцем і, якщо є бажання, та іншими приправами.
- Також можна додати трохи роздавленого часнику, якщо хочете заправку з більш пікантним смаком. Подавайте макарони, полив їх таким соусом, а зверху присипавши тертим сиром.
Подати макарони разом з вершковим соусом – це відмінна ідея для обіду, так і для вечері. При цьому можете навіть не сумніватися, що це просте блюдо обов’язково припаде до смаку всій вашій родині.