З додаванням лимона
Враховуючи той факт, що м’ясо риби саме по собі досить прісне, до нього добре додати соус з невеликою кислинкою.
Є один оригінальний варіант, який не вимагає ніякої термічної обробки.
Для роботи знадобиться всього 3 компонента:
- 300 мл вершків (33 %);
- 1 лимон;
- 3 – 4 листочки свіжої м’яти.
Щоб приготувати з цих продуктів чудовий вершковий соус для риби, потрібно:
- З лимона вичавити сік і вилити його в миску.
- Туди ж покласти промиті під струменем проточної води листочки м’яти. Трохи придушити їх і залишити на 15 хвилин. Після цього самі листочки можна буде дістати і викинути.
- В лимонно-м’ятний сік повільно тонкою цівкою влити вершки. Вийде емульсія, яка за консистенцією нагадує собою рідковату сметану. Це і є вершковий соус з лимоном.
Цікаво, що маса виявляється досить стійкою. Вона не розшаровується з часом і не комкується. Такий соус готується буквально за 20 хвилин. При цьому він зберігає свій зовнішній вигляд до декількох годин.