Вершковий соус для риби – 7 рецептів приготування

З додаванням лимона

Враховуючи той факт, що м’ясо риби саме по собі досить прісне, до нього добре додати соус з невеликою кислинкою.

Є один оригінальний варіант, який не вимагає ніякої термічної обробки.

Для роботи знадобиться всього 3 компонента:

  • 300 мл вершків (33 %);
  • 1 лимон;
  • 3 – 4 листочки свіжої м’яти.

Щоб приготувати з цих продуктів чудовий вершковий соус для риби, потрібно:

  • З лимона вичавити сік і вилити його в миску.
  • Туди ж покласти промиті під струменем проточної води листочки м’яти. Трохи придушити їх і залишити на 15 хвилин. Після цього самі листочки можна буде дістати і викинути.
  • В лимонно-м’ятний сік повільно тонкою цівкою влити вершки. Вийде емульсія, яка за консистенцією нагадує собою рідковату сметану. Це і є вершковий соус з лимоном.

Цікаво, що маса виявляється досить стійкою. Вона не розшаровується з часом і не комкується. Такий соус готується буквально за 20 хвилин. При цьому він зберігає свій зовнішній вигляд до декількох годин.

Дивіться також:  Закуска до шампанського -7 кращих рецептів