Для того щоб зробити страву більш насиченим і смачним, зовсім необов’язково щось винаходити. Адже можна приготувати вершковий соус для спагетті, причому з найрізноманітнішими інгредієнтами.
Класичний вершковий соус для спагетті
Нижче запропоновано традиційний варіант, який ідеально підходить до макаронних виробів.
Необхідні продукти:
- ложка вершкового масла;
- ложка борошна;
- спеції на свій смак;
- 0,2 літра вершків.
Процес приготування:
- На прогріту сковороду засипаємо борошно, трохи обсмажуємо її, а потім додаємо масло. Продовжуємо смажити ще деякий час до золотистого кольору.
- Туди ж вливаємо вершки, кладемо спеції і постійно розмішуючи, щоб не було грудок, доводимо складу до потрібної густоти.
- Отриманим соусом, поки він ще гарячий, заливаємо спагетті і подаємо.
З додаванням грибів
Вершковий соус з грибами для спагетті – ще один варіант, як перетворити звичайні макарони у смачне блюдо.
Гриби ідеально поєднуються з вершками.
Необхідні продукти:
- ложка вершкового масла;
- 0,2 літра вершків;
- 300 грам грибів;
- невелика цибулина;
- спеції на свій смак;
- половина склянки гарячої води;
- дві ч. л. борошна.
Процес приготування:
- На сковороду викладаємо масло розтоплюємо його, а потім додаємо подрібнений на кубики цибулю і гриби скибочками. Обсмажуємо їх, поки не випарується вся утворилася рідина.
- Приправляємо інгредієнти в сковороді спеціями, додаємо борошно, перемішуємо і трохи тримаємо на плиті. Потім заливаємо все окропом так, щоб він покрив гриби.
- Вливаємо теплі вершки, ще раз перемішуємо, готуємо пару хвилин, не доводячи до кипіння, знімаємо.
Рецепт приготування з часником
Для тих, хто любить гострі і пікантні страви, підійде вершково-часниковий соус.
Кількість часнику можна регулювати за своїм смаком
Необхідні продукти:
- 150 мілілітрів вершків;
- три зубки часнику;
- одна цибулина;
- дві ложки вершкового масла;
- дві ложки борошна;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Нагріваємо на сковороді олію, так щоб воно розтопилося. Додаємо в нього дрібно нарізану цибулю і часник, трохи обсмажуємо.
- Засипаємо туди ж борошно, перемішуємо і продовжуємо смажити. Повинна утворитися досить густа маса.
- Після того як це сталося, покриваємо вміст вершками і приправляємо спеціями за смаком (наприклад, сіллю і чорним меленим перцем). Заважаємо склад, готуємо ще кілька хвилин, щоб соус загус, і знімаємо з вогню.
Вершково-сирний соус до спагетті
Вершково-сирний соус – це, напевно, найкраще поєднання, оскільки макарони з сиром подобаються всім.
А якщо до них додати ще і вершковий смак, то вийде ідеальне блюдо.
Необхідні продукти:
- 200 мілілітрів вершків;
- спеції на свій смак;
- 200 грам твердого сиру;
- зубчик часнику.
Процес приготування:
- Сковороду добре прогріваємо на слабкому вогні, вливаємо в неї вершки і тримаємо близько хвилини, щоб вони стали гарячими. Ні в якому разі не давайте їм закипіти.
- Сир тремо на дрібній тертці і додаємо до прогрітим вершків. Добре перемішуємо складу до однорідної консистенції так, щоб сир повністю розчинився.
- Часник дрібно нарізаємо або тиснемо, додаємо до інгредієнтів на сковороді і готуємо буквально хвилину. Цього буде достатньо, щоб з’явився часниковий аромат.
- Приправляємо суміш обраними спеціями і готуємо ще близько трьох хвилин. Ось і все, смачний соус готовий!
Для спагетті «Карбонара»
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- зубчик часнику;
- 300 грам бекону;
- 200 мілілітрів вершків;
- спеції за смаком;
- дві ложки оливкової олії;
- п’ять жовтків.
Процес приготування:
- На сковороду вливаємо олію і ставимо його нагріватися, зробивши слабкий вогонь.
- Часник подрібнюємо за допомогою ножа так, щоб отримавши невеликі шматочки. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо деякий час до рум’яності.
- Бекон нарізаємо на тонкі скибочки або брусочки і додаємо до часнику. Перемішуємо компоненти і тримаємо на вогні пару хвилину, щоб м’ясо стало злегка обсмаженою.
- У миску викладаємо жовтки і добре збиваємо їх, щоб вийшла однорідна маса. Приправляємо її спеціями, сіллю, перцем і додаємо до них натертий на дрібній тертці сир. Вливаємо вершки і знову добре розмішуємо.
- Відварені спагетті спочатку з’єднуємо з обсмаженим беконом, а потім покриваємо блюдо вершковою заправкою.
З помідорами
Помідори добре поєднуються зі спагеті, та й взагалі з будь-якими іншими макаронними виробами.
Крім того, така заправка виходить менш жирною і калорійною, ніж, наприклад, з сиром. Якщо ви хочете зовсім легкий варіант, то приготуйте вершковий соус на молоці, замінивши їм вершки.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- спеції за смаком;
- ложка оливкової олії;
- 100 мілілітрів вершків;
- зубчик часнику;
- 400 грам помідор.
Процес приготування:
- Цибулю і часник перетворюємо на невеликі кубики, викладаємо їх на сковороду, яку заздалегідь прогріли разом з оливковою олією.
- Помідори промиваємо, теж подрібнюємо на шматочки, додаємо в сковороду, перемішуємо, смажимо пару хвилин.
- Отриману масу перекладаємо в блендер і перебиваємо, поки вона не стане однорідною. Потім приправляємо суміш спеціями (наприклад, перцем і сіллю, можна додати базилік) і викладаємо до спагетті.
Вершково-майонезний варіант
Це дуже смачний, але все-таки не самий корисний соус. Тому бажано для приготування брати домашній майонез, а не його купівельної аналог.
Необхідні продукти:
- столова ложка негострої гірчиці;
- 200 мл вершків або молока;
- 100 майонезу;
- ложка лимонного соку;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- У ємність викладаємо майонез, вливаємо до нього вершки і перемішуємо.
- Туди ж додаємо гірчицю і лимонний сік, кладемо вибрані спеції за смаком і перемішуємо. Заправка готова.
За бажанням, можете її трохи підігріти перед тим, як змішувати зі спагеті.
Із запропонованих варіантів вершкового соусу кожен зможе знайти собі той, який сподобається найбільше. З його допомогою так легко буде надати звичайним спагетті більш вишуканий і цікавий смак, який уб’є наповал всіх, хто їх спробує.