Вершковий соус для спагетті – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Для того щоб зробити страву більш насиченим і смачним, зовсім необов’язково щось винаходити. Адже можна приготувати вершковий соус для спагетті, причому з найрізноманітнішими інгредієнтами.

Класичний вершковий соус для спагетті

Нижче запропоновано традиційний варіант, який ідеально підходить до макаронних виробів.

Необхідні продукти:

  • ложка вершкового масла;
  • ложка борошна;
  • спеції на свій смак;
  • 0,2 літра вершків.

Процес приготування:

  • На прогріту сковороду засипаємо борошно, трохи обсмажуємо її, а потім додаємо масло. Продовжуємо смажити ще деякий час до золотистого кольору.
  • Туди ж вливаємо вершки, кладемо спеції і постійно розмішуючи, щоб не було грудок, доводимо складу до потрібної густоти.
  • Отриманим соусом, поки він ще гарячий, заливаємо спагетті і подаємо.

З додаванням грибів

Вершковий соус з грибами для спагетті – ще один варіант, як перетворити звичайні макарони у смачне блюдо.

Гриби ідеально поєднуються з вершками.

Необхідні продукти:

  • ложка вершкового масла;
  • 0,2 літра вершків;
  • 300 грам грибів;
  • невелика цибулина;
  • спеції на свій смак;
  • половина склянки гарячої води;
  • дві ч. л. борошна.

Процес приготування:

  • На сковороду викладаємо масло розтоплюємо його, а потім додаємо подрібнений на кубики цибулю і гриби скибочками. Обсмажуємо їх, поки не випарується вся утворилася рідина.
  • Приправляємо інгредієнти в сковороді спеціями, додаємо борошно, перемішуємо і трохи тримаємо на плиті. Потім заливаємо все окропом так, щоб він покрив гриби.
  • Вливаємо теплі вершки, ще раз перемішуємо, готуємо пару хвилин, не доводячи до кипіння, знімаємо.

Рецепт приготування з часником

Для тих, хто любить гострі і пікантні страви, підійде вершково-часниковий соус.

Кількість часнику можна регулювати за своїм смаком

Необхідні продукти:

  • 150 мілілітрів вершків;
  • три зубки часнику;
  • одна цибулина;
  • дві ложки вершкового масла;
  • дві ложки борошна;
  • спеції на свій смак.
Дивіться також:  Оладки з печінки яловичої – 7 рецептів

Процес приготування:

  • Нагріваємо на сковороді олію, так щоб воно розтопилося. Додаємо в нього дрібно нарізану цибулю і часник, трохи обсмажуємо.
  • Засипаємо туди ж борошно, перемішуємо і продовжуємо смажити. Повинна утворитися досить густа маса.
  • Після того як це сталося, покриваємо вміст вершками і приправляємо спеціями за смаком (наприклад, сіллю і чорним меленим перцем). Заважаємо склад, готуємо ще кілька хвилин, щоб соус загус, і знімаємо з вогню.

Вершково-сирний соус до спагетті

Вершково-сирний соус – це, напевно, найкраще поєднання, оскільки макарони з сиром подобаються всім.

А якщо до них додати ще і вершковий смак, то вийде ідеальне блюдо.

Необхідні продукти:

  • 200 мілілітрів вершків;
  • спеції на свій смак;
  • 200 грам твердого сиру;
  • зубчик часнику.

Процес приготування:

  • Сковороду добре прогріваємо на слабкому вогні, вливаємо в неї вершки і тримаємо близько хвилини, щоб вони стали гарячими. Ні в якому разі не давайте їм закипіти.
  • Сир тремо на дрібній тертці і додаємо до прогрітим вершків. Добре перемішуємо складу до однорідної консистенції так, щоб сир повністю розчинився.
  • Часник дрібно нарізаємо або тиснемо, додаємо до інгредієнтів на сковороді і готуємо буквально хвилину. Цього буде достатньо, щоб з’явився часниковий аромат.
  • Приправляємо суміш обраними спеціями і готуємо ще близько трьох хвилин. Ось і все, смачний соус готовий!

Для спагетті «Карбонара»

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • зубчик часнику;
  • 300 грам бекону;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки оливкової олії;
  • п’ять жовтків.

Процес приготування:

  • На сковороду вливаємо олію і ставимо його нагріватися, зробивши слабкий вогонь.
  • Часник подрібнюємо за допомогою ножа так, щоб отримавши невеликі шматочки. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо деякий час до рум’яності.
  • Бекон нарізаємо на тонкі скибочки або брусочки і додаємо до часнику. Перемішуємо компоненти і тримаємо на вогні пару хвилину, щоб м’ясо стало злегка обсмаженою.
  • У миску викладаємо жовтки і добре збиваємо їх, щоб вийшла однорідна маса. Приправляємо її спеціями, сіллю, перцем і додаємо до них натертий на дрібній тертці сир. Вливаємо вершки і знову добре розмішуємо.
  • Відварені спагетті спочатку з’єднуємо з обсмаженим беконом, а потім покриваємо блюдо вершковою заправкою.
Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе

З помідорами

Помідори добре поєднуються зі спагеті, та й взагалі з будь-якими іншими макаронними виробами.

Крім того, така заправка виходить менш жирною і калорійною, ніж, наприклад, з сиром. Якщо ви хочете зовсім легкий варіант, то приготуйте вершковий соус на молоці, замінивши їм вершки.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції за смаком;
  • ложка оливкової олії;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • зубчик часнику;
  • 400 грам помідор.

Процес приготування:

  • Цибулю і часник перетворюємо на невеликі кубики, викладаємо їх на сковороду, яку заздалегідь прогріли разом з оливковою олією.
  • Помідори промиваємо, теж подрібнюємо на шматочки, додаємо в сковороду, перемішуємо, смажимо пару хвилин.
  • Отриману масу перекладаємо в блендер і перебиваємо, поки вона не стане однорідною. Потім приправляємо суміш спеціями (наприклад, перцем і сіллю, можна додати базилік) і викладаємо до спагетті.

Вершково-майонезний варіант

Це дуже смачний, але все-таки не самий корисний соус. Тому бажано для приготування брати домашній майонез, а не його купівельної аналог.

Необхідні продукти:

  • столова ложка негострої гірчиці;
  • 200 мл вершків або молока;
  • 100 майонезу;
  • ложка лимонного соку;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • У ємність викладаємо майонез, вливаємо до нього вершки і перемішуємо.
  • Туди ж додаємо гірчицю і лимонний сік, кладемо вибрані спеції за смаком і перемішуємо. Заправка готова.

За бажанням, можете її трохи підігріти перед тим, як змішувати зі спагеті.

Із запропонованих варіантів вершкового соусу кожен зможе знайти собі той, який сподобається найбільше. З його допомогою так легко буде надати звичайним спагетті більш вишуканий і цікавий смак, який уб’є наповал всіх, хто їх спробує.

Прокрутка до верху