Соковиті відбивні з індички можна приготувати на сковороді в духовці, а також за допомогою мультиварки. При кожному способі приготування страва буде володіти унікальними смаковими нотками, які обов’язково варто відчути особисто.
Класичні відбивні з індички на сковороді
Індичатина відноситься до дієтичних сортів м’яса, які відмінно засвоюються організмом.
Щоб приготувати на вечерю смачне і корисне блюдо, достатньо мати під руками:
- ½ Кг м’яса;
- шматочок сиру;
- 2 яйця;
- трохи солі, спецій і борошна.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізають шматочками упоперек волокон з товщиною не більше 1 см, щоб м’ясо не вийшло сухим.
- Кожен шматочок відбивається і присипається спеціями, сіллю.
- В піалі яйця змішуються з натертим сиром.
- У тарілку насипається борошно, в якій обвалюються відбивні.
- Потім м’ясо мачає в яєчно-сирну масу і обсмажується по парі хвилин з кожного боку.
З помідорами та болгарським перцем в духовці
Відбивні з індички в духовці можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами, що роблять смак яскравішим і насиченим.
Потрібно підготувати:
- 700 г філе;
- в 2 рази менше томатів;
- 120 г болгарського перцю;
- 160 г сиру;
- цибулину;
- 60 мл майонезу;
- вдвічі менше рослинного масла;
- трохи солі, спецій і зелені.
Етапи підготовки:
- Вимите і підсушені м’ясо нарізають стейками, які відбиваються, приправляють, солятся і відкладаються на 5 хвилин.
- Тим часом з томатів готуються колечка, з цибулі – кільця, з перцю – соломка.
- Майонез змішується з рубаною зеленню.
- На змащене деко викладається індичатина, яка присмачується майонезній заправкою.
- На кожен шматочок викладаються по черзі помідорні колечка, цибулю, перець і сирна стружка.
- Страва готується в духовій шафі близько 20 хвилин при 200°C.
Як приготувати з стегенець
Якщо в холодильнику виявилися 2 стегна індички, то можна приготувати смачні відбивні з хрусткою скоринкою з:
- яйця;
- сухарів для панірування;
- солі і перцю;
- рослинного масла.
Етапи створення:
- З стегенець знімається шкура, після чого обережно витягають кістки.
- Отримані шматочки м’яса діляться навпіл і відбиваються.
- Яйце збивається з сіллю і спеціями.
- Відбивні умочують в яєчної маси, а потім в сухарях, після чого обсмажуються на сковороді.
Відбивні з індички в клярі
Приготувавши відбивні в клярі, господиня пригостить своїх домочадців соковитим м’ясом, яке ідеально підійде для легкого, дієтичного вечері.
Потрібно підготувати:
- 200 г філейної частини;
- яйце;
- стопку молока;
- стільки ж борошна;
- трохи спецій, зелені і солі.
Щоб насолодитися соковитою індичатиною, необхідно слідувати нескладної інструкції приготування:
- Шматочки з індичого філе акуратно відбиваються, щоб м’ясо не порвалося
- Відбите м’ясо солиться і приправляється, після чого витримується близько 5 хвилин, щоб набуло більш насичений смак.
- Потім робиться кляр шляхом змішування молока, яйця, борошна, рубаною зелені і спецій.
- Відбивні умочують в клярі і обсмажуються до рум’яної скоринки на розпеченому маслі.
В мультиварці
Смачні та поживні відбивні можна приготувати, скориставшись сучасним кухонним обладнанням.
Використовуються:
- ½ Кг філе;
- стопка рослинного масла;
- 15 г паприки;
- сіль і мелений перець.
Щоб приготувати индюшиные відбивні:
- Промита і обсушенная індичатина нарізається скибочками завтовшки по 2 див.
- В піалі змішуються сіль, спеції і паприка.
- М’ясні скибочки відбиваються і присмачується пряною сумішшю.
- Чаша змащується маслом.
- На дно викладаються відбивні, які збризкують залишилися олією і обсмажуються на відповідній програмі до рум’яної скоринки з кожного боку при відкритій кришці.
У борошняний паніровці
Простий рецепт виконується з філе індички вагою 700 р. Крім м’яса, готуються:
- 2 яйця;
- трохи борошна;
- стопка рослинного масла;
- сіль, приправа і цукор.
В процесі приготування:
- Філе нарізати скибочками, які викладаються на дощечку, де під харчовою плівкою злегка відбиваються.
- Відбите м’ясо присипається цукром і спеціями.
- У глибокій мисочці яйця збиваються з сіллю.
- У тарілку насипається борошно.
- М’ясні скибочки обвалюються в борошні, а потім умочують в яйці.
- На сковороді з олією обсмажуються відбивні з двох сторін.
Парова відбивна з філе грудки індички
Паровий спосіб приготування дозволяє зберегти найбільшу кількість поживних елементів, що містяться в м’ясі.
Для виконання рецепта необхідні:
- 2 шт. болгарського перцю;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 700 г філе;
- сіль і спеції.
При підготовці слід дотримуватися наступних рекомендацій:
- Грудка промивається і обсушивается паперовими серветками, після чого нарізають скибочками товщиною до 1,5 див.
- Шматочки відбиваються, солятся і приправляється.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- Моркву ріжуть кружальцями.
- З болгарського перцю готується соломка.
- М’ясні відбивні викладаються у форму для приготування на пару для мультиварки, де покриваються шаром овочів.
- У чашу вливається склянку води, потім встановлюється форма.
- Пристрій ставиться на програму «Пар» з часом приготування 20 міну.
До відома! При відсутності мультиварки або пароварки можна скористатися каструлею і друшляком.
Готуємо з ананасами
Домочадці будуть в захопленні від ніжності відбивних, приготованих з:
- 300 г філе;
- 6 кілець ананаса;
- 30 мл соняшникової олії;
- шматочки сиру;
- паприки, солі та майонезу.
Спосіб створення:
- М’ясо нарізають шматочками, які відбиваються і викладаються на деко, де приправляються і солятся.
- Шматочки змазується майонезом, а потім покриваються кільцями ананаса, притрушиваются сирної стружкою.
- Деко накривається фольгою і відправляється на півгодини на випікання при 200°C.
Таким чином, завдяки безлічі рецептів апетитні відбивні з індички виходять дуже різноманітними.