Відбивні з індички – 8 рецептів, як приготувати смачні і соковиті відбивні з м’яса індички

Соковиті відбивні з індички можна приготувати на сковороді в духовці, а також за допомогою мультиварки. При кожному способі приготування страва буде володіти унікальними смаковими нотками, які обов’язково варто відчути особисто.

Класичні відбивні з індички на сковороді

Індичатина відноситься до дієтичних сортів м’яса, які відмінно засвоюються організмом.

Щоб приготувати на вечерю смачне і корисне блюдо, достатньо мати під руками:

  • ½ Кг м’яса;
  • шматочок сиру;
  • 2 яйця;
  • трохи солі, спецій і борошна.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізають шматочками упоперек волокон з товщиною не більше 1 см, щоб м’ясо не вийшло сухим.
  • Кожен шматочок відбивається і присипається спеціями, сіллю.
  • В піалі яйця змішуються з натертим сиром.
  • У тарілку насипається борошно, в якій обвалюються відбивні.
  • Потім м’ясо мачає в яєчно-сирну масу і обсмажується по парі хвилин з кожного боку.

З помідорами та болгарським перцем в духовці

Відбивні з індички в духовці можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами, що роблять смак яскравішим і насиченим.

Потрібно підготувати:

  • 700 г філе;
  • в 2 рази менше томатів;
  • 120 г болгарського перцю;
  • 160 г сиру;
  • цибулину;
  • 60 мл майонезу;
  • вдвічі менше рослинного масла;
  • трохи солі, спецій і зелені.

Етапи підготовки:

  • Вимите і підсушені м’ясо нарізають стейками, які відбиваються, приправляють, солятся і відкладаються на 5 хвилин.
  • Тим часом з томатів готуються колечка, з цибулі – кільця, з перцю – соломка.
  • Майонез змішується з рубаною зеленню.
  • На змащене деко викладається індичатина, яка присмачується майонезній заправкою.
  • На кожен шматочок викладаються по черзі помідорні колечка, цибулю, перець і сирна стружка.
  • Страва готується в духовій шафі близько 20 хвилин при 200°C.

Як приготувати з стегенець

Якщо в холодильнику виявилися 2 стегна індички, то можна приготувати смачні відбивні з хрусткою скоринкою з:

  • яйця;
  • сухарів для панірування;
  • солі і перцю;
  • рослинного масла.
Дивіться також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні

Етапи створення:

  • З стегенець знімається шкура, після чого обережно витягають кістки.
  • Отримані шматочки м’яса діляться навпіл і відбиваються.
  • Яйце збивається з сіллю і спеціями.
  • Відбивні умочують в яєчної маси, а потім в сухарях, після чого обсмажуються на сковороді.

Відбивні з індички в клярі

Приготувавши відбивні в клярі, господиня пригостить своїх домочадців соковитим м’ясом, яке ідеально підійде для легкого, дієтичного вечері.

Потрібно підготувати:

  • 200 г філейної частини;
  • яйце;
  • стопку молока;
  • стільки ж борошна;
  • трохи спецій, зелені і солі.

Щоб насолодитися соковитою індичатиною, необхідно слідувати нескладної інструкції приготування:

  • Шматочки з індичого філе акуратно відбиваються, щоб м’ясо не порвалося
  • Відбите м’ясо солиться і приправляється, після чого витримується близько 5 хвилин, щоб набуло більш насичений смак.
  • Потім робиться кляр шляхом змішування молока, яйця, борошна, рубаною зелені і спецій.
  • Відбивні умочують в клярі і обсмажуються до рум’яної скоринки на розпеченому маслі.

В мультиварці

Смачні та поживні відбивні можна приготувати, скориставшись сучасним кухонним обладнанням.

Використовуються:

  • ½ Кг філе;
  • стопка рослинного масла;
  • 15 г паприки;
  • сіль і мелений перець.

Щоб приготувати индюшиные відбивні:

  • Промита і обсушенная індичатина нарізається скибочками завтовшки по 2 див.
  • В піалі змішуються сіль, спеції і паприка.
  • М’ясні скибочки відбиваються і присмачується пряною сумішшю.
  • Чаша змащується маслом.
  • На дно викладаються відбивні, які збризкують залишилися олією і обсмажуються на відповідній програмі до рум’яної скоринки з кожного боку при відкритій кришці.

У борошняний паніровці

Простий рецепт виконується з філе індички вагою 700 р. Крім м’яса, готуються:

  • 2 яйця;
  • трохи борошна;
  • стопка рослинного масла;
  • сіль, приправа і цукор.

В процесі приготування:

  • Філе нарізати скибочками, які викладаються на дощечку, де під харчовою плівкою злегка відбиваються.
  • Відбите м’ясо присипається цукром і спеціями.
  • У глибокій мисочці яйця збиваються з сіллю.
  • У тарілку насипається борошно.
  • М’ясні скибочки обвалюються в борошні, а потім умочують в яйці.
  • На сковороді з олією обсмажуються відбивні з двох сторін.
Дивіться також:  Канапе з червоною рибою – 8 рецептів смачних і красивих закусок

Парова відбивна з філе грудки індички

Паровий спосіб приготування дозволяє зберегти найбільшу кількість поживних елементів, що містяться в м’ясі.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 700 г філе;
  • сіль і спеції.

При підготовці слід дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Грудка промивається і обсушивается паперовими серветками, після чого нарізають скибочками товщиною до 1,5 див.
  • Шматочки відбиваються, солятся і приправляється.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  • Моркву ріжуть кружальцями.
  • З болгарського перцю готується соломка.
  • М’ясні відбивні викладаються у форму для приготування на пару для мультиварки, де покриваються шаром овочів.
  • У чашу вливається склянку води, потім встановлюється форма.
  • Пристрій ставиться на програму «Пар» з часом приготування 20 міну.

До відома! При відсутності мультиварки або пароварки можна скористатися каструлею і друшляком.

Готуємо з ананасами

Домочадці будуть в захопленні від ніжності відбивних, приготованих з:

  • 300 г філе;
  • 6 кілець ананаса;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • шматочки сиру;
  • паприки, солі та майонезу.

Спосіб створення:

  • М’ясо нарізають шматочками, які відбиваються і викладаються на деко, де приправляються і солятся.
  • Шматочки змазується майонезом, а потім покриваються кільцями ананаса, притрушиваются сирної стружкою.
  • Деко накривається фольгою і відправляється на півгодини на випікання при 200°C.

Таким чином, завдяки безлічі рецептів апетитні відбивні з індички виходять дуже різноманітними.

Прокрутка до верху