В клярі
Відбивні в клярі люблять готувати студенти і холостяки — за рахунок кляру вони виходять товстими, пишними, поживними. Їх виходить ціла гора, а смак цілком собі нічого. Так що, вся чесна компанія буде ситою і задоволеною.
Отже, для кляра з розрахунку на кілограм філе потрібно:
- 2 курячих яйця великого розміру;
- борошна пшеничного — 8 ст. ложок;
- 4 хороші ложки сметани (при відсутності можна замінити молоком);
- солі і перцю — за необхідності.
Для приготування кляра змішати збиті яйця з сіллю, перцем і борошном. Перемішати до гладкої однорідності. Густота кляру повинна бути приблизно ідентичною густоти рідкої сметани. Якщо мало борошна — додайте.
Підготовлені шматочки відбитій курки вмочати в кляр і відразу ж відправляти в сильно розігріту олію. Дочекавшись освіти першої кірочки по краях відбивною, переверніть її на наступний бік і смажте так само. Потім знову поверніть на першу сторону і дожаривайте вже до кінця.
Добре приготований кляр буде легким, пористим і смачним.