Відбивні зі свинини — 16 рецептів приготування

Відбивні зі свинини — безпрограшне блюдо, його улюблену чоловіками, так і усіма домочадцями. Благо, що варіантів приготування відбивних існує багато і один іншого смачніше: з сиром, грибами, під томатним і соєвим маринадом… Але і це ще не все! Розповімо найпопулярніші рецепти свинячих відбивних.

Класичні відбивні зі свинини в духовці

Відбивні зі свинини в духовці — свято живота і класика кулінарного жанру. Блюдо завжди з’їдять із задоволенням і обов’язково попросять добавки. Краще м’яса може бути тільки м’ясо — це нам достеменно відомо. Принадність страви в тому, що воно не вимагає особливих премудростей і готується елементарно.

Відбивати свинину занадто тонко, не варто, інакше вона пересохне. Ідеальна товщина — 1 див.

Для відбивних можна використовувати пісну свинину без жирку, але ще краще, щоб жирок нехай трохи, але був. Так м’ясо вийде набагато соковитіше. Краще всього брати філе на кісточці — воно буквально проситься на відбивні. Але можна взяти шматочок окосту, шийки або карбонаду. Головне, щоб м’ясо було ідеальної свіжості.

Підготуємо інгредієнти:

  • філейну частину свинини — 700 г;
  • кілька горошинок чорного перцю;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сіль за смаком.

М’ясо накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо дерев’яним або олов’яним молотком. Змащуємо меленим чорним перцем, сіллю і рослинним маслом. Розігріваємо сковорідку і швидко обсмажуємо з відбивні з двох сторін. Наша мета — отримати золотисту скоринку, але не доводити м’ясо до готовності.

Тепер перекладаємо відбивні в форму для запікання (можна один на одного) і ставимо в розігріту духовку буквально на 10 хвилин. Оптимальна температура — 220 градусів. Такі відбивні виходять в міру прожареними, дуже соковитими, свинина, нехай і не тане в роті, але стає ніжною.

Виймаємо наше м’ясо і сервіруємо стіл. Гарнір до отбивным може бути будь-яким. Підійде паста, рис, картопляне пюре. Але ми, як прихильники здорового харчування, пропонуємо подати мяско з печеними або свіжими овочами. Так воно засвоюється швидко і не завдає шкоди фігурі.

Рецепт запікання м’яса в фользі

Свинина в фользі виходить ніжною, соковитою, ось це мяско дійсно тане в роті. Фольга «запечатує» м’ясні соки всередині, хоча при цьому не гасить м’ясо. Технологія цікава, так і форму мити не доведеться: викинемо фольгу і посуд залишиться чистою.

Рецепт вчить готувати домашню буженину — прекрасну альтернативу купівельними ковбас і сосисок, поживне, корисне м’ясне блюдо. Ви можете запекти м’ясо порційно або великим шматком — результат обов’язково порадує.

Свинина — м’ясо нейтральне. Він відмінно вбирає багато аромати і спеції до неї підходять будь-які. Але чистий смак м’яса підкреслюють тільки чорний перець і сіль.

Нам знадобиться шматок свинини (краще окіст) вагою 700 г, морква, кілька зубчиків часнику і спеції. Можна взяти просто сіль і чорний перець.

Якщо ви задумали запікати свинину шматком, то відбивати нічого не доведеться. Але для порціонної подачі відбиваємо шматочки до 2 см завтовшки.

А тепер все просто:

  • Свинину відбиваємо.
  • Робимо з боків надрізи.
  • Моркву і часник ріжемо брусочками і тонкими скибочками.
  • Набиваємо «кишеньки» овочами.
  • Натираємо сіллю і перцем.
  • Акуратно кладемо кожен шматочок у фольгу і викладаємо у форму.
  • Готуємо при температурі 220 градусів 25 хвилин.
  • Дістаємо і подаємо на стіл.

Подачу можна зробити креативною, в дусі кращих сучасних ресторанів. Нам треба просто злегка розгорнути фольгу, залишаючи шматочок м’яса всередині, а навколо розкласти картоплю по-селянськи, крупно різані овочі та зелень. Поруч з кожним їдців ставимо порцію білого соусу з йогурту і м’яти. Мочаємо шматочки свинини в соус і насолоджуємося життям!

Свинячі відбивні, запечені в вершково-часниковому соусі

Якщо ви жодного разу не пробували відбивні, замариновані в сметанно-часниковому соусі, а потім запечені в духовці — ваш гастрономічний світ, безумовно, страждає. Тане в роті, м’ясо, підкреслене спеціями і прянощами, щадна технологія приготування роблять страву досконалим. Хвилюватися не доведеться навіть людям, які вважають калорії. Особливо, якщо шматочок буде невеликим, а в якості гарніру виступлять бурий рис або свіжі овочі. Але тут важливо вибирати пісний шматок без жирку.

Нам потрібні:

  • шматок свинячої вирізки без жиру і кісток — 700 г;
  • вершки — 200 мл;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, чорний мелений перець — щіпка.

Головна родзинка страви — правильний соус. Для нього нам знадобляться вершки 45% жирності і трохи часнику. З часником старатися не варто — він лише повинен відтіняти соус. Змішуємо вершки, сіль і часник, пропущений на чеснокодавилке. Даємо трохи настоятися. Відбиваємо м’ясо і занурюємо у вершковий соус. Даємо м’яса промаринуватися протягом години.

Тільки не передержите м’ясо! Воно висохне і стане нагадувати «підошву».

Викладаємо шматочки в глибоку форму для запікання і заливаємо соусом. Ставимо в духовку, прогріту до 200 градусів. Соус буде поступово випаровуватися, просочуючи кожне волокно нашої свинини, чому м’ясо вийде м’яким. Часник відтінятиме смакову гаму і в цілому поєднання вийде прекрасне. Ледь на свинині з’явилася легка золотава скоринка (приблизно через 15 хвилин), вимикаємо вогонь до 60 градусів і ще тушкуємо 5-7 хвилин. Вимикаємо духовку, сервіруємо стіл.

Дивіться також:  Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Таке м’ясо просить супроводу у вигляді повітряного картопляного пюре. Так і зробимо. Але подамо пюре нетривіально. Оформимо у вигляді трояндочок: для цього треба просто видавити пюре через кулінарний мішок (або звичайний поліетиленовий пакет), надаючи будь-яку форму. Прикрашаємо зеленню і смакуємо.

М’які і соковиті відбивні зі свинини на сковороді

Чим хороша свинина, так це здатність готуватися в лічені хвилини. Якщо немає часу, а м’яса дуже хочеться, можна швидко смажити відбивні зі свинини на сковорідці. Тим не менш, при всьому бажанні, не варто мріяти приготувати стейк зі свинини прожарювання medium rare: свинина — не яловичина і може містити небезпечні для людини гельмінти; доготавливаем її до кінця.

Для страви нам знадобиться:

  • два шматочки свинини на кісточці;
  • солі з перцем на смак господині;
  • будь олії трохи.

Відбиваємо м’ясо через харчову плівку (так сік залишиться всередині, м’ясні волокна не «размахрятся»), приправляємо сіллю і перцем. Змащуємо його злегка рослинним маслом, щоб у процесі смаження утворилася приємна скоринка. Розжарюємо сковорідку, але не занадто — вогонь повинен бути помірним, інакше м’ясо швидко пригорить. Ідеальна сковорідка для страви — чавунна, гриль. В ній відбивна буде нагадувати стейк і добре просмажиться. Якщо ж у вас звичайна тефлонова сковорода, доведеться свинину потримати трохи під кришкою — м’ясо повинно повністю пропарити.

Отже, викладаємо на сковороду наші відбивні. Смажимо на помірному вогні з одного боку (3-4 хвилини), а потім стільки ж з іншого. Закриваємо м’ясо кришкою і вимикаємо плиту. Коли процес на плиті повністю затих, м’ясо можна подавати.

Дуже смачними наші швидкі відбивні вийдуть з картоплею, який теж можна приготувати на швидку руку: запекти в мікрохвильовій печі, прямо в шкірці, але попередньо помивши жорсткої щіточкою. Ріжемо картоплю, кладемо крихітний шматочок вершкового масла, посипаємо зеленню. Поруч викладаємо соковиту свинячу відбивну. Хіба це не свято життя?

Оригінальний варіант страви в кунжуті

Паназійська кухня сьогодні у великій пошані. У Китаї свинину дуже люблять і готують в різних кисло-солодких соусах, часто приправляють кунжутом. Приправа припаде до смаку всім шанувальникам китайської кухні і тим, хто любить відчувати легку хрусткість, приємне горіхове післясмак, що залишають насіння кунжуту.

Для відбивних нам знадобиться шматок свинини на 500-700 г, 2 яйця, 50 г насіння кунжуту.

Як готуємо страву:

  • М’ясо відбиваємо, солимо і перчимо.
  • Яйця злегка збиваємо вінчиком.
  • Мочаємо м’ясо в курячі яйця.
  • Щедро обвалюємо в кунжуті.
  • Кидаємо на гарячу сковорідку.
  • Обсмажуємо з двох сторін, поки насіння не стануть коричневими.

Такі відбивні краще подавати з рисом і соєвим соусом. Відрізаємо шматочки м’яса ножиком, маку в соус, їмо, нахвалюючи кухаря, прікусивая зеленню і свіжими огірками.

З грибами і сиром

Відбивні з грибами і сиром — часті гості на святкових столах. Це легка варіація м’яса по-французьки і ще більш ароматна, адже гриби і м’ясо ніби створені один для одного.

Деякі господині кладуть сиру цибулю, часто він не прожарюється і хрустить. Уникнути цього просто, якщо попередньо злегка пасерувати цибулю на рослинній (або вершковому) олії.

Для страви нам знадобиться:

  • 700 грам филейки свинини;
  • 200 г сиру;
  • майонез — 100 мл;
  • печериці — 100 г;
  • велика головка ріпчастої цибулі;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сіль, перець за смаком.

М’ясо ріжемо і відбиваємо. Цибулю злегка обсмажуємо на сковорідці. Викладаємо на деко шари у такій послідовності: м’ясо—лук—гриби—сир. Присаливаем за смаком кожен шар і перчимо. Запікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин.

Свинина під ароматною шапочкою прекрасна в теплому і холодному вигляді. Шкода, що до наступного дня вона ніколи не «доживає».

У подвійному клярі

Відбивні в клярі можна брати з собою в дорогу, як бэнто на роботу і взагалі вони нагадують розрекламовані нагетси. Блюдо виходить соковитим, тому що кляр надійно запечатує м’ясні соки і під тестом воно швидко доходить до кондиції. Подвійний кляр — подвійна гарантія соковитого і ніжного м’яса під шаром солодкуватого і дуже делікатного тесту.

Необхідні інгредієнти:

  • свинина — 600 г;
  • 2 курячих яйця;
  • кефір (або пиво) — 200 мл;
  • борошно — кілька столових ложок;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія — 200 мл

Для початку відбиваємо м’ясо тонкими скибочками. І ось тут радимо проявити силу — чим тонше буде м’ясо, тим смачніше вийде наші відбивні. Солимо і перчимо свинячі скибочки.

Готуємо кляр. Для цього змішуємо кефір або пиво з борошном і злегка присаливаем тісто. В окремому посуді збиваємо яйце і щіпку солі до пишної піни.

Відбивні в клярі обов’язково викладайте на паперові рушники — вони вберуть надлишки жиру.

Залишилося м’ясо спочатку вмочити в яєчну суміш, потім в кляр, слідом знову в яйце і знову в тісто. Коли на м’ясі з’явилася скориночка з тіста і яєць, кладемо шматок на сковорідку. Її важливо розігріти на середньому вогні, налив туди багато рослинної олії. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки.

Відбивні смачні самі по собі і з білим соусом з йогурту, часнику та зелені. Відрізаємо по шматочку, маку в соус і їмо, закушуючи теплими коржами з тандира. Звичайно, страву не можна назвати корисним, зате яке воно смачне!

Дивіться також:  Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

З помідорами і сиром

Томати, сир і м’ясо створюють дивовижний кулінарний тандем. Примітно, що таке поєднання найбільше оцінили в нашій країні — в Європі його називають не інакше як «м’ясо по-російськи». Продовжимо ставити свої кулінарні традиції світу, адже поєднання і правда дивно смачне.

Томати краще брати м’ясисті, не дуже соковиті, інакше в соку м’ясо «попливе», що зіпсує все наше блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • свинина — 700 г;
  • томати — 3 шт.;
  • цибулина велика — 1 шт.;
  • майонез — 200 мл;
  • твердий сир — 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія — 30 мл

М’ясо відбиваємо, солимо і перчимо. Викладаємо на деко. Цибулину ріжемо дуже тонкими півкільцями і викладаємо прямо на м’ясо. Томати шаткуємо на дуже тонкі кільця і відправляємо слідом за цибулею. Зверху «малюємо» ажурну сіточку з майонезу. Для цього в кутку м’якою пачки зрізаємо куточок і виходить подоба кулінарного мішка, наповнене соусом.

Трьом сир і відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів. Випікаємо до м’якості овочів і м’яса. Включаємо вогонь до 220 градусів, щоб сир зверху перепікся. Рум’яна кірочка ознака того, що страва готова!

М’ясо по-російськи виходить ніжним, соковитим і шалено смачним з овочами і картоплею по-селянськи.

Під соєвим маринадом

Свинину легко маринувати в будь-якому соусі і соєвий маринад додасть м’ясу особливий, пряно-солодкуватий присмак. Таке м’ясо дуже люблять японці, а їхня кухня викликає тільки захоплення. Тільки постарайтеся знайти якісний соєвий соус — дешевий зіпсує свинину. Кращий продукт продається в скляних пляшках, бренд при цьому не має вирішального значення.

Солити свинину не потрібно: соєвий соус — прекрасний замінник солі.

Для відбивних нам знадобиться шматок свинини на 500-700 г, соєвий соус — 50 мл

Як готуємо:

  • Відбиваємо м’ясо.
  • Кладемо в соус сої.
  • Маринуємо 30 хвилин.
  • Смажимо на сковорідці або тушкуємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів — не довше!).

Відбивні в соєвому маринаді ідеально поєднуються з бурим рисом, свіжими овочами-гриль. Обов’язково подавайте їх з зеленню — поєднання вийде смачним, а засвоїться страву набагато швидше!

Святкові відбивні під шубою

М’ясо по-французьки з ніжно-кремового шапочкою виходить найсмачнішим саме з свинини. Кращого гарячого блюда на застілля (особливо в Новий рік) ще ніхто не придумав — залишилося освоїти деякі тонкощі і братися за приготування.

Чим тонше буде порізаний лук, тим смачніше вийде блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • свинина — 700 г;
  • цибулина велика — 2 шт.;
  • майонез — 200 мл;
  • твердий сир — 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинне масло — 20 мл

Відбиваємо м’ясо тонкими скибочками, укладаємо на дно противеня форми для запікання. Лук ріжемо тонкими півкільцями і викладемо на м’ясо. Приправляємо все сіллю і перцем, трьом на м’ясо сир. Зверху тонкою сіточкою покриваємо блюдо майонезом — соус додасть страві соковитості, зробить м’ясо вершковим.

Відправляємо свинину в духовку і тушкуємо 40 хвилин під кришкою при 180 градусах. Перед подачею відкриваємо м’ясо і даємо йому підрум’янитися. Подаємо із зеленню і картоплею — кращого супроводу м’яса не придумаєш!

Під томатним маринадом

Томатний маринад для відбивних надає свинині кислинку і, крім того, томати володіють прекрасним властивістю розм’якшувати м’ясні волокна. Такі відбивні виходять особливо м’якими і ніжними і вже тим більше, якщо приправити їх орегано.

Нам потрібні:

  • свинина — 600 г;
  • томати у власному соку — 1 банка;
  • орегано — щіпка;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинне масло — 20 мл

Свинину відбиваємо товщиною 1-2 див. Укладаємо в жаростійкий посуд. Заливаємо томатним соком, приправленим сіллю, перцем і орегано. Маринуємо 40-50 хвилин (можна довше). Духовку розігріваємо і ставимо в неї відбивні. Запікаємо 40 хвилин, поки томатний маринад не випарується. М’які, соковиті відбивні подаємо з відварною картоплею, посипаною кропом і политої запашною олією. Ідеальне доповнення до страви — мариновані корнішони або каперси, які зроблять блюдо пікантніша.

З чорносливом

Свинину з чорносливом можна назвати святковим блюдом. Солодкувате м’ясо, просочене ледь вловимим копченим присмаком своєрідно, але дуже оригінально, і припаде до смаку цінителям нетривіальних страв. Гасити такі відбивні будемо в мультиварці — так м’ясо вийде тане.

Чорнослив необхідно попередньо розпарити в гарячій воді, інакше він не протушкується.

Необхідні інгредієнти на 700 грам свинини:

  • чорносливу — 5-10 шт.;
  • води або бульйону — півсклянки;
  • солі з перцем на смак кухарки;
  • рослинної олії — 20 мл

Свинину відбиваємо, солимо, перчимо і укладаємо на дно мультичаши. Зверху викладемо ягоди чорносливу, розрізані на шматочки (можна і цілком!), заллємо все бульйоном або водою. Бульйону беріть чисто символічно — нам не потрібно, щоб м’ясо варилося. Включаємо режим «м’ясо» і тушкуємо до сигналу про закінчення приготування. Подаємо відбивні з рисом, полив ароматним черносливовым соком. І, будь ласка, не забудьте про десерт — кава з кулькою ванільного пломбіру. Післясмак обіцяємо дивовижне!

Як смачно посмажити в панірувальних сухарях?

Шніцелі не втрачають апетитності ні за яких обставин! Вони смачні навіть в холодному вигляді, служать прекрасною основою для домашніх гамбургерів — достатньо купити булочку з кунжутом, помазати її гірчицею або майонезом і покласти тонкі скибочки солоних огірків і томатів. В сухарях м’ясо залишається соковитим, а якщо купити сухарики з приправами — страва вийде удвічі смачніше.

Дивіться також:  Біфштекс з яловичини — 7 рецептів приготування

Приготувати сухарі легко і вдома: шматочки батона підсушуємо в духовці, викладаємо в блендер з двома зубчиками часнику і дрібкою прованських трав, перемелюємо. Вийде дуже ароматна суміш, яку потрібно використовувати негайно — довго вона не зберігається.

Підготуємо компоненти на 700 грам свинини:

  • сухарі для панірування — 200 г;
  • велике яйце — 2 шт.;
  • пісне масло — 100 мл

Свинину відбиваємо дуже тонко. Солимо, перчимо за смаком. Яйця збиваємо до пишної піни. Шматочки м’яса макаємо в яйця і тут же в сухарики. Кидаємо на розпечену сковорідку і обсмажуємо до золотавої скоринки. Шніцелі викладемо на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир. Сервіруємо картоплею, обсмаженою на олії, кругляшками свіжого огірка і гілочками кропу. На тарілку поставимо томатний або білий соус — їмо і насолоджуємося!

По-німецьки

На німецьку кухню справили величезний вплив Франція та Бельгія. Тим не менш, уявити її без свинячих відбивних неможливо. Це все одно, що позбавити Україну національного борщу! Німці обожнюють свинячі відбивні і готові їсти їх щодня, запиваючи свіжим пінним напоєм. Переймем німецькі кулінарні традиції — приготуємо фірмові німецькі відбивні.

Нам потрібні:

  • свинина — 700 г;
  • сіль, перець;
  • діжонська гірчиця — 50 мл;
  • рослинне масло — 100 мл

Відбиваємо м’ясо шматочками по 2-3 см і маринуємо в гірчиці від 2 до 4 годин. Розігріваємо сковорідку. Кидаємо м’ясо в розігріте масло і швидко обсмажуємо до золотавої скоринки. Викладаємо заготовки у форму і доводимо до готовності при температурі 200 градусів 10 хвилин. Подаємо з картопляним пюре або тушкованою капустою. Приємним доповненням стануть печериці, які треба швидко обсмажити на вершковому маслі. Прикрашаємо зернистою гірчицею, яку викладаємо поруч з м’ясом або гіркою зверху кожного шматочка. Обов’язково зробіть тости з чорного хліба, натерті часником — страва буде неповторним!

Рецепт свинячих відбивних, фаршированих ананасом (соковиті відбивні)

Відбивні з соковитим і солодким ананасом прикрасять будь-який святковий стіл. Хоча і свята чекати не обов’язково — готуємо м’ясо прямо сьогодні!

М’ясо буде особливо смачним, якщо його попередньо замаринувати в ананасовому соку від 60 до 90 хвилин.

Нам будуть потрібні:

  • свинина — 800 г;
  • сіль, перець;
  • банку консервованих ананасів — 300 г;
  • майонез — 50 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • рослинне масло — 100 мл

Відбиваємо м’ясо, але не дуже стараємося: шматочки повинні залишатися товстими, адже нам доведеться їх фарширувати. У кожному шматочку робимо «кишеньки», надрізаю їх дуже гострим ножем (будьте обережні!). Круглі шматочки ананаса розрізаємо на 2 частини вздовж. Акуратно кладемо їх всередину кожного «кишеньки». Шматочки м’яса солимо, перчимо і викладаємо на дно форми. Посипаємо тертим сиром, а зверху видавлюємо тонкою сіточкою, майонез. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування включаємо режим «гриль» і даємо утворитися апетитною скоринки. Свинячі відбивні будуть ще смачніше, якщо подавати з картопляним пюре або бурим рисом і прикрасити гілочками свіжої петрушки.

В медовому соусі

Свинина в медовому соусі — класика китайської кухні, особливо, якщо мед поєднати з соєвим соусом. Солодкувата, пряна свинина виходить ароматною і ніжною, якщо замаринувати її протягом пари годин.

В маринад можна додати апельсиновий сік — він додасть м’ясу особливий аромат і легку кислинку.

Підготуємо такі компоненти:

  • свинини — 500 г;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • мед — 3 ст. л (або менше, якщо не любите солодощі);
  • картопляний крохмаль — 3 ст. л;
  • насіння кунжуту — 3 ст. л;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Змішуємо мед і соєвий соус, кладемо свинину, розрізану на смужки. Маринуємо протягом години. Розігріваємо сковорідку. Масло накаляем. Обвалюємо шматочки в крохмалі і насінні кунжуту і викладаємо на сковорідку. Швидко обсмажуємо з двох сторін. Заливаємо медовим соусом, вимикаємо сковорідку до мінімального вогню і тушкуємо, поки м’ясо не стане м’яким (зазвичай достатньо 30 хвилин).

Готове м’ясо подаємо з рисом — це ідеальний гарнір. Їмо, радіючи кожному шматочку, заїдаючи теплою чіабаттою або коржі з пшеничного борошна. Свинину з кунжутом можна загортати з овочами в лаваш і їсти зразок домашньої шаурми. А ще її легко поєднувати з гречаною локшиною — вийде смачний і ситний тандем.

Свинячі відбивні важко назвати тривіальним стравою, вони гарні і в будні, доречні і на святковому столі. Ви можете поєднувати їх з солодкими компонентами, наприклад, доповнити м’ясо персиками або курагою. Легко відтіняти їх смак грибами і навіть соусом з солоних анчоусів — поєднання незвичайне, але дуже смілива. Свинина — це легкість у приготуванні, доступність компонентів, універсальність і повний простір для кулінарних фантазій. Готуйте із задоволенням, будьте ситі і щасливі!

Прокрутка до верху