Відбивні зі свинини в духовці — 10 рецептів приготування

Відбивні зі свинини в духовці – це неймовірно смачне, ситне блюдо, яке не соромно поставити на святковий стіл. До того ж вони дуже легко готуються.

Прості відбивні зі свинини в духовці

Щоб приготувати відбивні по цьому рецепту вам знадобиться мінімум продуктів, а результат вийде приголомшливим.

Необхідні продукти:

  • 2 великі ложки молока;
  • 0,4 кг свинини;
  • стакан панірувальних сухарів;
  • яйце;
  • три ложки вершкового масла;
  • спеції.

Процес приготування:

  • З’єднуємо яйце і молоко, трохи збиваємо.
  • М’ясо нарізаємо на тонкі шматки, робимо їх більш м’якими за допомогою кулінарного молоточка, присипаємо обраними спеціями. Не варто занадто сильно бити м’ясо, інакше є ймовірність, що відбивна вийде занадто сухий або просто порветься.
  • Занурюємо в підготовлену суміш з яйця і молока кожну заготовку, а потім в панірувальні сухарі.
  • На деко покласти топлене вершкове масло і викладаємо шматочки м’яса.
  • Тримаємо в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі близько 25 хвилин.

Як приготувати з картоплею?

Відбивні з картоплею в духовці – повноцінне друге блюдо. Досить викласти все в форму і чекати смачного обіду.

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • кілограм картоплі;
  • 100 грам майонезу;
  • спеції;
  • 50 грам сиру;
  • дві цибулини;
  • 0,4 кг свинини.

Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо, нарізаємо на шматки, відбиваємо їх і приправляємо спеціями.
  • Картоплю та цибулю очищаємо і перетворюємо на невеликі шматочки. Картоплю найкраще різати тонкими кружками. Їх відразу ж відправляємо на промазанный маслом деко або форму й додаємо приправи за смаком.
  • Зверху кладемо частину м’яса і цибулі, знову повторюємо ці шари і завершуємо всі картоплею.
  • Всі промазуємо майонезом, після чого готуємо на 200 градусах в духовці близько 60 хвилин. Незадовго до завершення процесу посипаємо картоплю сирної стружкою.

Не економте на сирі в стравах, де він повинен розплавитися. Дешевий «сирний продукт» зіпсує весь смак. Вже краще в такому випадку взяти хороший плавлений сир.

Дивіться також:  Як смачно приготувати рибу в духовці? 23 рецепта!

З грибами

Якщо хочете більш цікаве поєднання, то обов’язково спробуйте відбивні зі свинини з грибами.

Необхідні продукти:

  • 0,1 кг майонезу;
  • приправи і зелень;
  • 0,2 кг грибів;
  • 0,6 кг свинини;
  • 200 грам сиру.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки і добре відбиваємо, після чого приправляємо обраними спеціями.
  • Підготуйте форму, викладіть на неї спочатку шматки м’яса, потім нарізані на скибочки гриби, і покрийте зверху сумішшю з майонезу і тертого сиру.
  • Готуйте заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі близько 50 хвилин.

Безумовно, печериці — красиві і доступні гриби. Але якщо є можливість, віддайте перевагу їм лісові — їх просто божественний аромат!

Рецепт запікання під сирною скоринкою

Відбивні з сиром виходять ніжними і дуже хрусткими. Сир краще натирати на крупній тертці або навіть нарізати найтоншими слайсами.

Необхідні продукти:

  • 100 грам борошна;
  • дві ложки масла рослинного;
  • сухарі панірувальні;
  • спеції;
  • 100 грам сиру;
  • яйце;
  • 0,6 кг свинини.

Процес приготування:

  • Нарізаємо м’ясо на шматочки товщиною не більше одного сантиметра, добре відбиваємо, але так, щоб вони не порвалися, і приправляємо спеціями.
  • Кожен підготовлений шматочок спочатку обвалюємо в борошні, потім в злегка збитому яйці і в натертому сирі так, щоб він «приклеївся» до отбивным. Завершуємо паніровку сухарями.
  • Поміщаємо м’ясо на нагріту сковороду і смажимо з двох сторін на олії, після чого викладаємо на деко і готуємо ще близько 20 хвилин на 200 градусах.

Відбивні на кісточці з свинини в духовці

Відбивні на кісточці – ідеальна страва для чоловіка! Ситне і смачне — справжня бомба.

Для цієї страви віддайте перевагу корейке.

Необхідні продукти:

  • 0,6 кг м’яса;
  • приправи і олію.

Процес приготування:

  • Спочатку готуємо м’ясо: добре промиваємо його, чекаємо, поки підсохне або обтираем серветками, нарізаємо на шматки середнього розміру, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
  • Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і кожен м’ясної шмат обсмажуємо за три хвилини з обох сторін.
  • Після цього відправляємо заготовки на деко або у форму. Доводимо до готовності протягом 10 хвилин на 200 градусах.
Дивіться також:  Курка по-французьки – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Святкове блюдо з чорносливом

Як би дивно це не звучало, але м’ясо добре поєднується з чорносливом, головне – правильно приготувати. Однак, таке поєднання доводиться до смаку не всім. Але спробувати однозначно варто!

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • приправи;
  • 0,3 кг чорносливу;
  • 0,7 кг свинини;
  • 200 мл білого вина;
  • 50 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Чорнослив необхідно добре промити, залити вином так, щоб воно повністю покривало і залишити просочуватися на п’ять годин.
  • Вибране м’ясо нарізаємо і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка, приправляємо спеціями за смаком.
  • Цибулю наріжте на дрібні шматочки і трохи стушкуйте на сковороді. Як тільки він почне міняти колір, знімайте і засинайте їм відбивні.
  • Цю суміш з м’яса і цибулі викладіть шаром у форму, потім покрийте шматочками чорносливу і ще раз повторіть шари. Запікайте на 180 градусах близько 40 хвилин.

Відбивні зі свинини по-французьки з помідорами

Відбивні зі свинини в духовці з помідорами – ще один варіант не тільки смачної, але і красивого страви, придатного для святкового столу.

Необхідні продукти:

  • спеції;
  • цибулина;
  • 0,6 кг свинини;
  • 150 грам сиру;
  • три помідора;
  • 0,1 кг майонезу.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки товщиною до 15 міліметрів, відбиваємо і обвалюємо в спеціях.
  • Цибулю і помідори перетворюємо в кільця, а сир подрібнюємо за допомогою терки.
  • У форму кладемо спочатку підготовлене м’ясо, намазуємо його майонезом, потім — шар цибулі та помідорів. Після ще раз промазуємо все майонезом і посипаємо сиром. Доводимо до готовності і рум’яності при 180 градусах протягом 30 хвилин.

У сметанною заливці з гірчицею

Необхідні продукти:

  • дві ложки гірчиці;
  • три ложки сметани;
  • спеції;
  • 100 грам сиру;
  • 0,5 кг свинини.
Дивіться також:  Підлива з свинини — 11 рецептів приготування

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки потрібного розміру, відбиваємо, присипаємо спеціями.
  • Відправляємо їх на деко і запікаємо близько 15 хвилин на 180 градусах. А в цей час готуємо соус: змішуємо сметану з гірчицею і натертим сиром.
  • Дістаємо злегка запекшееся м’ясо, покриваємо його заливкою і знову прибираємо в духовку ще на 10 хвилин, встановивши нагрівання на 200 градусів.

Дуже цікаво і пікантно в заливці буде «грати» діжонська гірчиця.

Додайте трохи цього соусу і насолоджуйтеся соковитими зернятками в ніжній вершковою заправці.

З ананасами і сиром

Необхідні продукти:

  • п’ять кілець ананаса;
  • 0,5 кг свинини;
  • спеції;
  • три ложки сметани;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Свинину нарізаємо на відповідні шматки, відбиваємо і присипаємо спеціями. Потім промазуємо сметаною і відправляємо в форму.
  • На кожен шматочок кладемо скибочку ананаса і трохи тертого сиру. Запікати необхідно на 200 градусах приблизно 20 хвилин.

З корейською морквою

Необхідні продукти:

  • кілограм свинини;
  • 0,2 кг сиру;
  • спеції;
  • 0,3 кг корейської моркви;
  • три ложки майонезу.

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо добре промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки товщиною до сантиметра і відбиваємо їх, щоб вони стали ще тонше і м’якше. Присипаємо спеціями за своїм смаком, але обов’язково сіллю і перцем.
  • Кожен шматочок викладаємо у форму, зверху покриваємо невеликою кількістю корейської моркви і тертим сиром.
  • Готуємо близько 20 хвилин при 180 градусах, поки колір сиру не стане красивим і рум’яним.

Крім цих рецептів є й багато інших варіантів приготування соковитих відбивних в духовці. Але який би ви не вибрали, м’ясо завжди виходить дуже смачним і практично не віднімає часу на готування.

Прокрутка до верху