Відбивні зі свинини в духовці – це неймовірно смачне, ситне блюдо, яке не соромно поставити на святковий стіл. До того ж вони дуже легко готуються.
Прості відбивні зі свинини в духовці
Щоб приготувати відбивні по цьому рецепту вам знадобиться мінімум продуктів, а результат вийде приголомшливим.
Необхідні продукти:
- 2 великі ложки молока;
- 0,4 кг свинини;
- стакан панірувальних сухарів;
- яйце;
- три ложки вершкового масла;
- спеції.
Процес приготування:
- З’єднуємо яйце і молоко, трохи збиваємо.
- М’ясо нарізаємо на тонкі шматки, робимо їх більш м’якими за допомогою кулінарного молоточка, присипаємо обраними спеціями. Не варто занадто сильно бити м’ясо, інакше є ймовірність, що відбивна вийде занадто сухий або просто порветься.
- Занурюємо в підготовлену суміш з яйця і молока кожну заготовку, а потім в панірувальні сухарі.
- На деко покласти топлене вершкове масло і викладаємо шматочки м’яса.
- Тримаємо в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі близько 25 хвилин.
Як приготувати з картоплею?
Відбивні з картоплею в духовці – повноцінне друге блюдо. Досить викласти все в форму і чекати смачного обіду.
Необхідні продукти:
- ложка рослинної олії;
- кілограм картоплі;
- 100 грам майонезу;
- спеції;
- 50 грам сиру;
- дві цибулини;
- 0,4 кг свинини.
Процес приготування:
- М’ясо добре промиваємо, нарізаємо на шматки, відбиваємо їх і приправляємо спеціями.
- Картоплю та цибулю очищаємо і перетворюємо на невеликі шматочки. Картоплю найкраще різати тонкими кружками. Їх відразу ж відправляємо на промазанный маслом деко або форму й додаємо приправи за смаком.
- Зверху кладемо частину м’яса і цибулі, знову повторюємо ці шари і завершуємо всі картоплею.
- Всі промазуємо майонезом, після чого готуємо на 200 градусах в духовці близько 60 хвилин. Незадовго до завершення процесу посипаємо картоплю сирної стружкою.
Не економте на сирі в стравах, де він повинен розплавитися. Дешевий «сирний продукт» зіпсує весь смак. Вже краще в такому випадку взяти хороший плавлений сир.
З грибами
Якщо хочете більш цікаве поєднання, то обов’язково спробуйте відбивні зі свинини з грибами.
Необхідні продукти:
- 0,1 кг майонезу;
- приправи і зелень;
- 0,2 кг грибів;
- 0,6 кг свинини;
- 200 грам сиру.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки і добре відбиваємо, після чого приправляємо обраними спеціями.
- Підготуйте форму, викладіть на неї спочатку шматки м’яса, потім нарізані на скибочки гриби, і покрийте зверху сумішшю з майонезу і тертого сиру.
- Готуйте заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі близько 50 хвилин.
Безумовно, печериці — красиві і доступні гриби. Але якщо є можливість, віддайте перевагу їм лісові — їх просто божественний аромат!
Рецепт запікання під сирною скоринкою
Відбивні з сиром виходять ніжними і дуже хрусткими. Сир краще натирати на крупній тертці або навіть нарізати найтоншими слайсами.
Необхідні продукти:
- 100 грам борошна;
- дві ложки масла рослинного;
- сухарі панірувальні;
- спеції;
- 100 грам сиру;
- яйце;
- 0,6 кг свинини.
Процес приготування:
- Нарізаємо м’ясо на шматочки товщиною не більше одного сантиметра, добре відбиваємо, але так, щоб вони не порвалися, і приправляємо спеціями.
- Кожен підготовлений шматочок спочатку обвалюємо в борошні, потім в злегка збитому яйці і в натертому сирі так, щоб він «приклеївся» до отбивным. Завершуємо паніровку сухарями.
- Поміщаємо м’ясо на нагріту сковороду і смажимо з двох сторін на олії, після чого викладаємо на деко і готуємо ще близько 20 хвилин на 200 градусах.
Відбивні на кісточці з свинини в духовці
Відбивні на кісточці – ідеальна страва для чоловіка! Ситне і смачне — справжня бомба.
Для цієї страви віддайте перевагу корейке.
Необхідні продукти:
- 0,6 кг м’яса;
- приправи і олію.
Процес приготування:
- Спочатку готуємо м’ясо: добре промиваємо його, чекаємо, поки підсохне або обтираем серветками, нарізаємо на шматки середнього розміру, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
- Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і кожен м’ясної шмат обсмажуємо за три хвилини з обох сторін.
- Після цього відправляємо заготовки на деко або у форму. Доводимо до готовності протягом 10 хвилин на 200 градусах.
Святкове блюдо з чорносливом
Як би дивно це не звучало, але м’ясо добре поєднується з чорносливом, головне – правильно приготувати. Однак, таке поєднання доводиться до смаку не всім. Але спробувати однозначно варто!
Необхідні продукти:
- цибулина;
- приправи;
- 0,3 кг чорносливу;
- 0,7 кг свинини;
- 200 мл білого вина;
- 50 грам вершкового масла.
Процес приготування:
- Чорнослив необхідно добре промити, залити вином так, щоб воно повністю покривало і залишити просочуватися на п’ять годин.
- Вибране м’ясо нарізаємо і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка, приправляємо спеціями за смаком.
- Цибулю наріжте на дрібні шматочки і трохи стушкуйте на сковороді. Як тільки він почне міняти колір, знімайте і засинайте їм відбивні.
- Цю суміш з м’яса і цибулі викладіть шаром у форму, потім покрийте шматочками чорносливу і ще раз повторіть шари. Запікайте на 180 градусах близько 40 хвилин.
Відбивні зі свинини по-французьки з помідорами
Відбивні зі свинини в духовці з помідорами – ще один варіант не тільки смачної, але і красивого страви, придатного для святкового столу.
Необхідні продукти:
- спеції;
- цибулина;
- 0,6 кг свинини;
- 150 грам сиру;
- три помідора;
- 0,1 кг майонезу.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки товщиною до 15 міліметрів, відбиваємо і обвалюємо в спеціях.
- Цибулю і помідори перетворюємо в кільця, а сир подрібнюємо за допомогою терки.
- У форму кладемо спочатку підготовлене м’ясо, намазуємо його майонезом, потім — шар цибулі та помідорів. Після ще раз промазуємо все майонезом і посипаємо сиром. Доводимо до готовності і рум’яності при 180 градусах протягом 30 хвилин.
У сметанною заливці з гірчицею
Необхідні продукти:
- дві ложки гірчиці;
- три ложки сметани;
- спеції;
- 100 грам сиру;
- 0,5 кг свинини.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки потрібного розміру, відбиваємо, присипаємо спеціями.
- Відправляємо їх на деко і запікаємо близько 15 хвилин на 180 градусах. А в цей час готуємо соус: змішуємо сметану з гірчицею і натертим сиром.
- Дістаємо злегка запекшееся м’ясо, покриваємо його заливкою і знову прибираємо в духовку ще на 10 хвилин, встановивши нагрівання на 200 градусів.
Дуже цікаво і пікантно в заливці буде «грати» діжонська гірчиця.
Додайте трохи цього соусу і насолоджуйтеся соковитими зернятками в ніжній вершковою заправці.
З ананасами і сиром
Необхідні продукти:
- п’ять кілець ананаса;
- 0,5 кг свинини;
- спеції;
- три ложки сметани;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Свинину нарізаємо на відповідні шматки, відбиваємо і присипаємо спеціями. Потім промазуємо сметаною і відправляємо в форму.
- На кожен шматочок кладемо скибочку ананаса і трохи тертого сиру. Запікати необхідно на 200 градусах приблизно 20 хвилин.
З корейською морквою
Необхідні продукти:
- кілограм свинини;
- 0,2 кг сиру;
- спеції;
- 0,3 кг корейської моркви;
- три ложки майонезу.
Процес приготування:
- Вибране м’ясо добре промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки товщиною до сантиметра і відбиваємо їх, щоб вони стали ще тонше і м’якше. Присипаємо спеціями за своїм смаком, але обов’язково сіллю і перцем.
- Кожен шматочок викладаємо у форму, зверху покриваємо невеликою кількістю корейської моркви і тертим сиром.
- Готуємо близько 20 хвилин при 180 градусах, поки колір сиру не стане красивим і рум’яним.
Крім цих рецептів є й багато інших варіантів приготування соковитих відбивних в духовці. Але який би ви не вибрали, м’ясо завжди виходить дуже смачним і практично не віднімає часу на готування.