Відбивні зі свинини в клярі – тонкі, ніжні і м’які скибочки м’яса. Їх можна подавати на святковий стіл або на обід з будь-яким гарніром.
Класичні відбивні зі свинини в клярі на сковороді
Вам знадобиться:
- пшеничне борошно – 65 г;
- сіль – за смаком;
- вирізка свиняча – 0,5 кг;
- запашний перець за смаком;
- два курячих яйця.
Готуємо відбивні на сковороді:
- Свіже свиняче м’ясо розрізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.
- Викладаємо пласти м’яса на обробну дошку, посипаємо сіллю і запашним перцем.
- Дерев’яним молоточком відбиваємо шматочки зі всіх сторін так, щоб їх товщина зменшилася наполовину.
- Виливаємо яйця в глибоку чашу, в інший посуд насипте борошно.
- По черзі вмочаємо кожен кусень спочатку в яєчну масу, а потім в борошно.
- Добре прогріваємо соняшникову олію на сковороді.
- Кладемо шматочки м’яса в шипляче масло. З кожної сторони обсмажуєте за 3 хвилини.
- Пластинки свинини отримують дуже ніжними, тонкими і приголомшливо смачними.
Як приготувати в духовці
Список інгредієнтів:
- одне яйце;
- свинина – 0,4 кг;
- прянощі за смаком;
- борошно біла – 120 г;
- сіль за смаком;
- масло рослинне – 7 р.
Поетапне приготування:
- Промиваємо водою шматок м’яса і ріжемо його на пластинки вздовж волокон товщиною до 2 див.
- З двох сторін обробляємо продукт молоточком.
- Насипаємо на м’ясо сіль і приправи і втираємо в м’якоть.
- Отриману заготівлю обвалюємо в тарілці з пшеничним борошном.
- В окремий посуд виливаємо яйце, додаємо трохи солі і чорного перцю, злегка збиваємо виделкою.
- Потім у цю суміш м’ясні шматочки.
- Вистилаємо дно дека фольгою для запікання, обробляємо її маслом.
- Викладаємо майбутні відбивні на деко і відправити їх на підлогу години в прогріту до 200 градусів духовку.
- Через 20 хвилин перевертаємо шматочки на іншу сторону і чекаємо кінця запікання.
- Викладаємо ароматне ніжне блюдо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.
Сирний кляр для відбивних зі свинини
Основні продукти:
- масло рослинне – 70 мл;
- шийка свиняча – 0,5 кг;
- перець чорний за смаком;
- шматок сиру – 80 г;
- сіль за смаком;
- яйце куряче – 3 шт.
Як приготувати відбивні з сиром:
- Промиту м’якоть свинини ріжемо на смужки товщиною 1 сантиметр.
- Шматочки акуратно обробляємо кухонним молоток по всій поверхні м’яса.
- Зверху насипаємо суміш солі і перцю.
- У чашу розбиваємо яйця, додаємо до них подрібнений на тертці сир.
- Збиваємо яєчну масу, паралельно насипаючи борошно, перець і сіль.
- Потім в отриманий кляр відбивні.
- Прогріваємо сковороду з маслом і ложкою завантажуємо м’ясні смужки.
- Засмажуємо по 4 хвилини з кожного боку.
- Якщо рослинної олії в посуді буде бракувати, налийте ще.
- Залишилося подати на тарілочці соковиті, хрусткі відбивні з будь-яким гарніром і свіжою зеленню.
Готуємо на основі пива
Склад рецепта:
Для м’яса:
- петрушка – 5 гілочок;
- свиняча вирізка – 0,6 кг;
- чорний подрібнений перець за смаком;
- олія рослинна;
- сир – 60 г;
- сіль за смаком.
Для кляру:
- пиво – 0,1 л;
- сіль з перцем за смаком;
- борошно вищого сорту – 130 г;
- яйце – 2 шт.
Як приготувати кляр і відбивні:
- Сушимо промиту свинину паперовою серветкою. Нарізаємо шматок м’яса поперек скибочками завтовшки трохи більше 1 сантиметра.
- Загорнути кожен кусень харчовою плівкою і проходимся по них дерев’яним молотком з усіх боків.
- Дрібно шаткуємо ножем петрушку і подрібнюємо шматок сиру на тертці.
- Насипати в миску борошно і заливаємо її пивом, перемішуємо. Виливаємо в суміш яєчні жовтки і перемішуємо ще раз.
- В окремому посуді змішуємо яєчні білки і сіль, збиваємо.
- З’єднуємо вміст обох чаш. Вийшов кляр для відбивних на основі пива.
- Половину всієї кількості м’яса викладаємо на обробну дошку, натираємо сумішшю чорного перцю і солі, посипаємо на них тертий сир і січену зелень.
- Закриваємо кожен оброблений шматочок свинини іншим шматочків залишився м’яса, щоб вийшло щось схоже на бутерброд.
- Нагріваємо сковороду вливаємо олію.
- М’ясні шматочки опускаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді близько 7 хвилин.
Яєчний кляр з гірчицею
Продукти для кляру:
- борошно – 70 г;
- сіль за смаком;
- гірчиця – 16 г;
- шийка свиняча — 0,8 кг;
- два часникового зубчики;
- чорний перець за смаком.
Алгоритм дій:
- Свинину ріжемо на довгі шматки товщиною 2 сантиметри.
- Маємо шматки на дошці і гарненько розм’якшуємо їх кухонним молоточком.
- Рубаємо очищені часточки часнику в дрібну крихту.
- Викладаємо м’ясо в глибоку ємність, додаємо гірчицю.
- Слідом кидаємо часник і насипаємо чорний перець.
- Руками змішуємо всі інгредієнти. Нам необхідно, щоб спеції покривали всю поверхню свинини.
- Залишаємо страва маринуватися протягом години.
- Залишилося посолити підготовлені відбивні і обваляти в борошні.
- Кладемо їх в масло на розпечену сковорідку і обсмажуємо по 4 хвилини з кожного бочка.
- Вся гострота гірчиці зникне, залишиться лише м’який смак і неймовірний аромат смаженого м’яса.
Відбивні зі свинини в клярі по-китайськи
Що потрібно взяти:
- томатний соус – 45 г;
- цукор – 15 г;
- два яйця;
- сіль за смаком;
- м’ясо – 0,5 кг;
- головка часнику;
- одна морквина;
- крохмаль – 10 г;
- оцет – 10 мл;
- соняшникова олія – 350 мл
Покрокова інструкція:
- Змішуємо в мисці збиті яйця і крохмаль, перемішуємо.
- Рубаємо свинину на брусочки довжиною близько 5 сантиметрів.
- Кожен з них мачає в яєчний кляр і смажимо в олії на сковороді.
- Дрібно кришимо очищений часник, шаткуємо цибулю півкільцями. Пасерувати подрібнений продукти на іншій сковороді. Через 5 хвилин влити томатний соус і 40 мл окропу.
- Ще через 2 хвилини насипаємо сіль, цукор, додаємо оцет.
- Варимо суміш, поки вона не стане густою і готуємо в ньому відбивні 5 хвилин.
Простий рецепт з майонезом
Вам знадобиться:
- вода – 200 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез – 100 г;
- кріп сушений, за смаком;
- лимон – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- дрібка сушеної петрушки;
- свиняча вирізка – 0,5 кг;
- дві жмені борошна;
- олія для смаження.
Готуємо кляр для відбивних зі свинини з майонезом:
- Розрізаємо м’якоть свинини на смужки, відбиваємо дерев’яним молоточком.
- Збризкуємо кожен кусень лимонним соком, насипаємо сіль і приправу. Залишаємо шматочки маринуватися на 15 хвилин.
- Обвалюємо м’ясо в борошні і підсмажити до утворення золотистої скоринки.
- Коли свинина просмажилася, вливаємо воду, насипаємо кільця цибулі, петрушку і кріп.
- Додаємо майонез, розподіляємо по м’ясу і тушкуємо страва протягом 30 хвилин.