Відбивні зі свинини в клярі – 7 рецептів приготування

Відбивні зі свинини в клярі – тонкі, ніжні і м’які скибочки м’яса. Їх можна подавати на святковий стіл або на обід з будь-яким гарніром.

Класичні відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Вам знадобиться:

  • пшеничне борошно – 65 г;
  • сіль – за смаком;
  • вирізка свиняча – 0,5 кг;
  • запашний перець за смаком;
  • два курячих яйця.

Готуємо відбивні на сковороді:

  • Свіже свиняче м’ясо розрізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.
  • Викладаємо пласти м’яса на обробну дошку, посипаємо сіллю і запашним перцем.
  • Дерев’яним молоточком відбиваємо шматочки зі всіх сторін так, щоб їх товщина зменшилася наполовину.
  • Виливаємо яйця в глибоку чашу, в інший посуд насипте борошно.
  • По черзі вмочаємо кожен кусень спочатку в яєчну масу, а потім в борошно.
  • Добре прогріваємо соняшникову олію на сковороді.
  • Кладемо шматочки м’яса в шипляче масло. З кожної сторони обсмажуєте за 3 хвилини.
  • Пластинки свинини отримують дуже ніжними, тонкими і приголомшливо смачними.

Як приготувати в духовці

Список інгредієнтів:

  • одне яйце;
  • свинина – 0,4 кг;
  • прянощі за смаком;
  • борошно біла – 120 г;
  • сіль за смаком;
  • масло рослинне – 7 р.

Поетапне приготування:

  • Промиваємо водою шматок м’яса і ріжемо його на пластинки вздовж волокон товщиною до 2 див.
  • З двох сторін обробляємо продукт молоточком.
  • Насипаємо на м’ясо сіль і приправи і втираємо в м’якоть.
  • Отриману заготівлю обвалюємо в тарілці з пшеничним борошном.
  • В окремий посуд виливаємо яйце, додаємо трохи солі і чорного перцю, злегка збиваємо виделкою.
  • Потім у цю суміш м’ясні шматочки.
  • Вистилаємо дно дека фольгою для запікання, обробляємо її маслом.
  • Викладаємо майбутні відбивні на деко і відправити їх на підлогу години в прогріту до 200 градусів духовку.
  • Через 20 хвилин перевертаємо шматочки на іншу сторону і чекаємо кінця запікання.
  • Викладаємо ароматне ніжне блюдо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.
Дивіться також:  Рис з куркою в духовці - 10 смачних рецептів приготування

Сирний кляр для відбивних зі свинини

Основні продукти:

  • масло рослинне – 70 мл;
  • шийка свиняча – 0,5 кг;
  • перець чорний за смаком;
  • шматок сиру – 80 г;
  • сіль за смаком;
  • яйце куряче – 3 шт.

Як приготувати відбивні з сиром:

  • Промиту м’якоть свинини ріжемо на смужки товщиною 1 сантиметр.
  • Шматочки акуратно обробляємо кухонним молоток по всій поверхні м’яса.
  • Зверху насипаємо суміш солі і перцю.
  • У чашу розбиваємо яйця, додаємо до них подрібнений на тертці сир.
  • Збиваємо яєчну масу, паралельно насипаючи борошно, перець і сіль.
  • Потім в отриманий кляр відбивні.
  • Прогріваємо сковороду з маслом і ложкою завантажуємо м’ясні смужки.
  • Засмажуємо по 4 хвилини з кожного боку.
  • Якщо рослинної олії в посуді буде бракувати, налийте ще.
  • Залишилося подати на тарілочці соковиті, хрусткі відбивні з будь-яким гарніром і свіжою зеленню.

Готуємо на основі пива

Склад рецепта:

Для м’яса:

  • петрушка – 5 гілочок;
  • свиняча вирізка – 0,6 кг;
  • чорний подрібнений перець за смаком;
  • олія рослинна;
  • сир – 60 г;
  • сіль за смаком.

Для кляру:

  • пиво – 0,1 л;
  • сіль з перцем за смаком;
  • борошно вищого сорту – 130 г;
  • яйце – 2 шт.

Як приготувати кляр і відбивні:

  • Сушимо промиту свинину паперовою серветкою. Нарізаємо шматок м’яса поперек скибочками завтовшки трохи більше 1 сантиметра.
  • Загорнути кожен кусень харчовою плівкою і проходимся по них дерев’яним молотком з усіх боків.
  • Дрібно шаткуємо ножем петрушку і подрібнюємо шматок сиру на тертці.
  • Насипати в миску борошно і заливаємо її пивом, перемішуємо. Виливаємо в суміш яєчні жовтки і перемішуємо ще раз.
  • В окремому посуді змішуємо яєчні білки і сіль, збиваємо.
  • З’єднуємо вміст обох чаш. Вийшов кляр для відбивних на основі пива.
  • Половину всієї кількості м’яса викладаємо на обробну дошку, натираємо сумішшю чорного перцю і солі, посипаємо на них тертий сир і січену зелень.
  • Закриваємо кожен оброблений шматочок свинини іншим шматочків залишився м’яса, щоб вийшло щось схоже на бутерброд.
  • Нагріваємо сковороду вливаємо олію.
  • М’ясні шматочки опускаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді близько 7 хвилин.
Дивіться також:  Риба зубатка – що це за риба? Як смачно приготувати зубатку – 4 рецепта

Яєчний кляр з гірчицею

Продукти для кляру:

  • борошно – 70 г;
  • сіль за смаком;
  • гірчиця – 16 г;
  • шийка свиняча — 0,8 кг;
  • два часникового зубчики;
  • чорний перець за смаком.

Алгоритм дій:

  • Свинину ріжемо на довгі шматки товщиною 2 сантиметри.
  • Маємо шматки на дошці і гарненько розм’якшуємо їх кухонним молоточком.
  • Рубаємо очищені часточки часнику в дрібну крихту.
  • Викладаємо м’ясо в глибоку ємність, додаємо гірчицю.
  • Слідом кидаємо часник і насипаємо чорний перець.
  • Руками змішуємо всі інгредієнти. Нам необхідно, щоб спеції покривали всю поверхню свинини.
  • Залишаємо страва маринуватися протягом години.
  • Залишилося посолити підготовлені відбивні і обваляти в борошні.
  • Кладемо їх в масло на розпечену сковорідку і обсмажуємо по 4 хвилини з кожного бочка.
  • Вся гострота гірчиці зникне, залишиться лише м’який смак і неймовірний аромат смаженого м’яса.

Відбивні зі свинини в клярі по-китайськи

Що потрібно взяти:

  • томатний соус – 45 г;
  • цукор – 15 г;
  • два яйця;
  • сіль за смаком;
  • м’ясо – 0,5 кг;
  • головка часнику;
  • одна морквина;
  • крохмаль – 10 г;
  • оцет – 10 мл;
  • соняшникова олія – 350 мл

Покрокова інструкція:

  • Змішуємо в мисці збиті яйця і крохмаль, перемішуємо.
  • Рубаємо свинину на брусочки довжиною близько 5 сантиметрів.
  • Кожен з них мачає в яєчний кляр і смажимо в олії на сковороді.
  • Дрібно кришимо очищений часник, шаткуємо цибулю півкільцями. Пасерувати подрібнений продукти на іншій сковороді. Через 5 хвилин влити томатний соус і 40 мл окропу.
  • Ще через 2 хвилини насипаємо сіль, цукор, додаємо оцет.
  • Варимо суміш, поки вона не стане густою і готуємо в ньому відбивні 5 хвилин.

Простий рецепт з майонезом

Вам знадобиться:

  • вода – 200 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • кріп сушений, за смаком;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • дрібка сушеної петрушки;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг;
  • дві жмені борошна;
  • олія для смаження.
Дивіться також:  Баранина – 15 найсмачніших рецептів приготування

Готуємо кляр для відбивних зі свинини з майонезом:

  • Розрізаємо м’якоть свинини на смужки, відбиваємо дерев’яним молоточком.
  • Збризкуємо кожен кусень лимонним соком, насипаємо сіль і приправу. Залишаємо шматочки маринуватися на 15 хвилин.
  • Обвалюємо м’ясо в борошні і підсмажити до утворення золотистої скоринки.
  • Коли свинина просмажилася, вливаємо воду, насипаємо кільця цибулі, петрушку і кріп.
  • Додаємо майонез, розподіляємо по м’ясу і тушкуємо страва протягом 30 хвилин.
Прокрутка до верху