Напевно всі знають, як виглядає це печиво і здається, що зробити його важко, але насправді рецепт віденського печива досить простий.
Віденське печиво – класичний рецепт
Базовий рецепт, від якого можна відштовхуватись і надалі змінювати склад, наприклад замість варення використовувати джем.
Необхідні продукти:
- стакан варення;
- півкілограма борошна;
- два яйця;
- близько 250 грам цукру;
- соди – 2 грами;
- упаковка масла.
Процес приготування:
- Віденське печиво з варенням почнемо готувати з тіста. У мисці розтоплюємо масло з допомогою плити або мікрохвильової печі.
- В іншу ємність розбиваємо яйця, з’єднайте з цукром і содою, перемішуємо, вливаємо сюди масло, коли воно охолоне.
- У те, що вийшло, починаємо засипати борошно, поступово перетворюючи масу в м’яке тісто. Його необхідно розкачати в два пласта так, щоб один був більше іншого.
- Маленький обертаємо плівкою і прибираємо в холод приблизно на 20 хвилин, а великий викладаємо на деко і промазуємо варенням.
- Дістаємо другу частину тіста, рвемо на шматочки або трьом на тертці і посипаємо варення.
- Доводимо до готовності в гарячій духовій шафі протягом 35 хвилин при 170 градусах.
Варіант приготування з сиром
Віденське печиво з сиром – це дуже виграшне поєднання. В результаті виходить щось схоже на всім відомі сочники.
Необхідні продукти:
- 350 грам борошна;
- упаковка масла;
- близько 500 грам сиру;
- яйце;
- 200 грам цукру.
Процес приготування:
- У глибоку миску викладаємо борошно, за бажанням її можна просіяти, тоді результат буде ще краще. Додаємо до неї холодне нарубленное масло і перемішуємо, так щоб вийшла майже крихта.
- В іншій ємності злегка збиваємо яйце, додаємо до нього цукор і те, що вийшло, додаємо до борошні, доводимо до однорідного гладкого стану.
- Ділимо масу на дві частини і розгортаємо їх в тонкі пласти. Один прибираємо на деякий час в холод, а інший кладемо у форму для випікання.
- Сир розминаємо, можна використовувати його відразу, а можна змішати з невеликою кількістю цукру.
- Викладаємо його на пласт тіста, зверху покриваємо невеликими шматочками, зробленими з другої, вже підмороженого частини.
- Відправляємо деко в духовку, встановивши температуру до 180 градусів, і тримаємо не менше 25 хвилин.
Покроковий рецепт печива з варенням
Взагалі для приготування цього печива потрібно брати тільки кисле варення, щоб відчувалася різниця між ним і солодким тістом, але за бажанням інгредієнт можна замінити навіть джемом.
Необхідні продукти:
- стакан варення;
- 350 грам борошна;
- велика пачка масла;
- 250 грам цукру;
- два яйця.
Процес приготування:
- У миску вбиваємо яйця, з’єднуємо їх з цукром і добре перемішуємо.
- В іншу ємність поміщаємо борошно і масло, яке обов’язково повинно бути холодним і нарізаним на шматки. Все це перетираємо в крихту, а потім вливаємо сюди яєчну суміш. Починаємо вимішувати до утворення тіста.
- Ділимо грудку на дві частини, розкачуємо їх. Одну відправляємо на деко, а іншу в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб вона замерзла і затверділа.
- Пласт покриваємо шаром обраного варення, а на нього кладемо шматочки холодного тіста.
- Прибираємо в духовку на 30 хвилин, поставивши рівень нагріву на 180 градусів.
З шоколадом
Якщо ви не любитель варення, замініть його шоколадом. Спробувавши цей рецепт, ви отримаєте шалено смачне і солодке печиво.
Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- 20 грам цукру;
- близько 400 грам борошна;
- 250 грам шоколаду;
- приблизно 350 грам масла.
Процес приготування:
- У миску кладемо цукор і нарізане масло розтираємо все в крихту, а потім сюди ж вбиваємо яйця, перемішуємо до однорідності, всипаємо борошно і доводимо до стану тесту.
- Ділимо масу на дві частини і робимо два тонких пласта різного розміру. Той, що менше прибираємо в холодильник приблизно на 20 хвилин. А той, що більше кладемо на пергаментний папір у форму.
- Шоколад для начинки можна використовувати будь, його натираємо або топимо до рідкого стану і покриваємо тісто.
- Дістаємо з холодильника іншу частину, її подрібнюємо руками або на тертці і посипаємо начинку.
- Доводимо печиво до готовності в духовці, розігрітій до 180 градусів не менше 30 хвилин.
Рецепт від Тетяни Литвинової
Знаменитий і досвідчений кулінар – Тетяна Литвинова теж має у своїй скарбничці рецепт віденського печива, яке за її словами виходить шалено смачним. А продукти для приготування печива по-домашньому обов’язково знайдуться у кожної господині на кухні.
Необхідні продукти:
- два яєчних жовтки;
- близько 25 грам цукрової пудри;
- трохи солі і ваніліну по своєму смаку;
- упаковка вершкового масла вагою 200 грамів;
- 60 грам цукру;
- склянка борошна;
- мармелад.
Процес приготування випічки:
- Перед готуванням масло обов’язково потрібно потримати деякий час у холодильнику, щоб воно злегка заморозилося. Після чого поміщаємо його в глибоку миску, попередньо нарізавши на шматки, і з допомогою міксера доводимо до стану білого пуху.
- Продовжуючи тихенько помішувати масло, починаємо вводити інші інгредієнти. Спочатку цукор, потім жовтки, ванілін, невелику кількість солі і нарешті – борошно, яку бажано просіяти для досягнення кращого результату.
- З того, що вийшло треба вимісити тісто, однорідне, гладке і не прилипающее до шкіри рук. Потім накрити чим-небудь ємність, наприклад харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Поки тісто морозитися, включаємо духовку на 160 градусів, щоб вона вже була добре розігріта для випічки.
- Дістаємо масу, ділимо її на дві частини і розкачуємо пласти.
- Застеляємо деко пергаментом, викладаємо на нього спочатку один пласт тіста, і відразу ж другий. За допомогою качалки перетворюємо їх в один тонкий корж, не більше трьох міліметрів.
- З того, що вийшло, вирізаємо будь за формою печиво, наприклад, гуртки, причому в половині з них потрібно видавити отвір під мармелад, а інші залишити незмінно.
- Доводимо до готовності протягом 20 хвилин, промазуємо форму без отвору мармеладом, накриваємо другою частиною і зверху посипаємо цукровою пудрою.