Віденські вафлі для електровафельниці – 10 рецептів у домашніх умовах

Віденські вафлі для електровафельниці – це надзвичайно смачний варіант для сніданків, чаювання та перекусів. Випічка може бути як м’якою, так і хрумкою. У добірці є різні рецепти, і навіть дієтичні частування. Приготування вафель не завдасть клопоту. Тісто готується за лічені хвилини, а процес випікання залежить від моделі приладу та його потужності.

Класичні віденські вафлі для електровафельниці

Приготування класичних віденських вафель для електровафельниці не заберуть і півгодини. Ніжна випічка доставить масу позитивних емоцій. Приготувати частування зможе навіть дитина. У рецепті немає нічого складного, достатньо змішати всі інгредієнти та неймовірний десерт готовий!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сік лимонний – 5 мл.
  • Сіль – ч.л.
  • Морозиво – за смаком (Пломбір)
  • грецький горіх – за смаком
  • Фундук – за смаком
  • Журавлина – за смаком (в’ялена)
  • Курага – за смаком

Процес приготування:

Віденські вафлі в електровафельниці готуються дуже просто. Готуємо продукти для чудової випічки.

Вершкове масло дістаємо заздалегідь, рубаємо квадратиками і даємо розм’якшитися.

М’яку олію кладемо в чашу та всипаємо цукровий пісок. Збиваємо до пишноти.

Зменшивши швидкість, додаємо молоко та яйця. Продовжуємо перемішувати.

Засипаємо борошно, що просіює, разом з розпушувачем і солимо. Вводимо сік лимона (або замінюємо оцтовою кислотою) та вимішуємо масу до гладкості. Приготовлену суміш охолоджуємо у холодильнику півгодини.

Включаємо в мережу електроприлад. На розігріту поверхню кладемо тісто. Закривши, готуємо вафлі 5-10 хвилин. Тимчасові витрати залежить від потужності техніки. Через 5 хвилин перевіряємо готовність. Вафлі повинні придбати золотистий відтінок зовні і добре пропікатися усередині.

Готові вафлі доповнюємо рубаними горіхами та порізаними сухофруктами. Кладемо кульку морозива пломбір.

За бажанням використовуємо інші топінги. Смачного!

Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці

Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці підкорять своєю ніжністю та невагомістю. Чудове частування чудово підходить для сімейного сніданку. Жоден аматор солодкого не встоїть перед пористими ласощами. Випічку їдять просто так, або доповнивши конфітюром, шоколадною пастою або молоком, що згущує|згущає|.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 30

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Олія вершкове/маргарин – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відважуємо продукти. Олію або маргарин розтоплюємо до рідкого стану. Заздалегідь дістаємо кисломолочний продукт з низьким, так і високим вмістом жиру, щоб він прогрівся до кімнатної температури.

Крок 2. У місткий посуд виливаємо кисломолочний продукт. Сиплемо цукор, солимо і додаємо яйце.

Крок 3. Розбовтуємо інгредієнти ручним агрегатом.

Крок 4. До рідкої суміші просіюємо суміш розпушувача, борошна та харчової соди.

Крок 5. Вимішуємо до гладкості бісквітну суміш.

Крок 6. У суміш виливаємо охолоджене вершкове масло.

Крок 7. Повторно доводимо заготівлю вафель до однорідної консистенції.

Крок 8. По розігрітій та злегка змащеній олією електровафельниці розподіляємо тісто, приблизно 2 столові ложки. Промазувати панелі не потрібно щоразу, оскільки бісквітне тісто містить олію, і випічка не прилипне.

Крок 9. Випікаємо виріб близько 3 хвилин. Час може відрізнятися в меншу або більшу сторону, залежно від моделі та потужності приладу.

Крок 10. Ніжні вироби доповнюємо топінгами, ягодами, фруктами та гарячими напоями чи молоком. Смачного!

М’які вафлі на молоці в електровафельниці

М’які вафлі на молоці в електровафельниці мають найніжнішу текстуру. Якщо хочеться чогось смачного та швидкого, це те, що потрібно! Жодних турбот – все змішати, розподілити по вафельниці і можна заварювати чай. Приголомшливе частування рятує, коли несподівано приходять родичі.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Молоко – 100мл.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Сода/розпушувач – 0,5 ч.л./1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Напередодні дістаємо інгредієнти, щоб вони були кімнатною температурою.

Крок 2. У глибокій чашці поєднуємо яйце з цукром або підсолоджувачем для тих, хто не вживає цукор. Кількість солодощі можна зменшити, а при подачі доповнити солодкими сиропами, згущеним молоком або варенням на свій розсуд.

Крок 3. Добре розмішавши, заливаємо трохи нагріте (або кімнатної температури) молоко будь-якої жирності.

Крок 4. Розтопивши вершкове масло|мастило| до рідкого стану і остудивши, вводимо до змішаних складових.

Крок 5. Просіюємо борошно та половину чайної ложки соди (або розпушувач), тим самим збагачуючи сухі інгредієнти киснем.

Крок 6. Ретельно розмішуємо ручним агрегатом, розбиваючи грудочки. Для зручності використовуємо електричний агрегат.

Крок 7. На добре прогріту панель вафельниці кладемо бісквітну масу. Поверхню можна не змащувати олією.

Крок 8. Закривши, випікаємо частування 1 хвилину. Для деякої техніки знадобиться більше часу.

Крок 9. Виклавши ласощі на тарілку та заваривши напої, приступаємо до трапези. Смачного!

ПП дієтичні віденські вафлі

ПП дієтичні віденські вафлі – надзвичайно смачне частування для всіх “фітоняшок” та зожників. Ідеальне частування можна приготувати солодким або з нейтральним смаком і доповнити вершковим сиром та сьомгою. Таке смачне і щільне перекушання підніме настрій на весь день.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кефір 1% – 100мл.
  • Борошно рисове – 120 гр.
  • Сир 5% – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти низькокалорійні. Продукти для вафель мають бути однаковою температурою.

Крок 2. У глибокому посуді поєднуємо теплий кефір, сир і яйце. Кладемо цукрозамінник за смаком. Я використовую “PrebioSweet”. Навіть якщо страва передбачає солону закуску, необхідно трохи підсолодити складові для балансу смаку.

Крок 3. Занурювальний прилад об’єднуємо інгредієнти.

Крок 4. Об’єднавши рисове борошно та розпушувач, просіюємо їх до рідкої суміші.

Крок 5. Розмішуємо масу, поки всі грудочки не розіб’ються.

Крок 6. Прогрівши вафельницю, кладемо 1,5 столової ложки бісквітної маси в кожен відсік. Для безпеки перед випіканням змащуємо олією поверхню.

Крок 7. Прикривши прилад, випікаємо частування 5-7 хвилин. Час залежить від потужності техніки. Вафлі повинні добре зарум’янитися.

Крок 8. Вафлі, що спеклися, остуджуємо на решітці. Заварюємо напої та насолоджуємося смачним частуванням.

Крок 9. Наповнювачі для випікання визначаємо самостійно. Смачного!

Сирні віденські вафлі у вафельниці

Сирні віденські вафлі у вафельниці виходять м’якими і незвичайно апетитними. Готувати таке частування – суцільне задоволення. Якщо сирники набридли, цей варіант відмінно впишеться в повсякденне меню. Не потрібно контролювати процес, вафельниця світловим індикатором повідомить про готовність.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 180 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л. + для змащування.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти.

Крок 2. Яйця категорії С1 вивантажуємо у чашу. Кладемо цукор і солимо, щоб збалансувати смак. При необхідності замінюємо цукрозамінником. Я використовую еритріт. Стевія надає специфічного смаку, який подобається небагатьом.

Крок 3. Збовтуємо до повітряного пінистого стану. Зменшивши швидкість, додаємо сир. Жирність продукту може бути 5% або вищою. Добре вимішуємо.

Крок 4. Додавши борошно, що просіює, і розпушувач, розмішуємо до однорідної текстури.

Крок 5. Наливаємо олію (замінюємо розтопленим вершковим або маргарином) і повторно поєднуємо продукти.

Крок 6. Прогріту електровафельницю змащуємо олією і розподіляємо сирну масу.

Крок 7. Закривши прилад, випікаємо 5 хвилин.

Дивіться також:  Торт «Естерхазі» класичний – 8 рецептів у домашніх умовах

Крок 8. Коли випічка набуде золотистого відтінку, дістаємо вафлі, підчепивши лопаткою.

Крок 9. Декоруємо на свій розсуд і подаємо з гарячими напоями. Для прикраси у мене цукрова пудра та маршмеллоу. Вафлі є відразу, через час вони стануть вологими і менш апетитними. Смачного!

Віденські вафлі на сметані в електровафельниці

Віденські вафлі на сметані в електровафельниці вийдуть у всіх. Чудові ласощі під силу навіть дилетанту. Вафлі виходять повітряними та надзвичайно апетитними. Гарне частування для дружнього чаювання. Ніжну випічку подають з різними топінгами на кшталт згущеного молока або джему.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сметана – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. У чашку для замісу висипаємо ванільний та цукор-пісок. Виливаємо яйце категорії С1. Якщо десерт готуємо для тих, хто не вживає цукор, замінюємо його цукрозамінником (еритрит, стевію чи іншою). Кількість солодощів підлаштовуємо під свій смак.

Крок 3. Скориставшись електричним приладом, збиваємо компоненти добілу.

Крок 4. Кладемо розтоплене вершкове масло до збитої яєчної суміші. Туди ж додаємо сметану з низьким чи високим вмістом жиру. Якщо калорійність випічки важлива, беремо низькокалорійну сметану.

Крок 5. Висипаємо борошно, що просіює, і розпушувач. Борошно може бути будь-яким.

Крок 6. Вимішуємо міксером при мінімальних оборотах, щоб не залишилося крупинок.

Крок 7. Встромивши в розетку штекер електроприладу, змащуємо поверхню вафельниці олією. Кладемо одну або півтори столової ложки бісквітної маси. При притисканні тісто розподілиться і, якщо переборщити з кількістю, воно вилізе назовні.

Крок 8. Закривши електровафельницю, випікаємо частування. В середньому потрібно 5 хвилин. Рум’яний відтінок скаже про завершення процесу.

Крок 9. Випечені вироби кладемо на ґрати, щоб вони не відволожилися. Даємо охолонути.

Крок 10. Ніжні ласощі доповнюємо гарячими напоями або молоком. Якщо не вистачає солодощі, поливаємо сиропом. Для тих, хто слідкує за споживанням цукру, використовуємо свіжі фрукти або ягоди. Смачного!

Віденські вафлі з сиром

Віденські вафлі з сиром – чудовий варіант для смачного сніданку та щільного перекушування. Вафлі готують із бюджетних продуктів, які знайдуться у кожного. Сирне частування добре гармонує зі сметано-чесночним соусом або вершковим сиром та фореллю. Закуска до душі не лише за її смачність, а й швидкість виконання.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 100мл.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Подрібнюємо 100 г сиру, застосувавши тертку або комбайн. Використовуємо легкоплавкий сир.

Крок 3. Вливаємо молоко. Жирність може бути різною.

Крок 4. Додаємо яйця категорії С1.

Крок 5. Вимішуємо інгредієнти.

Крок 6. Здобривши сіллю, розмішуємо. Важливо не переборщити із сіллю. Оскільки сир може бути солоним залежно від його виду. За бажання приправляємо сухим часником.

Крок 7. Відправляємо 50 г розм’якшеного вершкового масла.

Крок 8. Добре з’єднуємо складові.

Крок 9. Просіюємо розпушувач та борошно.

Крок 10. Встромивши штекер електроприладу в розетку, нагріваємо прилад. Злегка змащуємо олією.

Крок 11. Розподіляємо по осередках сирну заготовку, викладаючи масу в центр.

Крок 12. Закривши кришку вафельниці, випікаємо вироби 5-7 хвилин до рум’яного відтінку.

Крок 13. Сирні вафлі використовуємо для приготування бутербродів, замінюючи ними хлібобулочні вироби, або їмо просто. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці без олії

Віденські вафлі для електровафельниці без олії готуються не більше 20 хвилин. Якщо у вас є вафельниця, буде злочином не втілити цей рецепт у життя. Апетитна випічка може бути як солодкою, так і з нейтральним смаком для тих, хто віддає перевагу випічці з солоними добавками.

Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,52 ст.
  • Борошно пшеничне – 1-1,5 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст.
  • Сіль – ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо всі інгредієнти для смачних вафель.

Крок 2. Дістаємо чашу та розбиваємо в неї яйця категорії С1. Кладемо сіль і цукор або підсолоджувач. Насолоду балансуємо за перевагами.

Крок 3. Перемішавши, наливаємо підігріте молоко з мінімальним або максимальним вмістом жиру – не має значення.

Крок 4. Просіюємо борошно. Всипаємо поступово.

Крок 5. Поєднуємо складові, розбиваючи грудочки.

Крок 6. Розігрів електроприлад, заповнюємо комірки приготовленою сумішшю.

Крок 7. Закривши вафельницю, випікаємо 1 хвилину або більше, дивимося за своєю технікою.

Крок 8. Золотистий відтінок свідчить про готовність вафель. Підчепивши лопаткою, дістаємо з агрегату вироби, що спеклися.

Крок 9. Здобривши сиропом, декоруємо ягодами. Якщо випічка нейтральна, можна приготувати закусочний бутерброд із ковбасою чи червоною рибою. Смачного!

Хрусткі віденські вафлі

Хрумкі віденські вафлі – чудові ласощі, які не пропустить жоден ласунок. Випічка виходить розсипчастою і приємно хрумтить. Дивовижне частування поливають топінгами або доповнюють морозивом, фруктами, сухофруктами, цукатами, горіхами або свіжими ягодами, або в’яленими.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко згущене варене – 5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С1 відправляємо у високу ємність.

Крок 2. Засипаємо цукор та ванілін, щіпку солі для балансу. Відправляємо м’який маргарин. Ретельно об’єднуємо.

Крок 3. Всипаємо борошно, що просіює.

Крок 4 Змішуємо інгредієнти до гладкого стану.

Крок 5. Нагріваємо вафельницю та наповнюємо тестом відсіки.

Крок 6. Закривши агрегат, випікаємо 4-5 хвилин.

Крок 7. Гарячі вафельки остудити на решітці.

Крок 8. Охолоділі вироби прошаровуємо вареним згущеним молоком і з’єднуємо між собою. Цей крок можна пропустити і доповнити своїми улюбленими продуктами. Наприклад, присипати цукровою пудрою або прикрасити мигдалевими пелюстками.

Крок 9. Заварюємо ароматний чай та презентуємо апетитний десерт. Із чим подати частування, визначаємо самостійно. Хрусткі вироби чудово поєднуються з солодкими добавками. Смачного!

Бананові віденські вафлі у вафельниці

Бананові віденські вафлі у вафельниці дуже подобаються маленьким діткам. Готується рецепт просто і за лічені хвилини. Запашна випічка ідеально підходить для чаювання та сімейних сніданків. Півгодини та свіжий банановий десерт вже готовий порадувати родичів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Рослинна олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплюємо вершкове масло.

Крок 2. Звільнивши банан від шкірки, подрібнюємо занурювальним приладом або вилочкою.

Крок 3. Розбовтуємо яйця до стану піни.

Крок 4. До яєчної маси виливаємо вершкове масло. Солимо і присмачуємо корицею. Додаємо розім’яті банани. Вимішуємо міксером.

Крок 5. До рідкої маси просіюємо борошно та розпушувач. Акуратно вимішуємо, розбиваючи грудочки.

Крок 6. Тісто вийде досить густим і сповзатиме з ложки широкою стрічкою.

Крок 7. Змащуємо рослинною олією панелі електровафельниці. Розподіляємо запашне тісто. Готуємо стільки, скільки написано в інструкції.

Крок 8. Бананові вафлі подаємо відразу. За кілька годин вони втратить свою крихкість.

Крок 9. За бажанням доповнюємо вафлі улюбленими топінгами та прикрашаємо шматочками фруктів.

Крок 10. Я використовую розтоплений шоколад чи шоколадно-горіхову пасту. Смачного!