Вінегрет з квашеною капустою – дуже простий, легкий салатик на обід або вечерю. Готується він швидко. Смачна і корисна закуска на столі буде доречна в будь-який час року.
Класичний вінегрет з квашеною капустою:
Додавайте в салат тільки ті інгредієнти, які вам подобаються. Овочеві компоненти закуски є джерелом цілющої сили, здоров’я і довголіття.
Нам знадобиться:
- морква – 3 шт.;
- олія соняшникова – 30 мл;
- капуста квашена – 150 гр;
- свіжа петрушка;
- буряк – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- невеликі картопляні бульби – 4 шт.;
- сіль з меленим перцем за смаком.
Як зробити класичний вінегрет з капустою:
- Зварити в каструльці буряк, моркву і картопляні бульби.
- Остиглі м’які овочі очистити від шкірки і порізати брусочками.
- Цибулину нашаткувати у вигляді півкілець.
- У велику салатницю викласти квашену капусту, до неї додати порізані овочі.
- Приправити салат чорним перцем, додати сіль, налити рослинне масло, покришити рубану петрушку.
- Все перемішати ложкою корисну і смачну закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Смачний і ситний салат з квасолею
Насичений вінегрет з високою енергетичною цінністю бобових культур є стравою раціонального харчування.
Список продуктів:
- одна цибулина;
- картопля – 200 гр;
- капуста – 0,2 кг;
- квасоля – 150 гр;
- олія соняшникова – 30 мл;
- буряк – 0,2 кг;
- солоні огірки – 200 гр.
Як приготувати вінегрет з квасолею і квашеною капустою:
- Всі овочі варимо до тих пір, поки вони не розм’якшаться.
- У чашу для салату викладаємо буряк, порізану на кубики.
- Відварені і почищені картопляні бульби шаткуємо квадратиками.
- Дрібно рубаємо оброблену цибулину і відправляємо в салатницю.
- З’єднуємо всі овочі в одній чаші, і додамо білу квасолю. Її можна купити в магазині в законсервованому вигляді, або відварити будинку і перекласти в салат.
- Залишилося додати квашену капусту і рослинне масло.
- Перемішуємо і подаємо в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком
Смачний і простий літній варіант салату, перевірений часом.
Базові інгредієнти:
- цибуля – 100 гр;
- буряк – 0,6 кг;
- сік лимона – 50 гр;
- картопля – 0,6 кг;
- кріп свіжий – 40 гр;
- консервна банка горошку (400 гр);
- морквина – 0,4 кг;
- щіпка чорного перцю;
- капуста квашена – 300 гр;
- сіль за смаком;
- олія оливкова – 30 мл
Як зробити вінегрет з квашеною капустою і горошком:
- Помийте овочі, в окремих каструлях зваріть до м’якості картоплю, моркву і буряк, не очищаючи їх від шкірки.
- Дочекайтеся, поки зварені коренеплоди охолонуть. Тепер очищаємо їх і шаткуємо однаковими кубиками.
- Дрібно порубаєте промитий кріп і цибулю.
- Викладіть всі порізані продукти в салатницю, висипте горошок з банки. При цьому спочатку злити всю рідину.
- Залишилося покришити квашену капусту, додати масло, лимонний сік, перець і сіль.
- Перемішуємо інгредієнти і подаємо, наприклад, до апетитної порції картоплі.
З капустою і маринованими огірками
Рецепт для тих, хто любить кисленькі закуски. Крім того, салат врятує положення, якщо ви не досолили якусь страву.
Компоненти рецепту:
- три картоплі;
- одна цибулина;
- масло рослинне – 40 мл;
- буряк – 4 шт.;
- сіль за смаком;
- три солоних огірка;
- одна морквина;
- капуста – 160 гр.
Поетапне приготування:
- Спочатку необхідно відварити овочі.
- Морква, буряк і картопля відмиваємо від бруду і кладемо в каструлю, не очищаючи від шкірки.
- Набагато простіше буде зняти з них шкірку після того, як вони зваряться і охолонуть. Буряк ми готуємо в окремому посуді.
- Почищені овочі шаткуємо маленькими кубиками. Завантажуємо їх в глибоку чашку для салату.
- Позбавляємо цибуля від шкірки і дрібно рубаємо. Дістаємо мариновані огірки з баночки і ріжемо на квадратики.
- Перекладаємо шматочки цибулі та огірків до інших овочів в салатницю.
- Завантажуємо квашену капусту, наливаємо олію, додаємо необхідне нам кількість солі.
- Залишилося перемішати вміст чаші і накривати на стіл.
З кислою капустою і курячим філе
Це більш ситний і калорійний варіант салату. Його можна подавати до смаженої картоплі або пюре.
Що потрібно взяти:
- квашена капуста – 120 гр;
- лимонний сік – 20 мл;
- буряк – 240 гр;
- мариновані огірки – 70 гр;
- куряче філе – 150 гр;
- гірчиця – 8 гр;
- картопляні бульби – 130 гр;
- рослинна олія – 50 мл;
- морквина – 90 гр.
Покрокова інструкція:
- Окремо відварюємо курку або філе до повної готовності.
- Варимо в одній каструлі моркву і картоплю, в іншій – буряк.
- Як тільки продукти стануть м’якими, вийміть їх з каструль і дочекайтеся, поки вони охолонуть.
- Поріжте кубиками всі овочі і куряче м’ясо.
- Подрібнений буряк складаємо в окрему ємність, заливаємо однією столовою ложкою олії і прибираємо на час.
- Віджимаємо від оцтового соусу капусту шаткуємо її довільними шматочками.
- Солоні огірки можна очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Змішайте всі оброблені продукти в одній великій салатниці, додайте буряк в маслі.
- Готуємо заправку до салату. Для цього налийте в маленьку чашечку лимонний сік, покладіть туди гірчицю і додайте 30 мл рослинного масла, перемішайте.
- Заправляємо вінегрет цією сумішшю і перемішуємо.
Зі спаржею
Цей оригінальний варіант відрізняється підвищеним вмістом вітамінів і рослинних білків, що містяться в спаржевої квасолі.
Вам знадобиться:
- цибулина – 50 гр;
- кунжутна олія – 16 мл;
- буряк – 300 гр;
- гірчиця – 8 гр;
- картопля – 150 гр;
- спаржа – 0,2 кг;
- морква – 100 гр;
- лимонний сік – 18 мл;
- капуста – 120 гр;
- соняшникова олія – 45 мл
Готуємо вінегрет покроково:
- Відварюємо до м’якості коренеплоди і картопляні бульби в шкірці.
- Всі зварені овочі розрізаємо на шматочки.
- Окремо викладаємо буряк в тарілку і заливаємо 20 мл соняшникової олії.
- Кубики картоплі і буряків завантажуємо в красиву салатницю.
- З маринованої капусти злити всю рідину. Інакше наш салат вийде водянистим.
- Спаржу поварити 4 хвилини на середньому вогні. Далі перекладаємо її в сковороду, заливаємо кунжутним маслом і підсмажити 2 хвилини.
- Піджарку відправляємо в салатницю.
- Вкладаємо туди ж капусту, буряк і подрібнену цибулю.
- Залишилося підготувати заправку для салату.
- З’єднуємо в піалі лимонний сік, гірчицю і 30 мл соняшникової олії. Інгредієнти перемішуємо і виливаємо в салат.
Зі свіжими огірками
Хочете підвищити апетит і одночасно поліпшити роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту?
Приготуйте салат з наступним рецептом:
- одна буряк;
- свіжа зелень – 3 г;
- одна морква;
- олія соняшникова 20 мл;
- два свіжих огірка;
- одна цибулина;
- капуста квашена – 0,2 кг.
Готуємо легку закуску покроково:
- Зваримо в одній посуді картоплю і моркву до м’якості, в іншій ємності – буряк. Яскравий овоч може забарвити картоплю в червоний колір, а цього нам не потрібно.
- Зварені овочі розрізаємо на маленькі кубики.
- З помитих свіжих огірків знімаємо шкірку і розрізаємо на невеликі шматочки.
- З’єднуємо подрібнені продукти в салатниці.
- Капусту віджимаємо від соку і перекладаємо до інших овочів разом з подрібненою цибулею.
- Тепер наливаємо рослинне масло, перемішуємо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!