Можна незвично поєднувати звичайні продукти і в результаті отримувати дуже смачна страва. Спробуйте приготувати вінегрет з оселедцем. Ця риба добре підходить до всіх компонентів в салаті і надає неповторний смак. Ми ретельно підібрали рецепти, які різноманітять ваш раціон і здивують рідних новим оригінальним стравою.
Класичний рецепт вінегрету з оселедцем
У цьому варіанті приготування використовуються такі ж продукти, як і в звичайному вінегреті, тільки з додаванням оселедця.
Якщо хочете, щоб смак страви вийшов більш насичений, а аромат приємніше, то овочі не відварюйте, а запечіть в духовій шафі. Зупиніть вибір на оселедця малосоленой.
Інгредієнти:
оселедець – 220 г;
петрушка свіжа – 27 г;
картопля – 190 г;
перець мелений;
бурак – 140 г;
горошок – 40 г;
цукор – 1 ч. ложечка;
морквина – 95 г;
сіль;
цибуля – 95 г ріпчаста;
оцет – 50 мл (3%);
огірки – 70 г солоні;
олія соняшникова – 60 мл;
капуста – 70 г квашена.
Приготування:
Відварити овочі. Можна запекти в духовій шафі.
Моркву, картоплю, бурак, цибулю і огірочки подрібнити. За формою треба, щоб вийшли кубики.
Капусту віджати. Надіслати до продуктів.
Оселедець порізати. Помістити до овочів.
Злити рідину з консервованого горошку. Відправити слідом за оселедцем.
В масло влити оцет.
Засипати цукор.
Поперчити.
Взяти вилку. Збити.
Залити в овочеву суміш. Перемішати.
З яловичиною і майонезом
Вінегрет з оселедцем і майонезом – це ще один цікавий варіант приготування знайомого страви, який відрізняється чудовим смаком. Спробуйте приготувати за цим рецептом, і він може стати улюбленим у вашій родині.
Це зимовий, дієтичний салат, який виходить економним і смачним.
Інгредієнти:
картопля -4 шт.;
перець мелений;
оселедець – 2 філе;
морква – 2 шт.;
кріп;
бурак – 2 шт.;
капуста квашена – 110 г;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
огірок солоний – 3 шт.
Приготування:
Залити водою моркву з картоплею. Проварити.
Окремо відварити бурак.
Остудити. Почистити.
Порубати невеликими кубиками.
Огірки подрібнити.
Віджати капусту. Нашаткувати.
З’єднати інгредієнти.
Присипати перцем.
Розмішати.
Залити оливковою олією.
Перемішати.
Нашаткувати зелень.
Кубиками порізати оселедець.
Відправити в салат.
Розмішати.
Традиційний рецепт по-німецьки
Завдяки великому вмісту овочів закуска виходить дуже корисною.
Інгредієнти:
оселедець – 1 шт.;
сіль;
бурак – 1 шт.;
оливкова олія;
картопля – 3 шт.;
сік лайма – 1 ст. ложка;
цибуля – 0,5 шт. червоний;
сік лимонний – 1 ст. ложка;
цибуля шалот – 0,5 шт.;
горошок – 1 банку;
яблуко – 1 шт.
Приготування:
Картоплю проварити. Окремо бурак.
Зняти шкірку. Подрібнити великими кубиками.
Зрізати шкірку з яблука. Нарізати. Отримані кубики полити соком від лимона і лайма.
Видалити кісточки з тушки.
Порізати. Брусочки товстими бути не повинні.
Червоний цибулька перетворити на півкільця, шалот – колечка.
Змішати нарізані продукти.
Засипати горошком, попередньо злити рідину.
Залити оливковою олією.
Підсолити.
Перемішати.
Поради
Подрібнити цибулю слід як можна дрібніше, інакше він переб’є смакові якості інших продуктів.
Зробити смак яскравіше допоможе замаринований цибулю. Для цього необхідно залити його лимонним соком або оцтом, змішаним із звичайною водою. Витримати півгодини.
Часто в банку горошок попадається жовтим або товченою, що може негативно позначитися на зовнішньому вигляді і смакових якостях страви. Тому краще купувати даний продукт в скляній банці.
Бурак слід відварювати окремо від інших овочів. Він вариться довше і може забарвити все в червоний колір.