Можна незвично поєднувати звичайні продукти і в результаті отримувати дуже смачна страва. Спробуйте приготувати вінегрет з оселедцем. Ця риба добре підходить до всіх компонентів в салаті і надає неповторний смак. Ми ретельно підібрали рецепти, які різноманітять ваш раціон і здивують рідних новим оригінальним стравою.
Класичний рецепт вінегрету з оселедцем
У цьому варіанті приготування використовуються такі ж продукти, як і в звичайному вінегреті, тільки з додаванням оселедця.
Якщо хочете, щоб смак страви вийшов більш насичений, а аромат приємніше, то овочі не відварюйте, а запечіть в духовій шафі. Зупиніть вибір на оселедця малосоленой.
Інгредієнти:
- оселедець – 220 г;
- петрушка свіжа – 27 г;
- картопля – 190 г;
- перець мелений;
- бурак – 140 г;
- горошок – 40 г;
- цукор – 1 ч. ложечка;
- морквина – 95 г;
- сіль;
- цибуля – 95 г ріпчаста;
- оцет – 50 мл (3%);
- огірки – 70 г солоні;
- олія соняшникова – 60 мл;
- капуста – 70 г квашена.
Приготування:
Відварити овочі. Можна запекти в духовій шафі.
Моркву, картоплю, бурак, цибулю і огірочки подрібнити. За формою треба, щоб вийшли кубики.
Капусту віджати. Надіслати до продуктів.
Оселедець порізати. Помістити до овочів.
Злити рідину з консервованого горошку. Відправити слідом за оселедцем.
В масло влити оцет.
Засипати цукор.
Поперчити.
Взяти вилку. Збити.
Залити в овочеву суміш. Перемішати.
З яловичиною і майонезом
Вінегрет з оселедцем і майонезом – це ще один цікавий варіант приготування знайомого страви, який відрізняється чудовим смаком. Спробуйте приготувати за цим рецептом, і він може стати улюбленим у вашій родині.
Інгредієнти:
- бурак – 4 шт.;
- сік від лимона – 1 ч. ложка;
- картопля – 4 бульби;
- майонез – 120 мл;
- огірок солоний – 4 шт.;
- горошок зелений – 120 г консервований;
- капуста квашена – 120 г;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
Розгорнути фольгу. Помістити буряк. Загорнути кожну окремо.
Запекти в духовій шафі.
Картоплю проварити з морквою.
Очистити підготовлені овочі. Порубати. В рецепті необхідні кубики.
Нашаткувати цибулю.
Подрібнити огірочки. Якщо шкірка тверда, то краще її заздалегідь зрізати. Помістити до решти продуктів.
Якщо квашена капуста велика, порубати. Відправити до овочів.
Вилити маринад з горошку.
Надіслати до капусти.
У майонез влити сік. Перемішати.
Полити овочі.
Розмішати.
Вінегрет з оселедцем від Юлії Висоцької
Незважаючи на те, що страва родом з Франції, в нашій кухні воно є невід’ємною частиною.
Інгредієнти:
- оселедець філе – 1 шт.;
- перець мелений;
- петрушка – 17 г;
- сіль;
- буряк – 1 шт.;
- кріп – 17 г;
- олія оливкова – 7 ст. ложок;
- яблуко – 1 шт. кисло-солодке;
- лимон – 1,5 шт.;
- оцет винний – 1 ч. ложка;
- картопля – 1 шт.;
- цукор – 1 ч. ложечка;
- цибуля – 1 червоний;
- морква – 1 шт.
Приготування:
Овочі проварити.
Очистити.
Буряк потрібно у вигляді тонкої соломки.
Оселедець порізати поперек тушки, повинні вийти пластинки.
Цибулю нашаткувати до утворення півкілець.
Вичавити сік з лимона. Залити цибулю. Потримати півгодини.
Обрізати шкірку з яблучка. Нарізати тонкою соломкою.
Побризкати соком від половинки лимона, що залишилася.
Нашаткувати зелень.
Картоплю з морквою порубати. Картопляні кубики повинні бути більшими морквяних.
У олія оливкова влити оцет.
Помістити гірчицю.
Підсолити.
Присипати цукром.
Взяти віночок. Збити.
Змішати всі підготовлені продукти.
Полити соусом.
Розмішати.
З квасолею
З додаванням бобів ваша страва набуде особливий смак і обов’язково сподобається вашим близьким.
Інгредієнти:
- квасоля – банку консервована;
- олія оливкова;
- оселедець – 2 шт.;
- картопля – 3 бульби;
- оливки – 110 г;
- огірок – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- бурак – 1 шт.
Приготування:
Проварити овочі.
Очистити.
Нарізати. Кубики повинні бути невеликого розміру.
Нашаткувати цибулину.
Оселедець порізати.
Оливки розрізати. Повинно вийти дві частини.
Змішати всі підготовлені інгредієнти.
Влити масло оливкове.
Розмішати.
З квашеною капустою
Це зимовий, дієтичний салат, який виходить економним і смачним.
Інгредієнти:
- картопля -4 шт.;
- перець мелений;
- оселедець – 2 філе;
- морква – 2 шт.;
- кріп;
- бурак – 2 шт.;
- капуста квашена – 110 г;
- олія оливкова – 3 ст. ложки;
- огірок солоний – 3 шт.
Приготування:
Залити водою моркву з картоплею. Проварити.
Окремо відварити бурак.
Остудити. Почистити.
Порубати невеликими кубиками.
Огірки подрібнити.
Віджати капусту. Нашаткувати.
З’єднати інгредієнти.
Присипати перцем.
Розмішати.
Залити оливковою олією.
Перемішати.
Нашаткувати зелень.
Кубиками порізати оселедець.
Відправити в салат.
Розмішати.
Традиційний рецепт по-німецьки
Завдяки великому вмісту овочів закуска виходить дуже корисною.
Інгредієнти:
- оселедець – 1 шт.;
- сіль;
- бурак – 1 шт.;
- оливкова олія;
- картопля – 3 шт.;
- сік лайма – 1 ст. ложка;
- цибуля – 0,5 шт. червоний;
- сік лимонний – 1 ст. ложка;
- цибуля шалот – 0,5 шт.;
- горошок – 1 банку;
- яблуко – 1 шт.
Приготування:
Картоплю проварити. Окремо бурак.
Зняти шкірку. Подрібнити великими кубиками.
Зрізати шкірку з яблука. Нарізати. Отримані кубики полити соком від лимона і лайма.
Видалити кісточки з тушки.
Порізати. Брусочки товстими бути не повинні.
Червоний цибулька перетворити на півкільця, шалот – колечка.
Змішати нарізані продукти.
Засипати горошком, попередньо злити рідину.
Залити оливковою олією.
Підсолити.
Перемішати.
Поради
Подрібнити цибулю слід як можна дрібніше, інакше він переб’є смакові якості інших продуктів.
Зробити смак яскравіше допоможе замаринований цибулю. Для цього необхідно залити його лимонним соком або оцтом, змішаним із звичайною водою. Витримати півгодини.
Часто в банку горошок попадається жовтим або товченою, що може негативно позначитися на зовнішньому вигляді і смакових якостях страви. Тому краще купувати даний продукт в скляній банці.
Бурак слід відварювати окремо від інших овочів. Він вариться довше і може забарвити все в червоний колір.